🔥 CARTEA UN URS PE NUME PADDINGTON ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Căutând o carte frumoasă, bună de dăruit unui copil, m-am oprit la Un urs pe nume Paddington, scrisă de scriitorul britanic Michael Bond. Cartea a văzut pentru prima oară lumina tiparului în 1958. Este primul volum dintr-o serie de cărți care îl are ca erou pe ursulețul Paddington.

Cărțile cu Paddington au fost traduse în peste 30 de limbi şi s-au vândut în milioane de exemplare în întreaga lume.

Dar de ce este ursulețul Paddington atât de iubit de copii și părinți?

Michael Bond povestește că inspirația în crearea acestui personaj i-a venit  într-un ajun de Crăciun. S-a adăpostit de ninsoare în magazinul Selfridges și a zărit un ursuleţ de pluş abandonat pe un raft.

Singurătatea ursulețului a transpus-o în poveste. Astfel, micul urs este singur pe lume.

Sunt emigrant. Ochii i se umplură de tristeţe. Am locuit în Peru cu mătușa Lucy, dar ea a trebuit să se ducă la un azil pentru urși pensionari.

Puiul de urs ajunge în Londra, în gara Paddington. Era îmbrăcat într- o hăinuță albastră  pe care era prins un bilet. Pe el scria:

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Michael Bond.

Vă rog să aveți grijă de acest ursuleț, vă mulțumesc.

Micul urs este găsit de familia Brown care îl adoptată și îi dă numele de Paddington.

Din acel moment, Londra devine un oraș magic pentru Paddington. El transformă activități obișnuite, precum spălatul în cadă, mersul cu metroul sau o ieșire la teatru, în evenimente extraordinare. Cu politețea și candoarea sa reușește să spargă monotonia și să aducă zâmbetul pe buzele celor din jurul său.

Pe langă aventuri, Paddington are de învațat și o serie de lecții. M-a impresionat ursulețul când s-a hotărât să vandă monedele sale peruviene ca să cumpere un cadou pentru familia Brown. Dezamăgirea sa este mare când află că Lucrurile strălucitoare nu valorează întotdeauna mulți bani.

Paddington ne cucerește cu inocența, curiozitatea, neastâmpărul său. Vedem în el un băiețel dornic să descopere lumea. Ne înveselesc încurcăturile pe care le generează și ne emoționează dorința sa de a îndrepta lucrurile când acestea scapă de sub control.

Aventurile lui Paddington la Londra și buclucurile în care intră pot fi aflate din cartea “Un urs pe nume Paddington” de Michael Bond. Copiii ce primesc în dar această carte vor găsi un prieten de nădejde în ursulețul Paddington.

🔥 CARTEA UN URS PE NUME PADDINGTON ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Un Urs Pe Nume Paddington
Autor: Michael Bond
An apariție : 2017
Editura: Arthur
Nr. Pagini: 152
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 16.12.2019
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Ursulețul Paddington m-a impresionat prin curajul, buna-dispoziție, generozitatea cu care își trăiește viața, în condițiile în care este orfan și se află intr-o țară străină.

Avatar
Autor: Alexandra Mircea
Alexandra e Redactor Foarte Activ
Redactor de 50 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Alexandra Mircea