Recenzie ”Tatuatorul de la Auschwitz” de Heather Morris

de | iun. 30, 2020 | Istorie, Recenzii cărți

Tatuatorul de la Auschwitz este o carte profundă, care te va cutremura, foarte emoționantă care te va face să plângi destinul oamenilor care au trăit în acei ani.

Perioada care se află în centrul acțiunii în opera ”Tatuatorul de la Auschwitz” este o perioadă delicată pentru toată lumea, ceea ce se întâmpla în lagărele de concentrare fiind groaznic.

Peronajul principal al cărții, Lale se oferă voluntar să meargă în lagărele de concentrare pentru a-și proteja familia. Știe unde se duce, cât de chinuitor este, dar merge cu demnitate și cu speranță în suflet că într-o zi va ieși de acolo. Mergând cu atenție și uitându-se bine în toate părțile poate va observa ceva care îl va ajuta mai târziu să le facă rău celor care vor să-i elimine, însă el nu-i va lasă.

Va face contrabanda cu mâncare… Da, ați citit bine. Pe vremea aceea, în lagărele de concentrare se făcea contrabandă cu mâncare, chiar dacă riscurile erau mari, Lale nu-și putea lăsa colegii de chin nemâncați.

Meseria lui era una cu mari beneficii, însă el nu se putea bucura de ele. Era greu să se uite în ochii deținuților în timp ce îi tatua.

Tatuatorul de la Auschwitz este o carte grea ca plumbul, o carte profundă care te va măcina pe interior și a ajunge în fiecare colț al inimii și îl va străpunge.

Titlu: TATUATORUL DE LA AUSCHWITZ
Autor: Heather Morris
An apariție : 2018
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 491

Alte recenzii de la Heather Morris:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase a fost redactor Booknation.ro și a scris 75 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments