Recenzie Alchimistul de Paulo Coelho

Titlu: Alchimistul
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2013
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Mona
Publicată la 22.11.2014
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Alchimistul de Paulo Coelho
5 (100%) 1 vote[s]

alchimistul paulo coelhoÎn această fascinantă carte, Paulo Coelho descrie viața unui tânăr pe nume Santiago, un păstor din Andaluzia, Spania.

După ce are același vis vreme de două nopți iar o tigancă îi spune că acele vise îl vor conduce spre o comoară fără seamăn, Santiago își vinde oile pe care le iubea atât de mult și alături de care își petrecuse mare parte din viață, pentru a călători spre Africa de Nord.

Aici, tânărul păstor are parte de lovitură din partea vieții- se încrede într-un străin și este deposedat de toți banii săi. Cu toate acestea, își continuă drumul până ajunge într-un magazin cu cristaluri unde se angajează. Vreme de luni întregi Santiago strânge bani și îl ajută pe proprietarul magazinului în a crește vânzările de cristaluri, fără să renunțe la visul lui- acela de a descoperi comoara care se află îngropată la piramide.

Atunci când a realizează că a economisit suficienți bani, Santiago se aventurează din nou în lumea până atunci necunoscută unui umil păstor, plină de pericole și aventură. Alături de alți oameni, el pornește în deșert cu o caravană care se oprește într-una din oazele întinderii de nisip.

Acolo o întâlnește pe Fatima de care se îndrăgostește și pentru prima oară pune căutarea lui sub semnul întrebării. Aflându-se într-o cumpănă, el decide să- și urmeze visul și să pornească în căutarea comorii pentru a o putea împărți cu misterioasa Fatima.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Paulo Coelho.

La plecarea din oază Santiago i se alătură alchimistului, un om foarte înțelept pe care micul păstor îl tratează cu respect și admirație. Aceștia se împrietenesc și băiatul învață o sumedenie de lucruri despre lucrurile care îl înconjoară. Însă, în momentul în care alchimistul ajunge la destinația sa- o mănăstire- Santiago pornește de unul singur la drum. După ce trece printr-o serie de încercări și este supus altor lecții ale vieții, acesta ajunge în Egipt, la piramide.

Aici însă este jefuit din nou, și cu toate că nu își pierde speranța , el nu găsește bogățiile care i-au fost promise de destin. Învins, dezamăgit și confuz, băiatul se întoarce în Andaluzia unde revine la vechea sa ocupație- aceea de a îngriji și a face negoț cu oi.

Probabil vă întrebați ce se află în spatele viselor sale misterioase și că vă confruntați cu aceeași nedumerire și tristețe care a pus stăpânire pe mine însămi după ce am citit acestea- ei bine asta n-a durat prea mult pentru că am trecut la o altă pagină. Ce scrie pe această pagină îi deshide ochii lui Santiago și uimește cititorul, așa că… lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

Această carte este una cu adevărat schimbătoare de orizonturi. Este genul de carte pe care o transmiți mai departe, o carte care mustește de spiritualitate- cu adevărat minunată!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.