Recenzie „Trei femei” de Lisa Taddeo

de | feb. 28, 2022 | Non Fictiune, Recenzii cărți

copertă Trei femei de Lisa TaddeoCredeam atunci când am auzit prima dată de ea că „Trei femei” de Lisa Taddeo este o carte de ficțiune despre viețile amoroase a unor femei, personaje închipuite. Însă a fost șocant să aflu că, de fapt, scrierea este o non-ficțiune, iar poveștile relatate în ea sunt cât se poate de reale. 

Poți să judeci, poți să compătimești, poți să te regăsești în poveștile celor trei femei din carte.

Poți să te identifici cu nevoile lor fizice și cu dorințele lor carnale. Dar nu poți face abstracție de rolul masiv și predominant negativ pe care îl au bărbații în viața lor dată peste cap. Chiar dacă vei citi despre femei puternice, care pot părea dominatoare sau într-un punct în care par să știe ce vor să facă cu viața lor, tot le vei descoperi sensibilitățile și vulnerabilitățile.

Pregătește-te să fii obiectiv citind „Trei femei” de Lisa Taddeo, fie că ești cititor de gen feminin, fie că ești cititor de gen masculin

Fiecare dintre cele două sexe poate învăța sau afla câte ceva despre reprezentanții genului opus. Dar chiar și neștiute sau ascunse fețe ale genului din care face parte. De asemenea, cartea nu este pentru pudici, deși nu este și nici nu se vrea a fi literatură erotică. În nici un caz! 

Cu toate că vei întâlni pasaje și descrieri de activități senzuale cât se poate de specifice, acestea nu sunt vulgare sau nu trebuie percepute ca fiind vulgare înadins. Asta deoarece sunt relatări aproximative ale poveștilor de viață și de amor ale unor femei ca oricare altele. Sunt lucruri petrecute cu adevărat care au marcat pe viață, aș putea preciza eu, personalitățile și parcursul acestor trei femei ale căror povești autoarea le-a investigat și documentat în non-ficțiunea de față.

Protagonistele acestei capodopere de non-ficțiune despre care autoarea Elizabeth Gilbert susține că a marcat-o profund așa cum nu a mai făcut-o de mult timp o carte, sunt Lina, Maggie și Sloane. Ai zice că numele lor nu au nimic special și că nu îți amintesc de vreo poveste anume. Dar toate aceste femei americane au trăit și probabil mai trăiesc și în prezent(deoarece ne sunt contemporane) adevărate drame provocate de una și aceeași sursă mistuitoare: pasiunea. 

Nu îți va veni să crezi, așa cum nu mi-a venit nici mie prea ușor la începutul lecturii, că poveștile lor de viață sunt reale

Într-atât sunt de dramatice și de ieșite parcă dintr-un tărâm fantezist, unde parcă un scriitor cu o imaginație debordantă s-a hotărât să spargă târgul pentru a-și câștiga popularitatea.

De fapt, nu e atât de simplu și nici de frumos. Totul e pe bune și adevărat. Iar autoarea Lisa Taddeo, jurnalistă la publicații cunoscute în Statele Unite, a făcut în aproape 10 ani de zile o incursiune repetată în căminele și viețile celor trei femei, subiecte ale cărții. Totul pentru a documenta viețile amoroase și problemele cauzate de dorință a unor femei cât se poate de diferite din anumite puncte de vedere, dar asemănătoare în esență în ceea ce privește nevoia lor de iubire și acceptare.

Mesajul vital care se transmite prin această carte deschisă, dar care pe mulți șochează, este că în calitate de femei, nu suntem singure. Și că deseori, ceea ce poate părea de necrezut, este mult mai întâlnit iar viața chiar bate filmul. 

Titlu: TREI FEMEI
Autor: Lisa Taddeo
An apariție : 2020
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1386

Alte recenzii de la Lisa Taddeo:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman
Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman

Cu acest volum se încheie o serie care mie mi-a plăcut enorm, pentru că a oferit cititorilor altceva, o perspectiva diferită asupra vieții după vârsta de 70 de ani, atunci când mulți cred că viața stagnează. Eh, personajele noastre ne-au arătat ce înseamnă să te...

Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James
Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James

În ultima perioadă mi-am dorit să găsesc un Thriller bun, pentru că am avut parte doar de experiențe nefericite. Știam că cei de la Editura CSP mă puteau scoate din acest impas, pentru că au niște cărți extrem de bune, care chiar să îți aducă aminte de ce îți place să...

Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh
Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh

Recunosc că am fost atrasă de această carte după niște impulsuri superficiale, începând de la faptul că a fost foarte dezbătută în mediul literar și terminând cu titlul și coperta, care erau de adăugat la colecție, ambele. Însă, subiectele majore relatate în această...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 9 luni, 21 zile și a scris până acum 438 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments