Recenzie „Republica Invizibilă” de Joan Peruga

de | mai 1, 2020 | Beletristică, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA REPUBLICA INVIZIBILĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Publicată de Editura Meronia în anul 2006, Republica Invizibilă reprezintă o provocare a autorului andorran Joan Peruga. Aceea de a descoperi un loc în care se păstrează în mod miraculos unghere cu farmecul autentic al construcțiilor tradiționale de munte.  O țară atât de mică, încât, vorba cântecului, soarele care ajunge în vale nu e niciodată sigur că a văzut-o.

Republica invizibilă reprezintă un elogiu adus Andorrei. Am descoperit în această carte o imagine feerică a unei țări aflate la poalele munților Pirinei. O imagine formată din descrieri pline de figuri de stil atât de bine plasate încât am simțit că eu însămi cutreier pe străduțele înguste ale Andorrei.

Maria și Miguel sunt cei doi protagoniști ai acestei povești. Miguel este un ziarist din Barcelona care a fost trimis să scrie un reportaj despre Biblioteca Națională din Andorra. Maria este directoarea bibliotecii, o tânără pentru care cărțile reprezintă o parte din sufletul ei. Dragoste pe care o împărtășesc și eu încă din copilărie.

Pasiunea Mariei pentru cărți este contagioasă, iar Miguel se molipsește în scurt timp. Astfel că, acesta pornește în căutarea unei cărți în ediție limitată ce conține însemnările unei călătorii făcute în anul 1865 în Pirinei de-o englezoaică solitară și enigmatică.
Fiind o carte dorită de colecționari dar și de anticari, căutarea se dovedește a fi anevoioasă. Însă Miquel nu renunță. Atât din dragoste pentru Maria cât și din curiozitatea privind misterul în care este învăluită întreaga poveste a cărții.

Temele în care se încadrează cartea Republica Invizibilă sunt dragostea și călătoriile. În ceea ce privește dragostea, aceasta apare întâi sub formă de pasiune a Mariei în privința cărților. Dar apare și între cei doi protagoniști, uniți de o singură dorință pe salteaua de fantasme înfrânte a sutelor de cărți. În ceea ce privește călătoria, aceasta reprezintă un drum având ca scop descoperirea sinelui și a unei republici invizibile în care se poate trăi liber, fără prejudecăți.

Descrierile naratorului au fost atât de exacte și naturale, încât am reușit să îmi creez propriul tablou al Andorrei doar pe baza informațiilor primite. Acest lucru a făcut povestea mai reală și mai apropiată de cititor.

Un alt lucru pe care l-am apreciat și care mi-a stârnit interesul, au fost poveștile scurte pe care Maria i le spunea lui Miguel seară de seară, în lumina difuză a bibliotecii. Fiind povești de sine stătătoare, m-au ajutat să descopăr mai multe amănunte legate de această țară și de persoanele care locuiesc aici.

Întreaga poveste te acaparează încă din primele pagini și te face să treci printr-un șir nesfârșit de emoții pentru a afla deznodământul. Uneori poate părea dificil de citit, alteori descrierile se împletesc cu acțiunea creând o poveste desăvârșită pe care nu ai vrea să o termini.

Vă provoc și eu să citiți cartea și să vă creați propriul tablou al unei republici invizibile. Lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții REPUBLICA INVIZIBILĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Joan Peruga sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REPUBLICA INVIZIBILĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Republica Invizibilă
Autor: Joan Peruga
An apariție : 2006
Editura: MERONIA
Nr. Pagini: 150
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 1.05.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Antrenează-ți creierul este o carte despre tehnicile și strategiile de transformare mentală, scrisă într-un mod specific, care poate fi asemănată cu o lucrare din domeniul medical. Joe Dispenza este, la bază, doctor în chiropractica și a studiat zeci de ani mintea...

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

"Fata din Zlataust" scrisă de Ionel Teodoreanu iarăși ne demonstrează cât de frumos și melodios scriu ai noștri. Nu trebuie să neglijăm literatura noastră română, pentru că așa perle nu se găsesc deseori printre cărțile renumite în toată lumea. Când de-abia la...

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

„Un fiu” de Alejandro Palomas este o poveste frumoasă, cu personaje care te fac să simți fiecare sentiment scris. Am citit foarte multe recenzii pozitive despre această carte și adevărul este că toate laudele erau meritate. O poveste care se întâmplă într-un timp...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 619 zile și a scris până acum 52 articole. Se află pe poziția 13 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments