Recenzie seria „MiniPicta” de Editura Picta

by | Jul 28, 2020 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SERIA MINIPICTA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Privește-ți mâna! Știai că în căușul palmei tale poți cuprinde lumi și povești? Că degetele tale răsfiră universuri? Cântec despre mare, lucruri simple, freamăt de pădure…

Cuvintele se-nșiră, împodobite cu ilustrații și îmbrățișate de coperte tainic legate cu panglică satinată, și însuflețesc. Pornind de la carte, omul. Să facem, deci, cunoștință cu seria MiniPicta, proaspăt apărută la Editura Picta.

Întregind o colecție formată din șapte titluri – Cuvinte pentru un Prieten, viitorul Prinț, Lucruri simple, Cântecul mării, Nills și puiul de stejar, Gândescu, Vis cu un Pisoi –, cărțile se evidențiază, în primul rând, datorită formatului: au 5.3/5.3 centimetri și 16 pagini. Dar nu miniaturalul impresionează; și, până la urmă, nici atenția sporită acordată detaliului sau prezentarea impecabilă. Elocvent este conținutul propagator de valori – ilustrative și scrise.

Mesajul scurt, dar percutant, lăsă loc și imaginii să-mbie la poveste. Dar jocul „text-ilustrație” nu revelează doar o simplă alternanță a planurilor, ci-i oferă lectorului posibilități nenumărate de a recepta lumea ficțională a cărții. Mai mult decât atât, conjugarea narațiunii vizuale cu cea scrisă dezvăluie și transmite sensuri fundamentale, privind raportarea sănătoasă a individului la esența vieții.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Editura Picta

Cel mai important lucru pe care îl putem dărui este zâmbetul nostru. (Lucruri simple)

Cărțile MiniPicta sunt depozitarele unor valori esențiale, puse de Editura Picta la dispoziția oricui – pentru a ajunge din mână, la inimă.

Sursă foto: pagina facebook a Editurii Picta

Titlu: Seria Minipicta
Autor: Editura Picta
An apariție : 2020
Editura: PICTA
Nr. Pagini: 16
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 28.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

             "Cu ultima suflare" prezintă povestea incredibilă a unui doctor aflat în ultimul an de rezidențiat care află la doar 36 de ani că are cancer la plămâni în faza terminală.  A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în faza...

Adela Ptr. este redactor Booknation.ro de 662 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 43 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adela Ptr. aici.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments