Recenzie „Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez

de | nov. 20, 2020 | Beletristică, Fantezie, Ficțiune, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN VEAC DE SINGURĂTATE ARE REDUCERE PE:

Un veac de singurătate de Gabriel Garcia Marquez„Un veac de singurătate” este un roman scris de columbianul Gabriel Garcia Marquez. Poate este chiar cel mai cunoscut dintre operele sale. A fost publicat inițial în anul 1967 și a devenit un mare hit în literatură de-a lungul timpului. Scrierea face parte din genurile Realism magic, Fantezie, Ficțiune, Saga de familie. 

De la laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1982 am mai citit și „Relatarea unui naufragiat”. Însă, alte opere mai cunoscute ale sale sunt și „Dragostea în vremea holerei”, „Cronica unei morți anunțate”, „Toamna patriarhului”, „Despre dragoste și alți demoni”, „Amintirile curvelor mele triste”, „Colonelului nu are cine să-i scrie” și „Generalul în labirintul său”.

„Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez este o scriere bulversantă, dar originală, ce a devenit una dintre cele mai celebre cărți din toată lumea

Eu nu dezmint faptul că acest roman nu m-a bulversat. Este o scriere bizară, cu o poveste imorală, a unei familii care se extinde de-a lungul a o sută de ani de existență. Și chiar mai mult de atât. Fiecare membru al acestei familii este ciudat. Parcă nici unul dintre ei nu își găsește starea vreodată. În plus, fiecare are porniri bizare și sfârșește prin a duce o viață de singurătate chiar dacă trăiește printre alții.

Nu știu exact cum să explic că m-a făcut să mă simt lecturarea acestui roman. În orice caz este un alt fel de carte față de cele pe care le citesc eu de obicei. Iar starea pe care mi-a creat-o a fost una de neliniște.

Dacă îți place recenzia cărții UN VEAC DE SINGURĂTATE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Gabriel Garcia Marquez

„Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez nu este un roman ușurel. Nici pe departe. Conține probabil mai multă înțelepciune și realism decât lasă să pară la o simplă vedere. Naturalul se amestecă aici cu supranaturalul pentru a da naștere unei opere a cărei lectură constituie o adevărată experiență pentru un cititor.

Capodopera scriitorului columbian urmărește povestea a șapte generații din familia Buendia și a Macondo, orașul pe care l-au format

Macondo este de-a lungul timpului martorul luptelor și a dezastrelor de tot felul. Dar și martorul miracolelor și a evenimentelor fericite. Acesta este un mic cosmos al vieții duse în Columbia. Dar secretele sale stau toate ascunse într-o carte misterioasă, cu un limbaj codat, pe care doar Aureliano Buendia le poate descifra într-un final.

„Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez cuprinde o poveste lungă și încâlcită, cu o sumedenie de personaje și nume, de diferite înrudiri, care dau farmec scrierii. Romanul cuprinde elemente reale, precum politica, dar și elemente supranaturale, precum magia, fantezia, alchimia și invențiile care mai de care mai bizare. Asta este o carte curajoasă, pe care ar trebui să o citim cu toții o dată în viață.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN VEAC DE SINGURĂTATE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Un Veac De Singurătate
Autor: Gabriel Garcia Marquez
An apariție : 2015
Editura: RAO
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 464

Alte recenzii de la Gabriel Garcia Marquez:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1459 zile și a scris până acum 344 articole. Se află pe poziția 4 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments