Recenzie Cum să vorbim în public de Dale Carnegie

Titlu: Cum Să Vorbim în Public
Autor: Dale Carnegie
An apariție : 2008
Editura: Curtea Veche
Nr. Pagini: 196
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Iulia Drăghici
Publicată la 11.06.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Cum să vorbim în public de Dale Carnegie
4 (80%) 1 vote[s]

ACUM GĂSEȘTI CUM SĂ VORBIM ÎN PUBLIC PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cum sa vorbim in publicTrebuie să recunoaştem că pentru mulţi dintre noi, vorbitul în faţa unui public este o adevărată provocare. Când simţim că toţi ochii sunt aţintiţi asupra noastră, ne înroşim, transpirăm, ne blocăm, ne panicăm şi nu mai găsim cuvintele potrivite. Şi ce e de făcut?

Personal, m-am săturat să aştept să mi se pună un nod în gât şi să mă prezint în faţa unui public, mai mic sau mai mare, ca şi cum aş merge la ghilotină. Drept pentru care am căutat soluţii printre rafturile librăriilor. Şi aşa am găsit cartea Cum să vorbim în public, scrisă de cel mai cunoscut autor de volume motivaţionale din lume, Dale Carnegie.

Chiar dacă nu pot să spun că această carte mi-a oferit pe tavă o reţetă inedită care să îmi pună la picioare toate secretele vorbitului în public, volumul lui Dale Carnegie este totuşi extrem de util. Cartea ne spune cum să reuşim să ne creştem încrederea în noi înşine, cum să începem un discurs, cum să îl finalizăm, cum să ne prezentăm în faţa audienţei, cum să fim noi înşine şi multe alte informaţii foarte interesante.

Aşa cum am descoperit şi în Secretele succesului, volumul scris de acelaşi autor, şi în Cum să vorbim în public ni se spune faptul că nimic nu este gratis. Putem să devenim buni oratori doar dacă ne dorim cu adevărat acest lucru, dacă suntem dispuşi să depunem efort şi dacă exersăm fără încetare.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Dale Carnegie.

Exemplele descrise în această carte mi-au plăcut în mod deosebit. Nu este vorba de exemple banale, ci de fapte de viaţă şi experienţe din vieţile celor mai celebri oratori din lume. Astfel, aflăm cum Lincoln, Roosevelt, Mark Twain, Charles Dickens şi mulţi alţii şi-au început cariera în oratorie, care au fost practicile care i-au făcut pe aceştia să reuşească sau cum au reacţionat în diverse situaţii limită. Mai mult, aflăm că nici aceşti oameni remarcabili nu au reuşit de la prima încercare, dar perseverenţa şi dorinţa de a aduce o schimbare au fost elementele care i-au propulsat pe scara succesului.

Volumul Cum să vorbim în public este unul de referinţă pentru cei mai mari oratori ai lumii. Acesta a fost scris prima dată în anul 1926. Totalul exemplarelor vândute până în prezent ajunge la peste un milion.

Dale Carnegie, care a trăit între anii 1888 şi 1955, a devenit cunoscut la nivel mondial datorită volumului Secretele Succesului, una dintre cele mai bine vândute cărţi motivaţionale a tuturor timpurilor.

ACUM GĂSEȘTI CUM SĂ VORBIM ÎN PUBLIC PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Volumul conţine informaţii utile, dar şi exemple interesante din vieţile celor mai importanţi oratori (Lincoln, Mark Twain şi alţii). Recomand cu încredere acest volum tuturor persoanelor care vor să înveţe să comunice în faţa unui public.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.