Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

by | May 10, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Istorie, Istorie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ACOLO CHIAR ACOLO ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Chiar dacă suntem generația Google, cea care în câteva secunde poate afla orice despre oricine, puțini dintre noi suntem cunoscători adevărați sau curioși să aflăm detaliile despre istoria unei societăți oarecum închise în fața lumii, protejați de stat în rezervații. Este vorba despre amerindieni, reprezentanții unei culturi care țin să fie cât mai feriți de văzul celor neinițiați.

Tommy Orange vine pe nepusă masă cu un roman abundent, de debut, țesut din 12 istorii aparent paralele, confuze și rupte din dialog, care creează pentru început o stare de neliniște generată din lipsă de comprehensiune. File din istorie, care calibrează și fixează punctul de sprijin, apar doar spre sfârșitul lecturii, iar narațiunea prinde un contur în care fiecare personaj pare real și capătă sens.

Te aștepți la idei mai fragile pentru un roman de debut, la subtilități banale, la dialog simplu și empatie generală. Această scriere va ține morțiș să vă încerce răbdarea și cunoștințele istorice, pentru că, să fim sinceri, câți dintre noi le cunoaștem identitatea adevărată?! Cu cât este mai liniștită o națiune, cu cât mai puțină zarvă face ea cu privire la soarta și nedreptatea prin care a trecut timp de secole, de la Columb încoace, cu atât mai dezinteresați suntem noi, ceilalți, spectatorii plictisiți de popcorn și cola.

Haideți să citiți cum suferă alt popor, cum liniștea omoară încet, foarte încet, spiritul interior al celor care au „binevoit” să-și predea pământul cotropitorilor europeni, și în prezent au rămas o mână de oameni șterși și sfidați de secole.

Lumea literaturii este atât de vastă, iar noi, snobii consacrați, suntem obișnuiți și acomodați cu câteva ramuri ale scrierilor, încât ne este străină ideea de a încerca ceva nou. Noi nu vrem să ieșim din fourierismul creat artificial, zona cea pufoasă de confort psihologic, prost obișnuiți cu același aer. Sper că v-am convins despre faptul că nivelul de oxigen ridicat, adesea, duce spre o vastitate peremptorie și dorința de a cunoaște ceva nou continuă. Tommy Orange ne oferă doza necesară pentru prima perioadă. Mâine îmi iau o doză nouă, devin dependentă!

Lecturi și descoperiri frumoase vă doresc!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ACOLO CHIAR ACOLO?

Vezi toată lista de cărți scrise de Tommy Orange sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ACOLO CHIAR ACOLO CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Acolo Chiar Acolo
Autor: Tommy Orange
An apariție : 2021
Editura: BLACK BUTTON BOOKS
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 10.05.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 100 zile și a scris până acum 46 articole. Se află pe poziția 14 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments