Recenzie “Viaţa e uşoară, nu-ţi face griji” de Agnes Marin-Lugand

by | Sep 23, 2017 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VIAŢA E UŞOARĂ NU-ŢI FACE GRIJI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

După ce am citit cu sufletul la gură şi cu ochii plini de lacrimi Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea nu aveam cum să ratez continuarea acestei cărţi minunate aşa că am pus repede mâna pe Viaţa e uşoară, nu-ţi face griji.

Deja obişnuită cu stilul scriitoarei Agnes Marin-Lugand am ştiut de la început că din moment ce deschid cartea să o citesc sigur nu o las din mână până ce nu o termin, aşa a şi fost.

Întoarsă din călătoria din Irlanda, Diana hotărăşte la insistenţele prietenului ei Felix să deschidă cafeneaua literară să înceapă o nouă etapă din viaţă departe de cei pe care i-a cunoscut în Irlanda, mai ales de Edward.

Evident el mi-a lipsit cel mai mult. Amintirea lui revemea în valuri, uneori de fericire, alteori de durere. Dar cu cât trecea timpul, cu atât eram mai sigură că nu voi mai avea niciodată veşti despre ei şi mai ales despre el. N-ar fi avut niciun rost după atâta timp;acum, după mai bine de un an… Totuşi…

Deschiderea cafenelei a ajutat-o foarte mult pe plan social, cât şi în relaţia cu familia ei dovedindu-le că poate fi independentă. Cafeneaua era echilibrul ei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agnes Marin-Lugand

Aşteptam cu nerăbdare ca autoarea să-l aducă în viaţa Dianei din nou pe Eduard dar surpiza a venit când a apărut Oliver.

Viaţa putea să fie mai blândă cu el drept tovarăş. Braţele lui erau puternice şi protectoare, ochii căprui, blânzi şi zâmbitori, totodată chipul expresiv.

Dacă începutul cărţii parea unul liniştit, calm cu o Diana care părea că îşi regăsise echilibrul, acest lucru nu se menţine până la finalul cărţii. Autoarea a reuşit din nou să-mi smulgă nişte lacrimi la câteva pasaje despre care nu am să vă povestesc să nu vă stric farmecul atunci când o să citiţi cartea.

Era timpul; am trecut prin spate ca să ajung la scara imobilului. În pragul încăoerii, am închis ochii respirând adânc  mirosul de cărţi, de cafea şi de lemn. Fulgerări, frânturi de amintiri mi-au traversat gândul, am închis uşa fără să mai deschid ochii… . Oamenii fericiţi care  citesc şi beau cafea aveau să trăiască fără mine…

Lectură plăcută !!!

 

🔥 CARTEA VIAŢA E UŞOARĂ NU-ŢI FACE GRIJI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Viaţa E Uşoară Nu-ţi Face Griji
Autor: Agnes Marin-Lugand
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 230
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1225 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments