Recenzie ”Urmează-ți inima. Cum să descoperi sensul vieții personale și profesionale” de Andrew Matthews

de | dec. 31, 2020 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA URMEAZĂ-ȚI INIMA. CUM SĂ DESCOPERI SENSUL VIEȚII PERSONALE ȘI PROFESIONALE PE Carti de suflet

”Urmează-ți inima. Cum să descoperi sensul vieții personale și profesionale” de Andrew Matthews este o carte excepțională care trebuie să se afle în biblioteca fiecărui om. Aș putea spune că este un ghid care reușește să ajungă la sufletul nostru, arătându-ne că viața nu trebuie să fie numai roz, iar culoarea gri își are locul și scopul în viață noastră.

Cărțile lui Andrew Matthews se vând în milioane de exemplare, în 70 de țări, și sunt printre cele mai bune cărți de dezvoltare personală de pe piață. De ce? Pentru că sunt scrise într-un stil simplu, sunt foarte ușor de citit și sunt pline de ilustrații animate, desenate chiar de autor și, nu în ultimul rând, îți dă o lecție într-un mod comic.


”Viața se desfășoară treptat. Precum broasca, putem fi păcăliți și, dintr-odată, e prea târziu. Trebuie să fim conștienți de ceea ce se întâmplă.”


Cartea ne spune că fericirea vine din lucruri mici, din detaliile pe care noi le considerăm nesemnificative și că succesul nu înseamnă doar bani, avere, vile, succesul înseamnă să poți să fii fericit, împăcat cu propria persoană.

Deseori, persoanele care își iubesc cariera și fac ceea ce le place sunt cei mai fericiți oameni. Însă, din păcate, acest lucru se întâlnește foarte rar. De ce? Pentru că, în ziua de azi, oamenii aleargă după bani, după un trai mai bun și nu se mai gândesc la pasiunile lor, la talentele care zac îi ei așteptând o scenă pe care să strălucească.

”Dar știu că am dreptate!” – cu siguranță ați auzit cel puțin o dată în viață replica aceasta și chiar ați folosit-o. Dar oare suntem cu adevărat fericiți dacă considerăm că avem dreptate sau dacă chiar avem? Eu spun că nu, deoarece atunci când folosim această replică așteptăm să avem ultimul cuvânt și să ”râdem” în fața celui care nu are dreptate. Andrew Matthews ne arată într-un mod comic povestea acestei replici și ne lasă pe noi să decidem care este morala ei.

Legea atracției este foarte bine conturată în ”Urmează-ți inima. Cum să descoperi sensul vieții personale și profesionale”. Atunci când visăm și ne dorim cu ardoare un lucru, Universul ni-l oferă într-un final. De ce? Pentru că ne-am gândit, am visat și ne-am dorit. De aceea, este foarte important să gândim întotdeaua pozitiv și să ne avem gânduri negative, pentru că nu știm când Universul ne ascultă. De asemenea, atunci când obținem ceva, uităm să mulțumim Universului și începem să ne dorim din ce în ce mai mult. Dar, înainte de a primi altceva, trebuie să fim recunoscători pentru ce avem.

Acestea sunt mici idei dezvoltate în ”Urmează-ți inima. Cum să descoperi sensul vieții personale și profesionale” de Andrew Matthews.

Cred că este una dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personală și eu o să o recitesc de fiecare dată când o să simt că am nevoie de motivație. Este o carte uimitoare, de auto-ajutor și trebuie să se afle pe raftul de cărți al fiecărui om.

Cartea se gaseste pe site-ul Carti de suflet.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA URMEAZĂ-ȚI INIMA. CUM SĂ DESCOPERI SENSUL VIEȚII PERSONALE ȘI PROFESIONALE PE Carti de suflet

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Urmează-ți Inima. Cum Să Descoperi Sensul Vieții Personale și Profesionale
Autor: Andrew Matthews
An apariție : 2013
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 31.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

La cinci pași de tine mi-a arătat că suntem mereu la cinci pași distanță de lucrul care ne va schimba  existența. De un eveniment atât de terifiant precum moartea, de o boală incurabilă, sau poate de descoperirea unei mari iubiri, de un miracol, de o fericire care ne...

0 0 votes
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 644 zile și a scris până acum 74 articole. Se află pe poziția 11 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments