Recenzie ”Singur pe lume” de Hector Malot

de | iul. 9, 2015 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SINGUR PE LUME ARE REDUCERE PE:

Singur pe lume de Hector MalotSingur pe lume, publicat în anul 1878, este cel mai cunoscut roman al scriitorului francez Hector Malot, autorul a peste șaptezeci de volume.

Romanul spune povestea lui Remi, un orfan crescut de doica sa până la vârsta de opt ani, într-un sat sărăcăcios din Franța. Găsit pe o stradă din Paris de soțul tușei Barberin, copilul este luat în custodie de acesta în speranța unei recompense ulterioare de la părinții copilului.

Vocea narativă este cea a lui Remi, personajul principal, care își spune povestea. Romanul debutează cu o propoziție foarte puternică – Sunt un copil găsit.

Condamnat parcă să fie despărțit de toți oamenii pe care ajunge să îi iubească, Remi este vândut de soțul femeii unui dresor de câini – Vitalis, care străbate țara în lung și-n lat alături de trupa sa: trei câini – Capi, Dolce și Zebrino – și o maimuță – Domnul Suflețel.

Dacă îți place recenzia cărții SINGUR PE LUME, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Hector Malot

Ceea ce pare a fi un blestem pentru micul copil smuls din brațele femeii care îl crescuse se dovedește a fi o binecuvântare, căci Remi pleacă într-o călătorie de maturizare cu speranța în suflet că la finalul ei își va găsi familia.

„Singur pe lume” este mai mult decât un roman al copilăriei. Este un roman despre prietenie, încercări, familie și maturizare.

În ceea ce mă privește, „Singur pe lume” a fost romanul copilăriei mele și mi-e foarte greu să fiu obiectivă în ceea ce îl privește.

Povestea este atât de bine scrisă încât nu cred că poți să-l parcurgi fără să zâmbești imaginându-l pe Capi cum salută cu lăbuța în dreptul inimii, pe domnul Suflețel cel neascultător cum își face giumbușlucurile sau pe bătrânul Vitalis cum spune plin de voioșie Înainte, copii!

Recomand romanul tuturor cititorilor care vor o poveste despre copilărie și maturizare, iubitorilor de literatură clasică și, desigur, celor care l-au citit deja și vor să fie din nou tovarășii de drum al micuțului Remi.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SINGUR PE LUME CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: SINGUR PE LUME
Autor: Hector Malot
An apariție : 2012
Editura: MAGIC PRINT
Nr. Pagini: 514
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 8021

Alte recenzii de la Hector Malot:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Satantango” de Lazslo Krasznahorkai

Recenzie „Satantango” de Lazslo Krasznahorkai

Lazslo Krasznahorkai își amplasează povestea într-o comunitate izolată, ruptă de lume, de progres, de civilizație, o lume aflată într-o stare accentuată de degradare. Atmosfera este sufocant de apăsătoare și acest lucru este amplificat și de vremea mohorâtă,  o...

Recenzie „Povestea lui Casey Han” de Min Jin Lee

Recenzie „Povestea lui Casey Han” de Min Jin Lee

Nu sunt la prima întâlnire cu autoarea. Am devorat Pachinko care m-a purtat într-o lume și o epocă foarte diferite de ceea ce trăiesc și care m-au captivat de fiecare dată. Recunosc că abia așteptam Povestea lui Casey Han căreia nici măcar n-am avut curiozitatea să-i...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Chiuaru este redactor Booknation.ro de 2847 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Chiuaru aici. Andreea Chiuaru are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Studentă la Jurnalism, blogger și scriitor cu o mare pasiune pentru literatura clasică.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments