Recenzie: “Viața lui G.” de Mihai & Gabriel Vacariu

by | Jan 16, 2020 | Beletristică, Filosofie, Literatură Contemporană, Literatura Română, Memorii, Recenzii cărți, Științe Umaniste

🔥 CARTEA VIAȚA LUI G. ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Viata lui G de Mihai si Gabriel VacariuRecunosc că romanul “Viața lui G.” de Mihai & Gabriel Vacariu nu a fost prea pe placul meu. Ceea ce mi-a plăcut mult însă au fost inserțiile de citate din romanele lui Dostoievski, un scriitor apreciat și iubit de cei doi frați.

“Viața lui G.” este cartea de debut în proză a gemenilor Mihai și Gabriel Vacariu

În această carte, realitatea și ficțiunea își dau mâna, într-atât încât nu îți vei da seama prea ușor ce e real și ce nu. Asta mai ales dacă nu îi cunoști personal pe cei doi români.

Este și un fel de autobiografie, cei doi contopindu-se în personajul ce are elemente din amândoi, G. Acesta are mai multe chipuri, dar ceea ce îl definește este iubirea pentru filosofie și încercarea de a găsi sensul vieții. El este un filosof, un geniu, un God neînțeles care încearcă să se facă cunoscut, să lase ceva în urma lui în această lume. Să răstorane filosofia și să o rescrie.

Cartea aceasta nu este ușor de parcurs. Și nici de înțeles. Nu am fost pe aceeași lungime de undă cu ce a avut de transmis. Sau mai degrabă nu m-a impresionat stilul scrierii, limbajul adoptat și poveștile redate în ea. Dar ce mi-a plăcut au fost inserțiile de titluri ale volumelor unor autori ce merită citiți și apreciați.

Romanul de debut “Viața lui G.” scris la unison de gemenii Gabriel și Mihai Vacariu este despre viața lor, viața lui G.

Acesta este personajul conturat după chipul și asemănarea lor. Cei doi sunt studenți la Filosofie, bursieri în mai multe părți ale lumii, și mereu în căutarea fericirii și a vieții trăite clipă cu clipă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mihai & Gabriel Vacariu

Unul dintre ei se regăsește mai ales sub forma lui G., pe când celălalt este naratorul poveștii. Primul are un accident grav care îi pune viața în pericol. Dar până la urmă scapă și își trăiește viața mai departe. Filosofând, având eșecuri în dragoste și sfârșind în cele din urmă într-un azil de bătrâni. Acolo unde este vizitat de fratele său pe care nici măcar nu îl mai recunoaște.

Din ce relatează autorii, se pare că viața lui G. este inspirată din realitate și din ficțiune în aceeași măsură. Episoadele descrise în volum sunt și imaginare și reale. Iar partea cu accidentul din studenția din Oxford, coma și recuperarea este cât se poate de adevărată. Dacă îți place filosofia și vei ști să citești cu atenție și în liniște, cu mintea și sufletul deschise aceste rânduri, poate că îți vor plăcea mai mult decât mi-au plăcut mie.

Scrierea, la care s-a lucrat mai bine de 4 ani de zile, are însă un mesaj clar de transmis, pe care oricine citește cartea îl poate extrage și aplica spre binele său. Ideea celor doi frați transmisă pe această cale tuturor cititorilor lor este de a trăi viața la maxim, de a profita de fiecare moment ca și cum ar fi ultimul. O morală destul de bună, pe care cu toții încercăm să ne-o inoculăm, dar pe care puțini reușesc să o aplice cu succes.

🔥 CARTEA VIAȚA LUI G. ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Viața Lui G.
Autor: Mihai & Gabriel Vacariu
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 16.01.2020
Nota recenzorului: 5/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 676 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments