ACUM GĂSEȘTI TRENULEŢUL EMOŢIILOR DE PESTE ZI PE:

Îți amintești acea călătorie cu trenul în care la fiecare jumătate de oră descopereai ceva nou, un peisaj, o persoană, o localitatea sau o stare?

Astăzi îți voi prezenta un tren mai diferit, „Trenuleţul emoţiilor de peste zi” care este un joc psihoeducaţional ce îi ajută atât pe cei mici, cât și pe părinți în realizarea retrospectivei zilei și a exteriorizării emoțiilor trăite.

Mi-a plăcut foarte mult impactul pe care l-a avut începutul acestei cărți pentru că nu te lasă să o citești fără să o înțelegi. La început îți sunt prezentate un set de reguli care te ajută ca părinte să înțelegi scopul cărții și parcursul ei, viața celui mic.

Pentru cel mic urmează o scrisoare prietenoasă de la Filip în care i se explică pe înțelesul lui, jocul, sau mai bine zis călătoria pe care urmează să o parcurgă.

„Pe mine, trenulețul mă ajută să fiu mai atent la emoțiile mele și ce să fac astfel încât să trăiesc cât mai multe momente de bucurie”

Pentru ca cel mic să nu intre în rutină,  există și activități complementare care să îl ajute să treacă peste anumite provocări, exerciții de relaxare, povești și chiar un joc în familie.

Am descoperit prin „Trenuleţul emoţiilor de peste zi” o altă perspectivă prin care poți să îl ghidezi pe cel mic prin emoțiile pe care le simte și prin activitățile pe care le parcurge.

„Cu siguranţă îţi doreşti să construieşti o relaţie minunată părinte-copil. Îţi propunem un joc psihoeducaţional, „Trenuleţul emoţiilor de peste zi”, conceput special pentru preşcolari şi şcolari mici. Jocul îţi dă posibilitatea de a-ţi învăţa copilul, într-o manieră agreabilă – etapele zilei (dimineaţă, prânz, după-amiază, seară, noapte) şi principalele emoţii plăcute/neplăcute – pe care acesta le poate trăi în cadrul etapelor menţionate. Împreună, înainte de culcare, puteţi realiza sinteza zilei, copilul având ocazia de a-ţi povesti ce activităţi a desfăşurat şi cum s-a simţit în contextele respective (mai ales dacă aţi fost separaţi temporar, din diverse motive).
Puteţi să vă jucaţi „Trenuleţul emoţiilor” iar şi iar, pe covor sau la masă, având la dispoziţie imagini atrăgătoare, multe emoticoane, jetoane şi recompense. Cărticica îţi oferă si alte idei de activităţi (mai multe jocuri, scenarii de relaxare, poveşti terapeutice) din care copilul tău va învăţa cum să facă faţă emoţiilor neplăcute pe care le-a trăit, cum să se pregătească pentru un somn liniştit, cum să dobândească o încredere sporită în propria persoană şi cum să comunice deschis în familie.
Îţi transmitem invitaţia – “INTRĂ-N JOC!” şi te susţinem în crearea unei legături emoţionale temeinice cu micuţul tău.”

Titlu: Trenuleţul Emoţiilor De Peste Zi
Autor: DIANA-MIHAELA TENCIU
An apariție : 2017
Editura: CUTIUTA CU POVESTI
Nr. Pagini: 40
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.03.2018
Nota recenzorului: n/a

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1233 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate