Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

de | aug. 17, 2022 | Jurnale, Literatura Română, Recenzii cărți, Spiritualitate

🔥 CARTEA FUGA SPRE CÂMPUL CU CIORI ARE REDUCERE PE:

Luna Iulie a fost luna în care a prevalat autorul Savatie Baștovoi. Cei care îmi urmăresc recenziile, au observa mai multe cărți citite de mine de la acest autor, în total în Iulie – 7 cărți. Și dacă vă întrebați, ce-o fi cu ea? S-a îndrăgostit iremediabil de scrierea lui Baștovoi sau care o fi cauza? Vă răspund cu franchețe că NU. Deși mi-a plăcut “Nebunul”, cartea cu care l-am cunoscut pentru început, totuși cu cât am avansat în lecturile marca Baștovoi, am descoperit o personalitate cel puțin bogată în contradicții.

Pe alocuri mă cucerește cu niște remarci menite să facă lumea mai bună, alteori mă șochează prin replicile tăioase în contextul unor subiecte asupra cărora un călugăr nu ar trebui să se afirme. Drept urmare, mi-a trezit curiozitatea și mi-am zis că așa cum am găsit cărțile lui la niște prieteni, se poate să-l descopăr. În plus, cărțile sale adesea se citesc în câteva ore, la volum sunt mici.

Roman considerat autobiografic, publicarea lui a putut fi înfăptuită doar după moartea tatălui lui Savatie Baștovoi. Vă întrebați probabil de ce? Fiindcă aici Savatie face o mărturisire de o sinceritate debordantă privind conflictul avut cu tatăl său, un ateist științific. Pe lângă aceasta, romanul conține scene din copilăria autorului. Apoi urmează adolescența și studiile la liceul de arte. Descoperirea lui Nietzsche și Freud, iar mai apoi o întâmplare care l-a întors cu fața sper Dumnezeu.

La acea întâmplare, puțin verosimilă, aș dori să mă opresc. Deci, fiind adolescent, a mers împreună cu niște colegi, să se distreze pentru o noapte la poalele unei păduri. Și fiindcă era tare curios să vadă cum e să te îmbeți, a băut singur o sticlă de vodcă. Mai apoi a căzut într-un fel de comă alcoolică, cel puțin așa pare din cele descrise. Și uite în acest moment i s-a arătat Hristos. Seamănă mai mult cu o halucinație, dar asta e…

Am fost surprinsă să aflu că Savatie a fost închis într-un ospiciu, a ucis o pisică zdrobindu-i capul cu o piatră și da, este pentru uciderea câinilor vagabonzi. Multe lucruri vin în contradicție cu personalitatea sa, sau este prea complicat pentru a fi înțeles, însă probabil cel mai bun răspuns ni l-a dat însuși autorul:

Dacă îți place recenzia cărții FUGA SPRE CÂMPUL CU CIORI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Savatie Baștovoi

Puțini sunt oamenii constanți, fie în rău, fie bine. Și eu am atâtea fețe și în toate mă regăsesc atât de mult, încât nici nu mai știu care mă reprezintă cel mai bine, cu alte cuvinte, cu care dintre toate aceste feți voi merge la judecată? Iar acest cameleonism, nesuferit și pentru mine și pentru cei din jur, l-a moștenit de la tatăl meu.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FUGA SPRE CÂMPUL CU CIORI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: FUGA SPRE CÂMPUL CU CIORI
Autor: Savatie Baștovoi
An apariție : 2013
Editura: CATHISMA
Nr. Pagini: 198
Limba: Română
Gen Literar: Religie
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 7909

Alte recenzii de la Savatie Baștovoi:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 470 zile și a scris până acum 210 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments