🔥 CARTEA TAINA IUBIRII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

mitropolit-antonie-de-suroj-taina-228x228Taina iubirii, cartea de învățătură publicată de Mitropolitul Antonie de Suroj și transpusă în format audio de editura ACT și Politon, prezintă iubirea cu care un om se întâlnește în viață.

Mitropolitul Antonie Bloom a fost episcop de Suroj al Bisericii Ortodoxe Ruse pentru Marea Britanie şi Irlanda. S-a născut la 6 iunie 1914 în Lausanne, Elveţia. Şi-a petrecut primii ani în Rusia şi Persia, întrucât tatăl său era membru al corpului diplomatic imperial rus.

Antonie Bloom a studiat fizica, chimia, biologia și și-a luat diploma de doctorat în medicină la Universitatea din Paris. În anul 1939 își depune în secret voturile monahale în Biserica Ortodoxă Rusă, iar mai apoi devine medic pe front. Este tuns în monahism patru ani mai târziu, timp în care profesează ca medic. În 1948 este hirotonit preot și pleacă în Anglia. Aici activitatea sa ca preot este constantă, în anul 1966 ajunge la rangul de mitropolit. În toată activitatea sa a scris numeroase cărți pe teme creștine și spirituale.

Mitropolitul Antonie a demisionat din toate funcţiile sale în 2003 şi a decedat în același an la data de 4 august. Printre altele, Mitropolitul Antonie de Suroj este considerat de creștinii ortodocși din Marea Britanie și din alte colțuri ale lumii drept un sfânt al lumii contemporane.

În Taina iubirii, prelatul abordează tema iubirii din diferite perspective creștine și mai ales umaniste, de la iubirea față de aproape, iubirea din cuplu și până la dragostea pe care Cristos o are față de creștini.

Audiobook-ul are cinci părți, dacă punem la socoteală și mesajul introductiv în care suntem îndemnați să transmitem mai departe cu cap cele aflate în timpul audiției, fără a recurge la piraterie.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mitropolitul Antonie de Suroj

Cartea în format audio este structurată propriu-zis în patru capitole care sunt denumite: Despre întâlnire, Nevoința iubirii, Cuvânt despre căsătoria creștină și Cuvânt către noii căsătoriți.

Mirarea mea a fost că Mitropolitul Antonie de Surjo reușește să ofere sfaturi pe aceste teme în moduri plăcute și plauzibile, fără a ridica în slăvi în mod brutal Creștinătatea, și implicit Ortodoxia.

„aici nu sunt străini, aici sunt doar de-ai noștri” Milioane de oameni nu pot să audă asta pentru că sunt străini atât în ochii, cât și în inimile celorlalți (…)

Lectura este una plăcută și relaxantă, îi aparține actorului Nae Alexandru, iar audierea cărții este bine-venită în momentele de impas și nu numai ale vieții.

Taina iubirii, prezintă modul în care se desfășoară cununia în cadrul Bisericii, dar și sfaturi pentru viitorii ori proaspeții căsătoriți.

„Dragostea este un sentiment uimitor, însă ea nu este numai un sentiment. Ea este o stare a întregii ființe.”

🔥 CARTEA TAINA IUBIRII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Taina Iubirii
Autor: Mitropolitul Antonie de Suroj
An apariție : 2015
Editura: ACT șI POLITON
Nr. Pagini: 124
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.10.2015
Nota recenzorului: n/a

Avatar
Autor: Bianca Dacin
Redactor de 1871 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Bianca Dacin
Bianca Dacin mai scrie și pe http://buburuzabia.blogspot.ro/