Recenzie „Sufletul pereche te cheamă” de Russ Michael

de | dec. 23, 2022 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți, Spiritualitate

Russ Michael este un fost jucător american profesionist de baschet, compozitor, realizator al propriului serial de televiziune, dar și autor a numeroase cărţi de auto-perfecţionare. Cartea Sufletul pereche te cheamă este binevenită în casele tuturor celor care își caută perechea, dar nu știu cum să identifice persoana potrivită.

Pentru unele persoane identificarea partenerului de cuplu este ceva ce vine de la sine, pur și simplu îl întâlnesc într-un anumit context. Dar ce se întâmplă cu celelalte persoane a căror relație nu a funcționat, apoi nici următoarea, nici următoarea …

Această carte aduce lumină asupra anumitor împrejurări, atrage atenția asupra câtorva diferențe între femei și bărbați. Astfel, femeile sunt sensibile, bărbații sunt războinici. Femeia este “fină și deschisă”, în timp ce bărbatul „aleargă, lucrează, se zbate și transpiră”.

Ca să îți găsești sufletul pereche trebuie să te uiți mai întâi în interior, și abia apoi să cauți în jurul tău. Autorul susține că trebuie mai întâi să tânjești după o anumită persoană, iar ea va simți energia și o vei atrage în viața ta, dar acest fenomen nu se produce de pe o zi pe alta.

Când două persoane se unesc într-o relație, între ele se formează o legătură cu 5 puncte – la nivelulul sufletului, personalității, mental, emoțional și fizic (instinctual). Pentru o relație de durată  toate aceste legături trebuie să fie puternice, altfel relația se destramă.

Omul are capacitate de a iubi atât fizic cât și spiritual, iar iubirea spirituală are nevoie ca omul să se cunoască bine pe sine înainte de a-și împărtăși sentimentele cu un partener.

O altă idee interesantă pe care am desprins-o din acestă carte este faptul că Bucuria atrage întotdeuna iubirea. Russ Michael întoarce ideea pe toate părțile și afirmă că Bucuria vindecă celulele și organele trupului. Bucuria te face să te simți sănătos și întreg, atât fizic, cât și psihic. Probabil că mulți vor face schimbări în viața lor când vor afla că omul bucuros răspândește bucurie în jurul lui, fiind primit cu brațele deschise de către ceilalți.

La polul opus, aflăm că sentimentul de vinovăție și regretele sunt între cele mai mari dificultăți în aflarea partenerului de viață.

Russ Michael a identificat 11 Pași magici pe care ar trebui să îi parcurgă cei care sunt în căutarea sufletului pereche. El ne îndeamnă să nu ne acceptăm soarta, ca fiind totul deja stabilit, ci să ne luăm în mâini destinul, adică să ne asumăm alegerea conștientă de a iubi sau de a urî pe cineva sau ceva.

Realitatea este o percepție subictivă a fiecărui individ, și autorul ne îndeamnă să ne modificăm percepția dacă dorim ca Universul să ne ofere ceva diferit de ceea ce avem în prezent.

Cartea se termină cu câteva îndemnuri, Russ Michael ne asigură că viitorul este în mâinile noastre și ne amitește că Ce dai, aceea primești!

Titlu: SUFLETUL PERECHE TE CHEAMĂ
Autor: Russ Michael
An apariție : 2019
Editura: FOR YOU
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 3803

Alte recenzii de la Russ Michael:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman
Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman

Cu acest volum se încheie o serie care mie mi-a plăcut enorm, pentru că a oferit cititorilor altceva, o perspectiva diferită asupra vieții după vârsta de 70 de ani, atunci când mulți cred că viața stagnează. Eh, personajele noastre ne-au arătat ce înseamnă să te...

Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James
Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James

În ultima perioadă mi-am dorit să găsesc un Thriller bun, pentru că am avut parte doar de experiențe nefericite. Știam că cei de la Editura CSP mă puteau scoate din acest impas, pentru că au niște cărți extrem de bune, care chiar să îți aducă aminte de ce îți place să...

Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh
Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh

Recunosc că am fost atrasă de această carte după niște impulsuri superficiale, începând de la faptul că a fost foarte dezbătută în mediul literar și terminând cu titlul și coperta, care erau de adăugat la colecție, ambele. Însă, subiectele majore relatate în această...

0 0 votes
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 3 ani, 4 luni, 8 zile și a scris până acum 70 articole. Se află pe poziția 8 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Pasionată de lectură și de psihologie, îmi place să încurajez dezvoltarea unei vieți armonioase. Valorile personale sunt: autocunoaștere, dragoste, prietenie, bunăstare, spiritualitate.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments