Recenzie „Am supraviețuit atacurilor din 11 septembrie, 2001” de Lauren Tarshis

de | apr. 19, 2017 | Cărți pentru Copii, Ficțiune, Recenzii cărți

Seria Am supraviețuit redactată de Lauren Tarshis, alături de ilustrațille lui Scott Dawson, ne pune în prim plan un nou eveniment cutremurător petrecut pe meleagurile americane, atacul Turnurilor Gemene și a Pentagonului la data de 11 septembrie 2001.

Într-o primă instanță, mărturisește autoarea, nu avea de gând să abordeze subiectul zdruncinător deoarece atât ei cât și multor apropiați le-a fost greu să revină la viața normală de dinaintea atacurilor, însă stăruința numeroșilor copii incitați de aceste evenimente a înclinat balanța către un răspuns pozitiv din partea lui Lauren cu privire la realizarea cărții.

Lucas Calley este protagonistul părții Am supraviețuit atacurilor din 11 septembrie, 2001. Cel descrie mai bine pe acesta este pasiunea lui enormă pentru fotbal, insuflată de unchiul său Benny, care este și cel mai înflăcărat susținător al său, însă o nouă lovitură la cap îi periclitează viitoarea carieră în fotbal.

Părinții iau decizia să consulte un medic specialist, care îi va explica lui Lucas anormalitatea unui număr de trei comoții în doar doi ani de activitate, la numai unsprezece ani.

-Vă rog, nu mă obligați să renunț!

În cele din urmă, tata îl prinde pe Lucas de umeri.

-Lucas, îi zice el cu voce blândă. Fotbalul e un joc. Știu că-ți place. Dar nu e decât un joc.

Un joc.

Lucas știa asta, bineînțeles.

Dar acest joc era cel mai important lucru din viața sa.

Îndurerat și șocat, nu poate renunța la ceea ce îl definește și îi provoacă plăcere, așa că în loc să meargă la școală a doua zi, se duce la secția de pompieri din New York pentru a-i cere ajutor unchiului Benny.

Știa drumul ca în palmă și nu i-a fost greu să ajungă până acolo, dar ceea ce nu știa Lucas este că ziua însorită de toamnă pe care și-a ales-o, va fi învăluită de un fum înecăcios.

Ziua care va zdruncina America…

Deși nu am fost martoră la aceste atacuri provocate de Al-Qaeda, cartea m-a făcut să trăiesc din plin acele evenimente și să gust puțin din potirul sentimentelor persoanelor bulversate de tot ansamblul de orori petrecute într-un interval scurt de timp.

Sport la citit și pe data viitoare!

Titlu: AM SUPRAVIEȚUIT ATACURILOR DIN 11 SEPTEMBRIE 2001
Autor: Lauren Tarshis
An apariție : 2012
Editura: GAMA IMAGO
Nr. Pagini: 112
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1390

Alte recenzii de la Lauren Tarshis:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

Recenzie ”Copacii” de Percival Everett
Recenzie ”Copacii” de Percival Everett

”Copacii” de Percival Everett este un roman șocant în care o serie de crime brutale se petrec mai întâi în orașul Parale din Mississippi și apoi în toată America. Nici nu pot descrie cât de mult mi-a plăcut cartea asta, fără să par o ciudată, având în vedere temele pe...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Giurcanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 9 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Giurcanu aici. Cristina Giurcanu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
"Well, you know what they say: If you don't have anything nice to say about anybody, come sit by me."
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments