Recenzie Setea de întregire de Christina Grof

by | Jun 4, 2015 | Dezvoltare Personală, Psihologie, Recenzii cărți, Spiritualitate

🔥 CARTEA SETEA DE ÎNTREGIRE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

setea-de-intregire-christina-grofSetea de Întregire de Christina Grof este o carte destinată în principal acelor persoane care suferă de o dependență sau acelora care lucrează cu cei care se află în această situație.

Christina Grof a fost soția faimosului Stanislav Grof (o eminență a psihologiei transpersonale) și este recunoscută ca fiind una dintre cele mai importante personalități a mișcării transpersonale. Printre multele contribuții științifice, Christina a scris cartea Setea de Întregire cu scopul de a oferi puțină lumină în viața unei persoane dependente de alcool, droguri, putere, iubire, cunoaștere, sex, etc.

Deși cartea abordează dependența ca și concept general, se axează foarte mult pe trăirile acelei persoane care se confruntă cu alcolismul, consumul de droguri și dorința de putere. Ea însăși a fost dependentă de alcool, prin urmare trebuie să vă așteptați la trăiri autentice din partea ei. Mai sunt abordate pe alocuri teme ca abuzul, violența sau abandonul.

Aceasta nu este o carte doar despre trăirea unei dependențe. Este mult mai mult de atât. Se face o minunată analogie între spiritualitate, găsirea adevăratului sine (de unde vine și titlul Setea de Întregire) și dependențele de zi cu zi. Practic, autoarea ne expune în mod empiric cum anume putem ajunge de la o persoană pierdută la una reîntregită, iar calea vă va surprinde. Ați auzit vreodată de termenul Egocid?

Cartea începe cu o scurtă inițiere în psihologia transpersonală și continuă pas cu pas cu fiecare etapă a unei persoane dependente: cădere, trezire, revenire și vindecare. Unele pasaje sunt impresionante prin descrierea lor și îți oferă o imagine cât se poate de clară a trăiriilor unei persoane căzute în capcanele dependenței.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Christina Grof

Deși pe alocuri tinde să își tot repete ideile, autoarea oferă o viziune unică asupra acestei probleme universale și ne îndeamnă spre o cale a reîntregirii sinelui prin……..vă las pe voi să descoperiți!

Este o carte pe care o recomand cu căldură. Este ușoară și plăcută de citit. Însă înainte să începeți vă avertizez că lecturarea ei necesită un anumit grad de deschidere și lipsă de prejudecată.

O călătorie minunată vă doresc!

🔥 CARTEA SETEA DE ÎNTREGIRE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Setea De întregire
Autor: Christina Grof
An apariție : 2007
Editura: ELENA FRANCISC PUBLISHING
Nr. Pagini: 375
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.06.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O fereastră spre lumea unei persoane care a suferit de o dependență. O cale spirituală de vindecare a dependențelor. Limbajul este accesibil și plăcut de citit. Îți oferă o altă perspectivă asupra sinelui.

Aspecte Negative:

Unele idei se tot repetă de-a lungul cărții.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Sergiu Telbisz este redactor Booknation.ro de 2029 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 43 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Sergiu Telbisz aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments