Recenzie “Un urs pe nume Paddington” de Michael Bond

by | Dec 16, 2019 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN URS PE NUME PADDINGTON ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Căutând o carte frumoasă, bună de dăruit unui copil, m-am oprit la Un urs pe nume Paddington, scrisă de scriitorul britanic Michael Bond. Cartea a văzut pentru prima oară lumina tiparului în 1958. Este primul volum dintr-o serie de cărți care îl are ca erou pe ursulețul Paddington.

Cărțile cu Paddington au fost traduse în peste 30 de limbi şi s-au vândut în milioane de exemplare în întreaga lume.

Dar de ce este ursulețul Paddington atât de iubit de copii și părinți?

Michael Bond povestește că inspirația în crearea acestui personaj i-a venit  într-un ajun de Crăciun. S-a adăpostit de ninsoare în magazinul Selfridges și a zărit un ursuleţ de pluş abandonat pe un raft.

Singurătatea ursulețului a transpus-o în poveste. Astfel, micul urs este singur pe lume.

Sunt emigrant. Ochii i se umplură de tristeţe. Am locuit în Peru cu mătușa Lucy, dar ea a trebuit să se ducă la un azil pentru urși pensionari.

Puiul de urs ajunge în Londra, în gara Paddington. Era îmbrăcat într- o hăinuță albastră  pe care era prins un bilet. Pe el scria:

Vă rog să aveți grijă de acest ursuleț, vă mulțumesc.

Micul urs este găsit de familia Brown care îl adoptată și îi dă numele de Paddington.

Din acel moment, Londra devine un oraș magic pentru Paddington. El transformă activități obișnuite, precum spălatul în cadă, mersul cu metroul sau o ieșire la teatru, în evenimente extraordinare. Cu politețea și candoarea sa reușește să spargă monotonia și să aducă zâmbetul pe buzele celor din jurul său.

Pe langă aventuri, Paddington are de învațat și o serie de lecții. M-a impresionat ursulețul când s-a hotărât să vandă monedele sale peruviene ca să cumpere un cadou pentru familia Brown. Dezamăgirea sa este mare când află că Lucrurile strălucitoare nu valorează întotdeauna mulți bani.

Paddington ne cucerește cu inocența, curiozitatea, neastâmpărul său. Vedem în el un băiețel dornic să descopere lumea. Ne înveselesc încurcăturile pe care le generează și ne emoționează dorința sa de a îndrepta lucrurile când acestea scapă de sub control.

Aventurile lui Paddington la Londra și buclucurile în care intră pot fi aflate din cartea “Un urs pe nume Paddington” de Michael Bond. Copiii ce primesc în dar această carte vor găsi un prieten de nădejde în ursulețul Paddington.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții UN URS PE NUME PADDINGTON?

Vezi toată lista de cărți scrise de Michael Bond sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN URS PE NUME PADDINGTON CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Un Urs Pe Nume Paddington
Autor: Michael Bond
An apariție : 2017
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 152
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 16.12.2019
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Iarna Crimelor Perfecte” de Tony Mott

Recenzie “Iarna Crimelor Perfecte” de Tony Mott

Sunt la prima întâlnire cu cărțile scrise de autoarea Tony Mott. Va spun sincer că până să încep să caut mai multe informații despre ea am avut senzația că este bărbat. Poate asta a fost și intenția autoarei Antoaneta Galeș atunci când și-a ales acest pseudonim...

Recenzie “Pe marginea prăpastiei” de Roland Smith

Recenzie “Pe marginea prăpastiei” de Roland Smith

Pe marginea prăpastiei este cel de-al doilea volum al seriei pentru adolescenți scrise de autorul american Roland Smith. Seria conține până în prezent 4 cărți. Despre prima carte, Peak v-am vorbit în articolul dedicat. Din cele 4 cărți însă în limba română sunt...

Recenzie „The only girl in the world” Maude Julien

Recenzie „The only girl in the world” Maude Julien

Voi ați privit filmul G.I.Joe? Sau G.I.Jane ar fi mai potrivit! Pregătirile fizice și mintale prin care trec băieții și Jordan O'Neil (Demi Moore) sunt flori de cuc, de soc, de câmp și parașute rupte pe lângă cei 18 ani petrecuți de Maude alături de părinți. La 4 ani,...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 559 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 14 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments