Recenzie “Roșu stacojiu: povestiri taoiste din China antică” de Stuart Wilde

by | Sep 18, 2017 | Dezvoltare Personală, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Spiritualitate

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ROȘU STACOJIU: POVESTIRI TAOISTE DIN CHINA ANTICĂ CU REDUCERE PE Atman

   Stuart Wilde este un binecunoscut autor în domeniul metafizicii, autodezvoltării și spiritualității, fiind supranumit învățătorul învățătorilor datorită influenței pe care a avut-o asupra altor scriitori și lectori din domeniu.

   Ultima sa carte, intitulată Roșu stacojiu: povestiri taoiste din China antică, expune, prin prisma celor 8 scurte povești, exemple concrete despre spiritualitate, legătura cu eul interior și înțelegerea și respectarea a ceea ce ne înconjoară. Pe scurt, ne inițiază, prin intermediul a ceea ce prezintă, în secretele artei armoniei interiorului cu exteriorul.

-Tinere, ce vrei să fii când vei fi mare?

Chu răspunse că de un lucru e sigur și anume- că nu știe ce să răspundă.

   Pe parcursul celor aproape 200 de pagini, te vei lăsa purtat în diverse episoade, întocmai ca un spectator în fața unei piese pe mai multe acte și scene.

   Astfel, la început, vei face cunoștință cu Cei treizeci și trei de înțelepți ai robelor stacojii, de unde vei pleca familiarizat cu un prim element al dezvoltării tale, respectiv tenacitatea ce trebuie să însoțească drumul tău spiritual.

    Apoi, Grădinarul cel misterios te va învăța despre puterea tainică a tăcerii, iar Vindecătorul orb îți va vorbi despre dăruirea de sine, abnegația și grația nebănuită.

   Fără să considerați că ceva vi se cuvine și fără să vă faceți planuri egotice, iată că Totul a venit la voi; planul său este perfect.

    Despre lumile paralele vei înțelege mai multe în povestirea Pietrelor râului din Valea marmurei negre, iar secretul rezolvării conflictului fără violență îți va fi făcut cunoscut în Satul gâștei cu ciocul încrucișat.

   Bătrânul îl învățase cum să fie puternic în ciuda circumstanțelor împovărătoare și îi oferise un dar foarte valoros- cum să îmbrățișeze invizibilul și cum să creadă incredibilul.

   Vei face, de asemenea, cunoștință cu Cele trei fiice ale pescarului, care îți vor povesti cum este să devii triumfător asupra problemelor personale, iar Tigrul mascat, te asigur, nu te va răni, ci, din contră îți va arăta curgerea firească a vieții și acceptarea acesteia pentru a reuși să ne îndeplinim menirea.

   Nu în cele din urmă, printre ultimele pagini ale cărții, te vei lăsa purta într-Un legământ sacru de iubire, de unde vei înțelege lecția curajului și a legăturii sacre a dragostei.

   Așadar, în societatea noastră poluată de gândirea modernă și de cultura servită de televizor, a face rău unei persoane rele este considerat un lucru bun. Dar în marea înțelepciune a lucrurilor, făcând rău oricui, nu contează cât de rău credem noi că e, este o mare greșeală și poate trece foarte mult timp până ca lucrurile să își revină cum erau inițial. Acest lucru se petrece din cauză că oamenii își uită esența lor care este divină.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ROȘU STACOJIU: POVESTIRI TAOISTE DIN CHINA ANTICĂ CU REDUCERE PE Atman

Titlu: Roșu Stacojiu: Povestiri Taoiste Din China Antică
Autor: Stuart Wilde
An apariție : 2013
Editura: ATMAN
Nr. Pagini: 164
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1076 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 9 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments