Recenzie “Un urs pe nume Paddington” de Michael Bond

de | dec. 16, 2019 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN URS PE NUME PADDINGTON ARE REDUCERE PE:

Căutând o carte frumoasă, bună de dăruit unui copil, m-am oprit la Un urs pe nume Paddington, scrisă de scriitorul britanic Michael Bond. Cartea a văzut pentru prima oară lumina tiparului în 1958. Este primul volum dintr-o serie de cărți care îl are ca erou pe ursulețul Paddington.

Cărțile cu Paddington au fost traduse în peste 30 de limbi şi s-au vândut în milioane de exemplare în întreaga lume.

Dar de ce este ursulețul Paddington atât de iubit de copii și părinți?

Michael Bond povestește că inspirația în crearea acestui personaj i-a venit  într-un ajun de Crăciun. S-a adăpostit de ninsoare în magazinul Selfridges și a zărit un ursuleţ de pluş abandonat pe un raft.

Dacă îți place recenzia cărții UN URS PE NUME PADDINGTON, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Michael Bond

Singurătatea ursulețului a transpus-o în poveste. Astfel, micul urs este singur pe lume.

Sunt emigrant. Ochii i se umplură de tristeţe. Am locuit în Peru cu mătușa Lucy, dar ea a trebuit să se ducă la un azil pentru urși pensionari.

Puiul de urs ajunge în Londra, în gara Paddington. Era îmbrăcat într- o hăinuță albastră  pe care era prins un bilet. Pe el scria:

Vă rog să aveți grijă de acest ursuleț, vă mulțumesc.

Micul urs este găsit de familia Brown care îl adoptată și îi dă numele de Paddington.

Din acel moment, Londra devine un oraș magic pentru Paddington. El transformă activități obișnuite, precum spălatul în cadă, mersul cu metroul sau o ieșire la teatru, în evenimente extraordinare. Cu politețea și candoarea sa reușește să spargă monotonia și să aducă zâmbetul pe buzele celor din jurul său.

Pe langă aventuri, Paddington are de învațat și o serie de lecții. M-a impresionat ursulețul când s-a hotărât să vandă monedele sale peruviene ca să cumpere un cadou pentru familia Brown. Dezamăgirea sa este mare când află că Lucrurile strălucitoare nu valorează întotdeauna mulți bani.

Paddington ne cucerește cu inocența, curiozitatea, neastâmpărul său. Vedem în el un băiețel dornic să descopere lumea. Ne înveselesc încurcăturile pe care le generează și ne emoționează dorința sa de a îndrepta lucrurile când acestea scapă de sub control.

Aventurile lui Paddington la Londra și buclucurile în care intră pot fi aflate din cartea „Un urs pe nume Paddington” de Michael Bond. Copiii ce primesc în dar această carte vor găsi un prieten de nădejde în ursulețul Paddington.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN URS PE NUME PADDINGTON CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: UN URS PE NUME PADDINGTON
Autor: Michael Bond
An apariție : 2017
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 152
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 716

Alte recenzii de la Michael Bond:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 1149 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 13 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments