Recenzie “Turcia intre nebunie si melancolie” de Ece Temelkuran

by | Jan 31, 2019 | Istorie, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TURCIA INTRE NEBUNIE SI MELANCOLIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Turcia între nebunie și melancolie” este un roman istoric scris de autorul turc Ece Temelkuran. Romanul dezbate istoria politică recentă a Turciei. Aflăm informații despre reglementările politice care au adus câștiguri Turciei în ultimii ani, dar în același timp autoarea ne vorbește și despre cele care nu au funcționat și au adus pierderi statului turc.

Ece Temelkuran este una dintre cele mai reprezentative autoare și jurnaliste de origine turcă la acest moment. Este cunoscută ca un mare critic politic în Turcia actuală. Însă, postura de critic politic i-a adus și pierderi autoarei. Această a fost destituită din funcția de prezentatoare TV pe care odeținea la televiziunea turcească Haberturk în 2012. Asta nu a descurajat-o și nici nu a oprit-o să critice în continuare prin toate metodele pe care le are la dispoziție, de la presă și până la cărțile pe care le semnează.

Încă ceva înainte de a începe: atunci când vorbeșți cu un străin despre țară ta plină de probleme, lipsită de șansa și complicată, ai senzația că resimți o presiune etică, așa cum e și normal: încerci să eviți să-ți trădezi țara, să ocoleșți adevărul, să eviți jignirile. Mi-e teamă că lucrurile pe care le voi dezvălui vor lăsa impresia că Turcia este o țară cu o patologie enormă. Lucrurile nu stau așa. Această țară neobișnuită are o structura a sa. Cu toate că voi descrie aspectele detestabile ale acestei structuri, aș vrea să resping ideea că întreaga structura ar fi astfel… A descrie o casă „din afară” nu ar trebui să fie privilegiul exclusiv al celor care nu locuiesc în ea.

Este o carte pe care orice iubitor de istorie ar trebui s-o citească. Deși este o carte despre Turcia, relatarea poate fi ușor extrapolată în multe state ale lumii. Și printre aceste state, putem încadra cu ușurință chiar și țara noastră.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Ece Temelkuran

Cartea face o prezentare a Turciei de altă dată, măreața Turciei a lui Ataturck și Turcia conflictelor de astăzi, Turcia lui Erdogan. O carte despre compromisuri, minciuni, resentimente și amintiri. O carte despre o generație apusă și despre o generație care este la început de drum.

Ece Temelkuran ne povestește cu o franchețe dureroasă despre o dictatură socio – psihologică, pictată frumos în accente democratice. Avem o Turcie prinsă între cultura estică și cultura vestică. Despre pierderi și câștiguri de naturală spirituală, culturală și economică într-o carte care va lasa urme în sufletul celui care o citește.

 

🔥 CARTEA TURCIA INTRE NEBUNIE SI MELANCOLIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Turcia Intre Nebunie Si Melancolie
Autor: Ece Temelkuran
An apariție : 2017
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 276
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Publicată la 31.01.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 637 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 25 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments