Recenzie „Am supraviețuit atacurilor din 11 septembrie, 2001” de Lauren Tarshis

de | apr. 19, 2017 | Cărți pentru Copii, Ficțiune, Recenzii cărți

Seria Am supraviețuit redactată de Lauren Tarshis, alături de ilustrațille lui Scott Dawson, ne pune în prim plan un nou eveniment cutremurător petrecut pe meleagurile americane, atacul Turnurilor Gemene și a Pentagonului la data de 11 septembrie 2001.

Într-o primă instanță, mărturisește autoarea, nu avea de gând să abordeze subiectul zdruncinător deoarece atât ei cât și multor apropiați le-a fost greu să revină la viața normală de dinaintea atacurilor, însă stăruința numeroșilor copii incitați de aceste evenimente a înclinat balanța către un răspuns pozitiv din partea lui Lauren cu privire la realizarea cărții.

Lucas Calley este protagonistul părții Am supraviețuit atacurilor din 11 septembrie, 2001. Cel descrie mai bine pe acesta este pasiunea lui enormă pentru fotbal, insuflată de unchiul său Benny, care este și cel mai înflăcărat susținător al său, însă o nouă lovitură la cap îi periclitează viitoarea carieră în fotbal.

Părinții iau decizia să consulte un medic specialist, care îi va explica lui Lucas anormalitatea unui număr de trei comoții în doar doi ani de activitate, la numai unsprezece ani.

-Vă rog, nu mă obligați să renunț!

În cele din urmă, tata îl prinde pe Lucas de umeri.

-Lucas, îi zice el cu voce blândă. Fotbalul e un joc. Știu că-ți place. Dar nu e decât un joc.

Un joc.

Lucas știa asta, bineînțeles.

Dar acest joc era cel mai important lucru din viața sa.

Îndurerat și șocat, nu poate renunța la ceea ce îl definește și îi provoacă plăcere, așa că în loc să meargă la școală a doua zi, se duce la secția de pompieri din New York pentru a-i cere ajutor unchiului Benny.

Știa drumul ca în palmă și nu i-a fost greu să ajungă până acolo, dar ceea ce nu știa Lucas este că ziua însorită de toamnă pe care și-a ales-o, va fi învăluită de un fum înecăcios.

Ziua care va zdruncina America…

Deși nu am fost martoră la aceste atacuri provocate de Al-Qaeda, cartea m-a făcut să trăiesc din plin acele evenimente și să gust puțin din potirul sentimentelor persoanelor bulversate de tot ansamblul de orori petrecute într-un interval scurt de timp.

Sport la citit și pe data viitoare!

Titlu: AM SUPRAVIEȚUIT ATACURILOR DIN 11 SEPTEMBRIE 2001
Autor: Lauren Tarshis
An apariție : 2012
Editura: GAMA IMAGO
Nr. Pagini: 112
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1350

Alte recenzii de la Lauren Tarshis:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Giurcanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 9 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Giurcanu aici. Cristina Giurcanu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
"Well, you know what they say: If you don't have anything nice to say about anybody, come sit by me."
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments