Recenzie “Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari

de | nov. 21, 2021 | Istorie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Mereu am păstrat o curiozitate aparte față de istoria evoluției omenirii. Însă, trebuie să recunosc că am citit prea puține la acest capitol. Harari vine să suplinească carențele cognitive ale multor oameni asemenea mie, care cunosc prea puține din istoria evoluției noastre.

Acest amalgam de cunoștințe din diferite domenii este precum o mică enciclopedie care are menirea să-ți pună pe tavă într-un singur loc, întreaga evoluție a omenirii. Suntem norocoși să luăm în mână o carte atât de bogată în informații: unele cunoscute, altele doar auzite parțial, însă, veți găsi aici si multe curiozități.
O carte care adună istoria omenirii de la geneză pînă în prezent. Am apreciat relatarea în ordine cronologică și forma de expunere ușoară, cu explicații accesibile tuturor. Deși, trebuie să recunosc că fiind saturată în informații detaliate, cumva ești nevoit după fiecare capitol să te oprești să “rugumi” un pic avalanșa de idei și relatări.
Trei revoluții importante au modelat cursul istoriei: Revoluția Cognitivă a dat startul istoriei cu aproximativ 70.000 de ani în urmă. Revoluția Agricolă a accelerat-o cu circa 12.000 de ani în urmă. E foarte posibil ca Revoluția Științifică, care a început doar de 500 de ani, să pună capăt istorie ceva cu totul diferit. Această carte spune povestea modului în care cele trei revoluții i-au afectat pe oameni și organismele asemenea lor.
Vezi cum a evoluat omenirea din punct de vedere fizic, social, cultural, spiritual. Cum a fost marcată aceasta de descoperiri și invenții, revoluții și mișcări sociale? Cum s-a răspândit populația pe glob? Ce schimbări ireversibile au adus oamenii în ecosistem?
Cu siguranță este o carte care merită atenția noastră. O istorie a umanității bine documentată, relatată și argumentată. Aici găsim o multitudine de informații din istorie, psihologie, economie, politică și toate acestea prezentate dintr-un punct de vedere științific bine documentat.
Este una dintre acele cărți pe care am citit-o inițial în format electronic, însă mi-a plăcut atât de mult, încât mi-am dorit-o în bibliotecă, pentru recitire cât mai curând. Recomand cititorilor de orice vârstă!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: SAPIENS. SCURTĂ ISTORIE A OMENIRII
Autor: Yuval Noah Harari
An apariție : 2017
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 380
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 173

Alte recenzii de la Yuval Noah Harari:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 470 zile și a scris până acum 210 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments