🔥 CARTEA SETEA DE ÎNTREGIRE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

setea-de-intregire-christina-grofSetea de Întregire de Christina Grof este o carte destinată în principal acelor persoane care suferă de o dependență sau acelora care lucrează cu cei care se află în această situație.

Christina Grof a fost soția faimosului Stanislav Grof (o eminență a psihologiei transpersonale) și este recunoscută ca fiind una dintre cele mai importante personalități a mișcării transpersonale. Printre multele contribuții științifice, Christina a scris cartea Setea de Întregire cu scopul de a oferi puțină lumină în viața unei persoane dependente de alcool, droguri, putere, iubire, cunoaștere, sex, etc.

Deși cartea abordează dependența ca și concept general, se axează foarte mult pe trăirile acelei persoane care se confruntă cu alcolismul, consumul de droguri și dorința de putere. Ea însăși a fost dependentă de alcool, prin urmare trebuie să vă așteptați la trăiri autentice din partea ei. Mai sunt abordate pe alocuri teme ca abuzul, violența sau abandonul.

Aceasta nu este o carte doar despre trăirea unei dependențe. Este mult mai mult de atât. Se face o minunată analogie între spiritualitate, găsirea adevăratului sine (de unde vine și titlul Setea de Întregire) și dependențele de zi cu zi. Practic, autoarea ne expune în mod empiric cum anume putem ajunge de la o persoană pierdută la una reîntregită, iar calea vă va surprinde. Ați auzit vreodată de termenul Egocid?

Cartea începe cu o scurtă inițiere în psihologia transpersonală și continuă pas cu pas cu fiecare etapă a unei persoane dependente: cădere, trezire, revenire și vindecare. Unele pasaje sunt impresionante prin descrierea lor și îți oferă o imagine cât se poate de clară a trăiriilor unei persoane căzute în capcanele dependenței.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Christina Grof.

Deși pe alocuri tinde să își tot repete ideile, autoarea oferă o viziune unică asupra acestei probleme universale și ne îndeamnă spre o cale a reîntregirii sinelui prin……..vă las pe voi să descoperiți!

Este o carte pe care o recomand cu căldură. Este ușoară și plăcută de citit. Însă înainte să începeți vă avertizez că lecturarea ei necesită un anumit grad de deschidere și lipsă de prejudecată.

O călătorie minunată vă doresc!

🔥 CARTEA SETEA DE ÎNTREGIRE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Setea De întregire
Autor: Christina Grof
An apariție : 2007
Editura: Elena Francisc Publishing
Nr. Pagini: 375
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.06.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O fereastră spre lumea unei persoane care a suferit de o dependență. O cale spirituală de vindecare a dependențelor. Limbajul este accesibil și plăcut de citit. Îți oferă o altă perspectivă asupra sinelui.

Aspecte Negative:

Unele idei se tot repetă de-a lungul cărții.

Avatar
Autor: Sergiu Telbisz
Redactor de 1815 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Sergiu Telbisz