Recenzie „Am supraviețuit atacurilor din 11 septembrie, 2001” de Lauren Tarshis

Titlu: Am Supraviețuit Atacurilor Din 11 Septembrie 2001
Autor: Lauren Tarshis
An apariție : 2012
Editura: Gama Imago
Nr. Pagini: 112
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Giurcanu
Publicată la 19.04.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI AM SUPRAVIEȚUIT ATACURILOR DIN 11 SEPTEMBRIE 2001 PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Seria Am supraviețuit redactată de Lauren Tarshis, alături de ilustrațille lui Scott Dawson, ne pune în prim plan un nou eveniment cutremurător petrecut pe meleagurile americane, atacul Turnurilor Gemene și a Pentagonului la data de 11 septembrie 2001.

Într-o primă instanță, mărturisește autoarea, nu avea de gând să abordeze subiectul zdruncinător deoarece atât ei cât și multor apropiați le-a fost greu să revină la viața normală de dinaintea atacurilor, însă stăruința numeroșilor copii incitați de aceste evenimente a înclinat balanța către un răspuns pozitiv din partea lui Lauren cu privire la realizarea cărții.

Lucas Calley este protagonistul părții Am supraviețuit atacurilor din 11 septembrie, 2001. Cel descrie mai bine pe acesta este pasiunea lui enormă pentru fotbal, insuflată de unchiul său Benny, care este și cel mai înflăcărat susținător al său, însă o nouă lovitură la cap îi periclitează viitoarea carieră în fotbal.

Părinții iau decizia să consulte un medic specialist, care îi va explica lui Lucas anormalitatea unui număr de trei comoții în doar doi ani de activitate, la numai unsprezece ani.

-Vă rog, nu mă obligați să renunț!

În cele din urmă, tata îl prinde pe Lucas de umeri.

-Lucas, îi zice el cu voce blândă. Fotbalul e un joc. Știu că-ți place. Dar nu e decât un joc.

Un joc.

Lucas știa asta, bineînțeles.

Dar acest joc era cel mai important lucru din viața sa.

Îndurerat și șocat, nu poate renunța la ceea ce îl definește și îi provoacă plăcere, așa că în loc să meargă la școală a doua zi, se duce la secția de pompieri din New York pentru a-i cere ajutor unchiului Benny.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Lauren Tarshis.

Știa drumul ca în palmă și nu i-a fost greu să ajungă până acolo, dar ceea ce nu știa Lucas este că ziua însorită de toamnă pe care și-a ales-o, va fi învăluită de un fum înecăcios.

Ziua care va zdruncina America…

Deși nu am fost martoră la aceste atacuri provocate de Al-Qaeda, cartea m-a făcut să trăiesc din plin acele evenimente și să gust puțin din potirul sentimentelor persoanelor bulversate de tot ansamblul de orori petrecute într-un interval scurt de timp.

Sport la citit și pe data viitoare!

ACUM GĂSEȘTI AM SUPRAVIEȚUIT ATACURILOR DIN 11 SEPTEMBRIE 2001 PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Acțiunea m-a pătruns mai bine în această parte decât în restul. Poate este de vină și pasiunea mea pentru acel incident catastrofal. Ilustrațiile sunt pe măsura așteptărilor. Și, de asemenea, Lauren Tarshis nu exclude câteva note realizate de ea și câteva amănunte mai pătrunzătoare despre atacurile din 11 septembrie.

Aspecte Negative:

Nu am ce să obiectez.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.