Recenzie Veronika Se Decide Să Moară de Paulo Coelho

de | nov. 25, 2014 | Beletristică, Dezvoltare Personală, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VERONIKA SE DECIDE SĂ MOARĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

veronika se hotărăște să moarăVeronika este o femeie care are tot ce și-ar putea dori – este independentă financiar, este atrăgătoare,  are un job stabil, o familie care o iubește, dar totuși, nu este fericită. De aceea, în dimineața zilei de 11 noiembrie 1997, Veronika decide să se sinucidă.

După ce este adusă la sanatoriul Villete pentru o detoxifiere din pricina unei supradoze , și este internată, îi este adus la cunoștință faptul că mai are de trăit doar câteva zile din pricina medicamentelor care îi afectaseră inima . Pe parcursul zilelor petrecute în acest sanatoriu, Veronika interacționează cu ceilalți pacienți,  ajungând,  astfel,  să capete o nouă perspectivă asupra vieții.

Se redescoperă ca femeie,  descoperă ambiții până atunci neștiute,  și,  profitând de stigmatul de nebună,  descoperă noi trăiri,  ajungând la concluzia că viața merită totuși trăită și că aceasta nu este lipsită de savoare,  cu atât mai puțin atunci când nu te supui normelor si stereotipurilor sale.

Descoperă un amalgam de sentimente care zăcuseră până atunci înăuntrul ei- ură,  teamă,  curiozitate, dar și dragoste.  Tânăra slavonă cunoaște iubirea prin intermediul lui Eduard,  un tânăr schizofrenic care-i împărtășește timid sentimentele.  Cunoaște prietenia alături de Zedka, o altă pacientă a sanatoriului și redobândește pofta de viață.

Dorind să-și petreacă ultima zi liberă,  aceasta evadează cu Eduard din Villete și redescoperă placerile simple ale vieții.  Spre sfârșitul cărții îi găsim pe cei doi întinși pe iarba fragedă,  așteptând moartea să apară.

“ Dar toți oamenii care îndrăznesc să cerceteze teme prohibite au nevoie de un anumit curaj şi de o doză de înţelegere. Ce avea  facă însă pe parcursul numeroaselor zile când urma să trăiască permanent  încolţită de spaima morţii iminente? Dr. Igor cântări  îndelung argumentele şi decise: nu era nimic grav. Tânăra avea să considere fiecarezi drept un miracol, ceea ce şi este, dacă luăm înconsiderare toate probabilităţile producerii unor evenimente neaşteptate în fiecare secundă a vieţii noastre fragile. “

 Deci ce se întâmplă cu cei doi? Cum sfârșește povestea Veronikăi? Paulo Coelho reușește să ne împingă spre originalitate, spre revoltă, ne arată că singurii nebuni sunt marionetele societății.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții VERONIKA SE DECIDE SĂ MOARĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Paulo Coelho sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VERONIKA SE DECIDE SĂ MOARĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Veronika Se Decide Să Moară
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2013
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 206
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 25.11.2014
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Antrenează-ți creierul este o carte despre tehnicile și strategiile de transformare mentală, scrisă într-un mod specific, care poate fi asemănată cu o lucrare din domeniul medical. Joe Dispenza este, la bază, doctor în chiropractica și a studiat zeci de ani mintea...

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

"Fata din Zlataust" scrisă de Ionel Teodoreanu iarăși ne demonstrează cât de frumos și melodios scriu ai noștri. Nu trebuie să neglijăm literatura noastră română, pentru că așa perle nu se găsesc deseori printre cărțile renumite în toată lumea. Când de-abia la...

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

„Un fiu” de Alejandro Palomas este o poveste frumoasă, cu personaje care te fac să simți fiecare sentiment scris. Am citit foarte multe recenzii pozitive despre această carte și adevărul este că toate laudele erau meritate. O poveste care se întâmplă într-un timp...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2567 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments