Recenzie „Zeii pedepselor cerești” de Jennifer Cody Epstein

de | sept. 22, 2021 | Beletristică, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZEII PEDEPSELOR CEREȘTI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Zeii pedepselor cerești de Jennifer Cody Epstein„Zeii pedepselor cerești” este un roman istoric dramatic scris de americanca Jennifer Cody Epstein. Pe fundalul tragic al celui de-al Doilea Război Mondial, autoarea închipuie totuși și povești de dragoste, relații de prietenie profund încercate și trădări rușinoase.

În carte e vorba mai exact despre poveștile a mai multe personaje, japoneze și americane, înainte, în timpul și după cel de-al Doilea Război Mondial care a dezrădăcinat lumea întreagă.

„Zeii pedepselor cerești” este un roman bine alcătuit care relatează viețile unor familii aflate de ambele maluri ale Oceanului Pacific

Iubirile lor, infidelitățile lor, pierderile și dorințele, visurile și speranțele sunt diferite, dar ceva îi leagă pe toți. Una dintre cele mai devastatoare atrocități de război comise în istoria omenirii – atacul de la Pearl Harbor și urmarea sa – distrugerea orașului Tokio de către americani. Sau așa numitul Raid Doolittle. 

Chiar dacă fundalul istoric a fost unul dramatic, scriitoarea construiește o serie de personaje care să pună în valoare evenimentele și felul în care acestea i-au marcat pe americani și japonezi.

Billy Reynolds este un băiețel pasionat de fotografie. El locuiește în Japonia alături de părinții săi americanizați. Într-o seară, la o petrecere dată de aceștia, descoperă printre invitați o frumoasă fetiță japoneză – pe Yoshi Kobayashi, dar și pe mama ei – cosmopolita Hana Kobayashi. 

Tot în acea seară fatală, tatăl băiatului, Anton, începe o aventură amoroasă pasionantă cu soția unuia dintre invitați – mama micuței Yoshi. Departe de Japonia, tocmai în New York, frumosul, dar neîncrezătorul tânăr Cameron Richards, visează cu ochii deschiși alături de iubita sa că va deveni pilot de avion.

Billy, tatăl său Anton și americanul Cameron, care va intra mai târziu din plin în războiul cu Japonia, sunt legați în cel mai bizar mod de influențarea vieții și maturizării lui Yoshi

Ea este în romanul „Zeii pedepselor cerești” de Jennifer Cody Epstein un fel de protagonistă principală, deoarece în jurul ei gravitează și poveștile celorlalți. Ea este prinsă în cel mai tragic mod în mijlocul evenimentului care a distrus locul în care s-a născut – bombardarea orașului Tokio.

Așa cum este de așteptat de la un roman istoric, deși ficțional, autoarea a creionat foarte puține finaluri fericite. Mai ales că este vorba despre război, o perioadă în care până și cei mai optimiști nu mai văd nici o parte plină a paharului.

„Zeii pedepselor cerești” este o scriere istorică despre cel de-al Doilea Război Mondial. Dar deși mai sunt și altele scrise pe aceeași temă, aceasta este diferită. Diferită prin faptul că este relatată din perspectiva unor personaje atât americane, cât și japoneze, aflate în mare parte în Japonia.

Cartea asta cuprinde detalii realiste, autentice, în genul celor pe care le afli de la școală de la lecțiile de istorie. Însă, autoarea mai include și fărâme fascinante despre evenimente și figuri istorice care au existat pe bune, dar relatate într-o manieră aparte. Mai puțin formal și mai mult din punctul de vedere al firii omenești.

„Zeii pedepselor cerești” este o operă de ficțiune dramatică, dar inteligent creată, cu un subiect real, dar cu povești închipuite care se întretaie la perfecție. 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ZEII PEDEPSELOR CEREȘTI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Jennifer Cody Epstein sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZEII PEDEPSELOR CEREȘTI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Zeii Pedepselor Cerești
Autor: Jennifer Cody Epstein
An apariție : 2015
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Publicată la 22.09.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Lemnuci” de AG Saga

Recenzie „Lemnuci” de AG Saga

Lemnucii sunt acele noduri ce se găsesc în scânduri sau în orice lucru fabricat din lemn. Cu siguranță fiecare dintre noi a văzut cel puțin o dată în viața sa un Lemnuc... un Lemnuc tăcut și ascuns în obiecte banale ce ne înconjoară dar cărora nu le dăm importanță....

Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

Lună nouă - New Moon în engleză - este volumul doi din seria Twilight. La fel ca și primul volum, și acesta are destul de multe diferențe față de ceea ce cunoaștem deja din renumitul film. Cel mai tare mi-au atras atenția divergențele din scenele în care Bella află...

Recenzie ”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms

Recenzie ”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms

”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms a fost aleasă ca o carte de divertisment și mă bucur mult că a fost o lectură chiar bună. Cartea atinge subiecte relevante, lovește cu profunzimea și sinceritatea ei. Aceasta este o poveste modernă, interesantă, despre...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1108 zile și a scris până acum 290 articole. Se află pe poziția 3 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments