ACUM GĂSEȘTI CINCI FEMEI PE:

 Contrar aparenţelor, aceasta nu este o cărticică pentru femei. Este o cărticică pentru „oameni cu inimi”.

   Claudia, Adriana, Moira, Carmina și Alberta. Acestea sunt cele Cinci femei ale autoarei Gladiola Corina Chețe. Cinci protagoniste, femei, cliente, prietene, persoane ce au inspirat-o pe autoare în a identifica acele cuvinte care să pună în evidență cel mai bine momentele din viața lor, gândurile ascunse și nu numai, astfel încât acestea să poată ajunge la alte fete, femei, aflate fie în aceleași situații, fie în situații similare.

 Translator fiind de profesie, Gladiola Corina Chețe reușește să traducă, să interpreteze sentimentele ascunse din spatele cuvintelor protagonistelor, reușind astfel să aducă practic cinci limbi străine, cinci manifestări cumva contradictorii la un numitor comun, creând în consecință o limbă nouă, accesibilă tuturor.

   Dincolo de faptul că aduce progres contradicția, manifestarea aceasta aduce noi forme de exprimare a încrederii. Nu-mi spun părerea decât dacă am cui, dacă am încredere că mă aude cineva, că mă contrazice – dacă asta simte – dar mă ascultă şi putem conveni să nu fim de acord. Nu?!

 Ți-aș povesti cu lux de amănunte ce se întâmplă între paginile acestei cărți, dar aș comite o eroare. De ce? Pentru că trebuie să faci cunoștință tu ca cititor cu acestei femei, să le asculți sunetele ce au luat forma cuvintelor, să trăiești fiecare emoție odată cu ele, să descifrezi acele gânduri, acele lucruri nespuse ce se vor a fi descoperite. Este o carte ce trebuie citită, iar nu povestită. Pentru că cine citește o dată se va găsi, iar cine citește de două ori, se va regăsi.

  În consecință, îmi voi permite să iau fiecare personaj și să atribui un citat, o replică, o frază din carte în care eu m-am regăsit sau cu care am rezonat cel mai mult. Astfel:

Claudia:

– Ce ai ales, Claudia?
– Independenţa.

Adriana:

– Încotro, întreabă şoferul.
– Foarte, foarte încet în jurul lumii.

Moira:

De mică am fost învăţată că trebuie să suport şi să înghit, căci femeile aşa fac, aşa trebuie să facă. Asta am auzit de mică.

Carmina:

Poveştile alea de babe obosite cu „l-a luat una care arăta mai bine” sunt poveşti. Poate că e şi ceva şansă, dar e clar vorba despre creier şi ce ştii să faci. Cine-i prost să îi dea unei fufe treabă de creier?!

Alberta:

Viaţa, când iubești, poate însemna să trăiești un chin permanent, dar trăiești.

 Dar tu? Cu care dintre personaje rezonezi cel mai mult? Care este replica ce ți-a schimbat percepția sau, din contră, care te-a făcut să revii la gândurile cele dintâi?

Titlu: Cinci Femei
Autor: Gladiola Corina Chețe
An apariție : 2017
Editura: -
Nr. Pagini: 61
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Adriana Alexandra
Autor: Adriana Alexandra
❝ Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici :) --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/ ❞
Adriana e Erou Booknation.ro
Redactor de 988 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Adriana Alexandra