Recenzie: „Simbolismul francmasoneriei” de Jirah Dewey Buck

de | dec. 20, 2019 | Conspirații și Scandaluri, Istorie, Istorie, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SIMBOLISMUL FRANCMASONERIEI ARE REDUCERE PE:

Despre Jirah Dewey Buck pot să va spun că a trăit între anii 1838 și 1916. A fost un doctor, scriitor, teosofist și franc – mason recunosut în istorie. Acesta a pus bazele bazele primei loje  a Societății Teosofiste americane din Cincinnati în 1886.

A studiat medicina homeopatică în Cleveland unde își va primi diploma în 1864. Va practica medicina atât homeopatică cât și generalistă în Cincinnati timp de aproximativ 40 de ani.

Va preda că profesor de medicină atât în colegiul din Cleveland cât și în cel din Cincinnati.

A scris 8 cărți de-a lungul vieții sale printre care și cartea despre care vreau să va vorbesc astăzi. Domeniile pe care le-au vizat cărțile lui sunt: medicina, psihologia și franc – masoneria.

J.D. Buck a fost căsătorit cu Melissa Claugh cu care a avut 6 copii. Dintre aceștia, Edgar îl va urma în medicină devenind medic practicant în Kentucky. De asemeni pe urmele lui va fi și Cora care va deveni un membru activ al Societății Teosofiste.

Simbolismul francmasoneriei – ce sunt simbolurile și emblemele?

Simbolismul francmasoneriei a fost publicat prima dată în 1897 în America. De-a lungul vremii au fost publicate o mulțime de edițîi ale acestei cărți, fiind una de referință în istoria franc – masoneriei.

Ediția românească pe care vreau să v-o prezint în acest articol a apărut în 2019 la editura Herald. Până în momentul de față nu am descoperit și alte cărți scrise de J.D. Buck publicate în țara noastră.

Simbolurile masonice prezintă de regulă lecții ce țîn de morală prin intermediul unor alegorii. A înțelege alegoria unui simbol masonic nu este dificil. Însă este bine de știut că există o diferența între simboluri și embleme.

Simbolul este o idee complexă reprezentată printr-o imagine grafică. Simbolul are atât o imagine vizuală cât și un înțeles profund. Simbolurile masonice au de regulă un înțeles religios sau spiritual.

Emblema este reprentarea unui grup de regulă și are doar o valoare vizuală. Emblemă este un logo că să vorbim în termeni mai actuali. De exemplu, echerul și compasul este logo-ul înregistrat al francmasoneriei. Fiecare grup sau entitate masonică are un logo care îi reprezintă.

Simbolismul francmasoneriei – ce ne învață J.D. Buck?

Primele 44 de pagini ale ediției românești de anul acesta, ni-l prezintă pe J.D. Buck. Aflăm în aceste pagini informații despre viața lui și despre activitatea pe care acesta a desfășurat-o în cadrul ligii masonice. Ne sunt prezentate sursele de inspirație ale autorului precum și structura și conținutul cărții. De asemenea avem o lista a ilustrațiilor.

Cartea în sine cuprinde 10 capitole strucurate în 186 de pagini. În aceste capitole autorul ne prezintă principii de educație și etică. De asemeni aflăm despre geniul francmasoneriei. Acesta este structurat în două capitole. Ce nu am reușit să-mi dau seama din aceste capitole este dacă ele sunt doar părți din Simbolismul francmasoneriei sau în acest volum a fost adăugată și cartea scrisă de J.D. Buck în 1907 și intitulată Geniul Francmasoneiriei și cruciadele din secolul XX devenind în fapt o culegere compactă a textelor scrise de J.D. Buck.

Apoi urmează trei capitole în care ne este prezentată Doctrina secretă cu implicații în știință și religie dar și Natura înșeptita a omului.Urmează un capitol despre Semnul Maestrului dar și unul desprea Marea lojă. Pe final avem prezentată o schița a simbolismului dar și o concluzie. Apoi ne sunt prezentate o serie de planșe cu simboluri renumite masonice.

Simbolismul francmasoneriei – impresii personale

Francmasoneria este una dintre asociațiile secrete ale lumii care trezește interesul tuturor. De la cineaști, la scriitori și până la oamenii de rând toți sunt curioși să afle secretele acestei asociații ascunse de văzul lumii. Cu aproximativ 4 milioane de membri în lume, masoneria este cea mai vastă societate secretă din lume. Nu este prin natură ei o asociație secretă deși se aseamănă foarte mult cu Școlile de Mistere din Antichitate. Cu toate acestea nici nu poți spune că se cunosc foarte multe despre msonerie.

Este un domeniu pe care și istoricii îl studiază cu mare interes. Până și țară noastră a avut membrii săi masonici. se vehiculează că și o parte din figurile politice actuale ar face parte din Francmasonerie însă nu este un aspect confirmat ceea ce amplica interesul pentru această asociație.

Cartea de față vine să explice o serie de simboluri asociate francmasoneriei, dar ne vorbește de asemeni și despre organizarea francmasoneriei. Din punctul meu de vedere este o carte ce ar trebui citită de orice iubitor de istorie dar și de cei care îndrăgesc misterele și societățile secrete. Sunt o mulțime de informații utile pe care le poți obține din această carte și de asemeni îți îmbogățește bagajul cultural legat de francmasonerie.

Istoria ne spune că și societateti românești precum Frăția și Junimea erau influențate de mentalitatea masonică. Oameni de cultură sau politici precum Vasile Alecsandri, Spiru Haret, Carol Davila, Alexandru Ioan Cuza și Mihail kogălniceanu sunt nume vehiculatate în legătură cu masoneria românească.

Deși, în cartea lui J.D. Buck nu vorbim despre francmasoneria românească, această ne ajută să ne formăm o opinie despre principiile pe care se bazează francmasoneria și felul cum a fost preceputa în America la acea vreme.

 

Ți-a plăcut recenzia cărții SIMBOLISMUL FRANCMASONERIEI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Jirah Dewey Buck

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SIMBOLISMUL FRANCMASONERIEI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Simbolismul Francmasoneriei
Autor: Jirah Dewey Buck
An apariție : 2019
Editura: HERALD
Nr. Pagini: 230
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 263

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 1404 zile și a scris până acum 79 articole. Se află pe poziția 11 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments