🔥 CARTEA REGELE PLAYBOY - CAROL AL II-LEA AL ROMÂNIEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

image_13530 Cartea intitulată Regele playboy – Carol al II-lea al României scrisă de Paul D. Quinlan dezvăluie poveștile ascunse ale familiei regale. Istoricul american realizează un întreg studiu psihologic al lui Carol al II-lea și al familiei sale pe baza numeroaselor surse istorice, memorii, mărturii și jurnale.

Regele Carol al II-lea a fost o persoană libertină cu o mulțime de relații amoroase controversate, asemeni mamei lui, regina Maria, care era și ea cunoscută pentru escapadele sale romantice, se spune că din cei șase copii ai reginei doar trei au fost cu adevărat copiii regelui Ferdinand.

Carol al II-lea a renunțat de nenumărate ori la tron doar pentru a fi cu persoana iubită, niciodată aceeași. Chiar în Războiul Mondial, Carol, pe atunci colonel, a părăsit regimentul pentru a se însura cu iubita lui pe nume Zizi Lambrino la Odesa. Pentru această escapadă Regele Ferdinand și-a pedepsit fiul cu o detenție de 75 de zile, iar căsătoria a fost anulată. Zizi a fost alungată din țară,  însărcinată fiind aceasta a născut un băiat pe care l-a numit Mircea, pentru care Carol a plătit o alocație consistentă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Paul D. Quinlan.

Pentru a-l îndepărta de iubitele sale, regele Ferdinand, îl trimite pe Carol într-un voiaj în jurul lumii. La întoarcerea din călătorie Carol a fost căsătorit cu Elena, sora lui George al II-lea , rege al Greciei. Elena este cea care l-a născut pe Mihai, următorul rege al României.
Chiar dacă era căsătorit, aventurile amoroase a lui Carol al II-lea au continuat.

Regele playboy Carol al II-lea al României este o carte pe care merită să o citești, dacă vrei să afli aventurile picante ale regelui dar și manevrele de la palat care au influențat perioada interbelică românească.

🔥 CARTEA REGELE PLAYBOY - CAROL AL II-LEA AL ROMÂNIEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Regele Playboy - Carol Al Ii-lea Al României
Autor: Paul D. Quinlan
An apariție : 2008
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 356
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 5.05.2015
Nota recenzorului: n/a
Avatar
Autor: Mariana Ciovînă
Redactor de 1663 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Mariana Ciovînă