Recenzie ,,Roșu stacojiu: povestiri taoiste din China antică” de Stuart Wilde

Titlu: Roșu Stacojiu: Povestiri Taoiste Din China Antică
Autor: Stuart Wilde
An apariție : 2013
Editura: ATMAN
Nr. Pagini: 164
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adriana Alexandra
Publicată la 18.09.2017
Nota recenzorului: n/a

ACUM GĂSEȘTI ROȘU STACOJIU: POVESTIRI TAOISTE DIN CHINA ANTICĂ PE:

   Stuart Wilde este un binecunoscut autor în domeniul metafizicii, autodezvoltării și spiritualității, fiind supranumit învățătorul învățătorilor datorită influenței pe care a avut-o asupra altor scriitori și lectori din domeniu.

 Ultima sa carte, intitulată Roșu stacojiu: povestiri taoiste din China antică, expune, prin prisma celor 8 scurte povești, exemple concrete despre spiritualitate, legătura cu eul interior și înțelegerea și respectarea a ceea ce ne înconjoară. Pe scurt, ne inițiază, prin intermediul a ceea ce prezintă, în secretele artei armoniei interiorului cu exteriorul.

-Tinere, ce vrei să fii când vei fi mare?

Chu răspunse că de un lucru e sigur și anume- că nu știe ce să răspundă.

 Pe parcursul celor aproape 200 de pagini, te vei lăsa purtat în diverse episoade, întocmai ca un spectator în fața unei piese pe mai multe acte și scene.

 Astfel, la început, vei face cunoștință cu Cei treizeci și trei de înțelepți ai robelor stacojii, de unde vei pleca familiarizat cu un prim element al dezvoltării tale, respectiv tenacitatea ce trebuie să însoțească drumul tău spiritual.

 Apoi, Grădinarul cel misterios te va învăța despre puterea tainică a tăcerii, iar Vindecătorul orb îți va vorbi despre dăruirea de sine, abnegația și grația nebănuită.

 Fără să considerați că ceva vi se cuvine și fără să vă faceți planuri egotice, iată că Totul a venit la voi; planul său este perfect.

 Despre lumile paralele vei înțelege mai multe în povestirea Pietrelor râului din Valea marmurei negre, iar secretul rezolvării conflictului fără violență îți va fi făcut cunoscut în Satul gâștei cu ciocul încrucișat.

  Bătrânul îl învățase cum să fie puternic în ciuda circumstanțelor împovărătoare și îi oferise un dar foarte valoros- cum să îmbrățișeze invizibilul și cum să creadă incredibilul.

 Vei face, de asemenea, cunoștință cu Cele trei fiice ale pescarului, care îți vor povesti cum este să devii triumfător asupra problemelor personale, iar Tigrul mascat, te asigur, nu te va răni, ci, din contră îți va arăta curgerea firească a vieții și acceptarea acesteia pentru a reuși să ne îndeplinim menirea.

 Nu în cele din urmă, printre ultimele pagini ale cărții, te vei lăsa purta într-Un legământ sacru de iubire, de unde vei înțelege lecția curajului și a legăturii sacre a dragostei.

  Așadar, în societatea noastră poluată de gândirea modernă și de cultura servită de televizor, a face rău unei persoane rele este considerat un lucru bun. Dar în marea înțelepciune a lucrurilor, făcând rău oricui, nu contează cât de rău credem noi că e, este o mare greșeală și poate trece foarte mult timp până ca lucrurile să își revină cum erau inițial. Acest lucru se petrece din cauză că oamenii își uită esența lor care este divină.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.