Recenzie Veronika Se Decide Să Moară de Paulo Coelho

Titlu: Veronika Se Decide Să Moară
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2013
Editura: Humanitas Fiction
Nr. Pagini: 206
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Mona
Publicată la 25.11.2014
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA VERONIKA SE DECIDE SĂ MOARĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

veronika se hotărăște să moarăVeronika este o femeie care are tot ce și-ar putea dori – este independentă financiar, este atrăgătoare,  are un job stabil, o familie care o iubește, dar totuși, nu este fericită. De aceea, în dimineața zilei de 11 noiembrie 1997, Veronika decide să se sinucidă.

După ce este adusă la sanatoriul Villete pentru o detoxifiere din pricina unei supradoze , și este internată, îi este adus la cunoștință faptul că mai are de trăit doar câteva zile din pricina medicamentelor care îi afectaseră inima . Pe parcursul zilelor petrecute în acest sanatoriu, Veronika interacționează cu ceilalți pacienți,  ajungând,  astfel,  să capete o nouă perspectivă asupra vieții.

Se redescoperă ca femeie,  descoperă ambiții până atunci neștiute,  și,  profitând de stigmatul de nebună,  descoperă noi trăiri,  ajungând la concluzia că viața merită totuși trăită și că aceasta nu este lipsită de savoare,  cu atât mai puțin atunci când nu te supui normelor si stereotipurilor sale.

Descoperă un amalgam de sentimente care zăcuseră până atunci înăuntrul ei- ură,  teamă,  curiozitate, dar și dragoste.  Tânăra slavonă cunoaște iubirea prin intermediul lui Eduard,  un tânăr schizofrenic care-i împărtășește timid sentimentele.  Cunoaște prietenia alături de Zedka, o altă pacientă a sanatoriului și redobândește pofta de viață.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Paulo Coelho.

Dorind să-și petreacă ultima zi liberă,  aceasta evadează cu Eduard din Villete și redescoperă placerile simple ale vieții.  Spre sfârșitul cărții îi găsim pe cei doi întinși pe iarba fragedă,  așteptând moartea să apară.

“ Dar toți oamenii care îndrăznesc să cerceteze teme prohibite au nevoie de un anumit curaj şi de o doză de înţelegere. Ce avea  facă însă pe parcursul numeroaselor zile când urma să trăiască permanent  încolţită de spaima morţii iminente? Dr. Igor cântări  îndelung argumentele şi decise: nu era nimic grav. Tânăra avea să considere fiecarezi drept un miracol, ceea ce şi este, dacă luăm înconsiderare toate probabilităţile producerii unor evenimente neaşteptate în fiecare secundă a vieţii noastre fragile. “

 Deci ce se întâmplă cu cei doi? Cum sfârșește povestea Veronikăi? Paulo Coelho reușește să ne împingă spre originalitate, spre revoltă, ne arată că singurii nebuni sunt marionetele societății.

🔥 CARTEA VERONIKA SE DECIDE SĂ MOARĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut această carte datorită substraturilor subiectului- problemele Veronikăipot si însușite cu ușurință, iar autorul ne atrage atenția cu privire la frumusețea lucrurilor simple, banale.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.