Recenzie “Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez

by | Nov 20, 2020 | Beletristică, Fantezie, Ficțiune, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN VEAC DE SINGURĂTATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Un veac de singurătate de Gabriel Garcia Marquez“Un veac de singurătate” este un roman scris de columbianul Gabriel Garcia Marquez. Poate este chiar cel mai cunoscut dintre operele sale. A fost publicat inițial în anul 1967 și a devenit un mare hit în literatură de-a lungul timpului. Scrierea face parte din genurile Realism magic, Fantezie, Ficțiune, Saga de familie. 

De la laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1982 am mai citit și “Relatarea unui naufragiat”. Însă, alte opere mai cunoscute ale sale sunt și “Dragostea în vremea holerei”, “Cronica unei morți anunțate”, “Toamna patriarhului”, “Despre dragoste și alți demoni”, “Amintirile curvelor mele triste”, “Colonelului nu are cine să-i scrie” și “Generalul în labirintul său”.

“Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez este o scriere bulversantă, dar originală, ce a devenit una dintre cele mai celebre cărți din toată lumea

Eu nu dezmint faptul că acest roman nu m-a bulversat. Este o scriere bizară, cu o poveste imorală, a unei familii care se extinde de-a lungul a o sută de ani de existență. Și chiar mai mult de atât. Fiecare membru al acestei familii este ciudat. Parcă nici unul dintre ei nu își găsește starea vreodată. În plus, fiecare are porniri bizare și sfârșește prin a duce o viață de singurătate chiar dacă trăiește printre alții.

Nu știu exact cum să explic că m-a făcut să mă simt lecturarea acestui roman. În orice caz este un alt fel de carte față de cele pe care le citesc eu de obicei. Iar starea pe care mi-a creat-o a fost una de neliniște.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gabriel Garcia Marquez

“Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez nu este un roman ușurel. Nici pe departe. Conține probabil mai multă înțelepciune și realism decât lasă să pară la o simplă vedere. Naturalul se amestecă aici cu supranaturalul pentru a da naștere unei opere a cărei lectură constituie o adevărată experiență pentru un cititor.

Capodopera scriitorului columbian urmărește povestea a șapte generații din familia Buendia și a Macondo, orașul pe care l-au format

Macondo este de-a lungul timpului martorul luptelor și a dezastrelor de tot felul. Dar și martorul miracolelor și a evenimentelor fericite. Acesta este un mic cosmos al vieții duse în Columbia. Dar secretele sale stau toate ascunse într-o carte misterioasă, cu un limbaj codat, pe care doar Aureliano Buendia le poate descifra într-un final.

“Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez cuprinde o poveste lungă și încâlcită, cu o sumedenie de personaje și nume, de diferite înrudiri, care dau farmec scrierii. Romanul cuprinde elemente reale, precum politica, dar și elemente supranaturale, precum magia, fantezia, alchimia și invențiile care mai de care mai bizare. Asta este o carte curajoasă, pe care ar trebui să o citim cu toții o dată în viață.

Titlu: Un Veac De Singurătate
Autor: Gabriel Garcia Marquez
An apariție : 2015
Editura: RAO
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Publicată la 20.11.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 791 zile și a scris până acum 237 articole. Se află pe poziția 6 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments