Recenzie „Secretul libertății” de Napoleon Hill

de | mart. 16, 2020 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

“Secretul libertății” este o carte de dezvoltare personală scrisă de Napoleon Hill în anul 1938, dar publicată abia în anul 2011. Acest volum nu a văzut lumina tiparului mai devreme deoarece are un subiect destul de controversat. Din cauza acestuia și a vremurilor în care a fost redactat, la un an după ce Napoleon Hill publicase bestsellerul “De la idee la bani”, “Secretul libertății” a fost ascuns publicului mai bine de 70 de ani.

De la Napoleon Hill am citit și cartea de dezvoltare personală menționată mai sus, “De la idee la bani”. Recenzia acesteia se regăsește și ea aici pe site.

Cunoscutul autor american de literatură motivațională, cu cărți care au devenit bestselleruri imediat ce au fost publicate, a scris o carte în care pare-se i-a luat interviu Diavolului. Fictiv sau adevărat, rămâne la latitudinea fiecăruia să judece. Aceasta a fost și principala problemă care a dus la ascunderea manuscrisului până prin anul 2011. Asta și criticile aduse direct sau indirect unor domenii precum religia și educația.

În “Secretul libertății”, Napoleon Hill dezvăluie 7 principii ale binelui care ne pot ajuta să învingem Diavolul și să ne găsim calea spre succes

Această carte motivațională a fost publicată datorită “Fundației Napoleon Hill” și editată de scriitoarea Sharon L. Lechter. Ea este co-autoarea cărților Tată bogat, tată sărac” și „Cadranul banilor”. De asemenea, vei întâlni pe tot parcursul cărții adnotări făcute de autoare pe seama fiecărui capitol în parte. Poate ți se vor părea binevenite. Poate ți se vor părea enervante. În orice caz, volumul de față poate fi citit și fără ele, fiind independente de ideile lui Hill.

Scriitorul american de cărți motivaționale și-a folosit capacitatea de a ajunge la rădăcinile potențialului uman și pentru crearea acestei scrieri de ajutor pentru oricine. Volumul “Secretul libertății” sapă adânc pentru a scoate la iveală temeri, procrastinare, lene, gelozie și delăsare. Iar acestea sunt doar unele dintre lucrurile cu care ne ia în posesie Diavolul, conform interviului pe care i l-a luat scriitorul. Dialogul acesta între cei doi este plin de idei și o istețime aparte. Asta deoarece Hill pune întrebările potrivite astfel încât Diavolul să se dea de gol și să dezvăluie căile exacte prin îi controlează pe oameni. Fără ca măcar aceștia să își dea seama de asta.

Întrebările sunt adresate în așa manieră încât răspunsurile să constituie și soluții

Prin acestea cititorii vor putea să vadă cum să iasă din încurcătură sau să știe cum să se ferească de Diavol. Și implicit de eșec. Cele mai rele lucruri ce pot caracteriza o persoană ar fi ignoranța și frica. Principiile care ne pot ajuta să ne depășim condiția și să ajungem să fim liberi, să ajungem la succes, sunt următoarele:

  • claritate în definirea obiectivelor noastre
  • autocontrol
  • abilitatea de a învăța din greșeli
  • asocierea cu minți luminate
  • timp în care devenim înțelepți datorită încercărilor prin care trecem
  • armonie între planurile mental, fizic și spiritual
  • prudența care ne face să ne gândim bine înainte să acționăm

Prin toate acestea “Secretul libertății” de Napoleon Hill este o carte de dezvoltare personală ce merită să se afle în atenția ta. Este profundă, puternică, oferă soluții la probleme și are un impact mare asupra tuturor celor ce o citesc cu atenție. Asta mai ales dacă acționează conform cu teoriile din ea.

Titlu: SECRETUL LIBERTĂȚII
Autor: Napoleon Hill
An apariție : 2012
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1108

Alte recenzii de la Napoleon Hill:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Adela” de Garabet Ibrăileanu
Recenzie „Adela” de Garabet Ibrăileanu

În concepția lui Garabet Ibrăileanu, timpul nu trece niciodată. Noi trecem prin timp. Problematica timpului, aflată în strânsă legătură cu cea a destinului, a preocupat mintea umană secole la rând. Afirmația lui Ibrăileanu, anterior menționată, dezvăluie prin...

Recenzie „Dulce casă” de Tillie Cole
Recenzie „Dulce casă” de Tillie Cole

Povestea lui Romeo și a Julietei se repetă Molly Shakespeare este o tânără extraordinar de inteligentă, chiar dacă viața i-a pus multe piedici. La doar douăzeci de ani, face un salt curajos către o nouă viață, studiind la Universitatea din Alabama, în Statele Unite....

Recenzie “Negustorul de manuscrise” de John Grisham
Recenzie “Negustorul de manuscrise” de John Grisham

Ce poate fi mai frumos decât o carte care spune poveștile mai multor cărți? Nu știu voi dar mie îmi place la nebunie atunci când într-o carte se vorbește de alte titluri, de alți autori, de istoria și povestea lor. Pentru că acesta este unul dintre misterele...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 11 luni, 13 zile și a scris până acum 439 articole. Se află pe poziția 4 din 16 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments