🔥 CARTEA TRĂIND ÎN STILUL 80/20 ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

566036

 Trăind in stilul 80/20 de Richard Koch este o carte care m-a ajutat să mă organizez mai bine, să mă înțeleg, mi-a schimbat modul de lucru și m-a ajutat să devin mai eficientă.

Este prima carte de dezvoltare personală pe care am citit-o și a rămas cea care m-a ajutat cel mai mult. Am înțeles că modul meu de a mă comporta când lucrez nu e greșit, doar greșit interpretat și că mă obosesc singură fără efort. Am descoperit că există oameni cu randament mare seara în timp ce altii schimbă lumea la orele timpurii ale dimineții. În mod absolut, sunt o pasăre de noapte. Cheful și concentrarea îmi vin automat exact la 6 seara. Ceasul biologic are și el legătură aici. Fiecare om are ritmul lui de lucru. Nu degeaba se zice pauzele lungi și dese, cheia marilor succese. Când orice ai face randamentul tău e scăzut, ia o pauză. Ieși afară și plimbă-te. Ai nevoie doar de o jumătate de oră să fi ca nou, gata de muncă. Chiar dacă la început vei zice sau crede că pauzele sunt o pierdere de timp, vei descoperi în timp că pauzele înseamnă modul organismului de a se reface și a creierului de a se incărca. 30 minute de plimbare sau pur și simplu stat întins pe o canapea poate însemna chiar 4 ore de muncă eficientă. Important e ca în acea pauză să nu te gândești la muncă, să nu folosești telefonul și să nu te uiți la tv, evită orice lucru ți-ar obosi creierul și mai rău.

Principiul 80/20 numit și principiul lui Pareto presupune ca în 20% din timpul alocat unei acțiuni să rezolvi tot ce aveai de făcut. O să dau un exemplu: să zicem că ai de făcut un eseu pentru școală și trebuie să citești o carte și să te documentezi pe net. Ai alocat acestei sarcini 10 zile, exagerez desigur. În loc să stai 10 zile cu cartea deschisă, mâncarea în mână, facebookul deschis și muzica urlând, e evident că o să ai un randament ce tinde spre 0 și o să fi și stresat, nu mai bine te odihnești 8 zile, odihnă fără distrageri de atenție precum cele spuse mai sus, iar în ultimele 2 zile să te concentrezi la maximum, să dai tot ce poți și să faci cel mai bun eseu? Acest princpiu poate fi explicat în multe feluri și recunosc că nu sunt cea mai bună persoană la explicat, cert e faptul că presupune concentrare/ calitate în orice tip de acțiune într-un interval de timp scurt pentru a obține rezultatele dorite.

De când am citit cartea asta am învățat să iau pauze și să învăț mult mai bine, mai repede, mai eficient. De exemplu, aveam câteva zile pentru un examen. Mă apucam din timp să scot notițe, dar seara la 11 dormeam. Nu e bine să te extenuezi. Îmi făceam planul pe fiecare zi și mă țineam de el. După maximum 2 ore de scos notițe făceam orice tip de muncă fizică, e important să nu implice prea mult creierul ca să nu-l obosim. Dupa o pauza de 20-30 min reîncepeam studiul. Închideam telefon,tv,pc și mă concentram. Îmi sugeram și mă motivam să învăț fără să mă panichez. Îmi ziceam că o să fie bine pentru că o să învăț în fiecare zi. După vreo 4 ore de studiu, 2 ore de somn. după somn simțeam că mai pot învăța 5 ore. Important era că mă țineam de programul făcut cu o zi înainte. Beam multă apă, mâncam mere, ciocolată cu concentrație mare de cacao și beam lactate. Mai repetam cu vreo colegă la telefon. În ultima zi sau în ultimele ore repetam tot ce învățasem cu atâtea zile înainte. Mă culcam devreme în seara aia și evitam să dorm după-amiaza în acea zi pentru că aveam insomnie de la emoții altfel. Așa am reușit să învăț în timp record, câteva ore pe zi, dormit după-amiaza, dormit devreme seara, fără stres, ceea ce colegii mei învățau în mod asiduu zile întregi. E treabă mare și autosugestiaȘ dacă îmi ziceam că trebuie neapărat să rețin o anumită chestie, de obicei lucrurile cele mai complexe, o rețineam. Totul se întâmplă în creierul nostru și depinde doar de noi ce vrem și ce reușim să facem cu el.

„Viata moderna este o greseala“, sustine Richard Koch. Dar nu in toate privintele, ci numai intr-una singura. Dintr-un anumit punct de vedere, „progresul a fost regres“. Fiindca, in prezent, „in loc sa muncim ca sa traim, traim ca sa muncim“.

O să atașez aici căteva poze din carte să vedeți cum e structurată și cât de interesantă este. Pe mine, una, m-a ajutat enorm. Consider că toate succesele mele se datorează acestui prim pas în dezvoltarea mea personală.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Richard Koch

T3

T3

T3

T3

Îmi cer scuze pentru calitatea pozelor. Telefonul meu nu e chiar răcnetul Carpaților, dar cartea poate fi considerată un răcnet. O chemare la o viață de o calitate mai bună, la rezultate mai bune care duc la fericire și liniște.

🔥 CARTEA TRĂIND ÎN STILUL 80/20 ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Trăind în Stilul 80/20
Autor: Richard Koch
An apariție : 2012
Editura: METEOR PRESS
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 16.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O cartefoarte bine structurata, ușor de parcurs, care atrage ochiul pasionaților de economie, diagrame, tabele, grafice în general. Conține și teste și un fel de notebook la final pentru a contoriza realizările pe fiecare zi. Plină de exemple, sugestii, editată frumos, cu citate motivaționale. O combinatie reușită de lectură motivațională și filosofie într-un fel.

Aspecte Negative:

Nu oferă secretul nemuririi, nici al îmbogățirii. Nicio carte nu îl poate oferi. Pentru unii poate părea prea schematică, prea la general. Cere complicitate și voință pentru a aplica cele citite și a vedea/ recunoaște rezultatele.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2124 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 28 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments