🔥 CARTEA TARAMUL POVESTILOR. VRAJA DORINTELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Tărâmul Poveștilor este o serie de cărți pentru copii scrisă de autorul american Chris Colfer. Genul în care se încadrează această serie de cărți este o combinație între aventură, fantezie și ficțiune pentru copii.

Autorul, Chris Colfer este de asemeni un cântăreț și un actor talentat la cei doar 29 de ani ai săi. Între 2009 și 2015 l-a interpretat pe Kurt Hummel în serialul american pentru adolescenți, Glee care a rulat vreme de 6 sezoane. Acest rol i-a adus recunoaterea în industria cinematrografica și un Globe de Aur în 2010.

În 2012, Chris Colfer scrie scenariul filmului “Lovit de Fulger” în care și joacă rolul liceanului Carson Philips ucis de un fulger. Este o combinație între comedie și drama.

Vraja dorințelor – începutul aventurilor gemenilor Alex și Conner

Revenind la cartea pe care vreau să v-o prezint, “Vraja dorințelor” este primul volum al seriei Tărâmul Poveștilor. Seria conține 6 cărți  publicate din 2012 până în 2017. Se pare că volumul 6 este și volumul de final al seriei.

Va urma și un film pe baza acestui volum. Film care va fi regizat de însuși autorul Chris Colfer care va creea și scenariul pentru film. Nu se știu însă date exacte referitoare la dată lansării acestuia.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Chris Colfer

Cartea prezintă aventurile gemenilor Alex și Conner Bailey în lumea poveștilor pe care le-au citit. La aproape 2 ani de la moartea tatălui lor, primesc în dar de la bunica lor o carte. Ulterior gemenii constată faptul că aceasta strălucește într-un mod ciudat. Conner este cel mai realist dintre gemeni și este de părere că ar trebui să arunce cartea. Alex pe de de altă parte decide să o păstreze. Într-un final, Alex este învins de curiozitate și deschide cartea. Nu se așteaptă însă să dispară în carte. Conner nu are ce face și intră în carte după sora sa. Cei doi frați constată că au primit în dar de la bunica de fapt un portal către lumea poveștilor.

Care sunt aventurile de care au parte gemenii noștri din momentul în care pătrund în lumea poveștilor și cine va fi alături de ei, trebuie voi să aflați pe măsură ce veți citi romanul.

Părerea mea este că această serie merită din plin citită de micii devoratori de literatură. Mă duce cu gândul la seria Harry Potter și va spun sincer că îmi pare rău că nu era scrisă pe vremea copilăriei mele. Însă mă bucur din plin de această carte împreună cu micii mei cititori. Abia aștept să pun mâna și pe următoarele volume din serie. Are tot ce ii trebuie pentru a nu putea să o lași din mâna. Este alerta, plină de umor și te face să-ți dorești să fii din nou copil.

🔥 CARTEA TARAMUL POVESTILOR. VRAJA DORINTELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Taramul Povestilor. Vraja Dorintelor
Autor: Chris Colfer
An apariție : 2017
Editura: NEMI
Nr. Pagini: 466
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 17.01.2019
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Simona Mihalache
Simona e Redactor Foarte Activ
Redactor de 601 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Simona Mihalache