Recenzie Alchimistul de Paulo Coelho

Titlu: Alchimistul
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2013
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Mona
Publicată la 22.11.2014
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Alchimistul de Paulo Coelho
5 (100%) 1 vote

alchimistul paulo coelhoÎn această fascinantă carte, Paulo Coelho descrie viața unui tânăr pe nume Santiago, un păstor din Andaluzia, Spania.

După ce are același vis vreme de două nopți iar o tigancă îi spune că acele vise îl vor conduce spre o comoară fără seamăn, Santiago își vinde oile pe care le iubea atât de mult și alături de care își petrecuse mare parte din viață, pentru a călători spre Africa de Nord.

Aici, tânărul păstor are parte de lovitură din partea vieții- se încrede într-un străin și este deposedat de toți banii săi. Cu toate acestea, își continuă drumul până ajunge într-un magazin cu cristaluri unde se angajează. Vreme de luni întregi Santiago strânge bani și îl ajută pe proprietarul magazinului în a crește vânzările de cristaluri, fără să renunțe la visul lui- acela de a descoperi comoara care se află îngropată la piramide.

Atunci când a realizează că a economisit suficienți bani, Santiago se aventurează din nou în lumea până atunci necunoscută unui umil păstor, plină de pericole și aventură. Alături de alți oameni, el pornește în deșert cu o caravană care se oprește într-una din oazele întinderii de nisip.

Acolo o întâlnește pe Fatima de care se îndrăgostește și pentru prima oară pune căutarea lui sub semnul întrebării. Aflându-se într-o cumpănă, el decide să- și urmeze visul și să pornească în căutarea comorii pentru a o putea împărți cu misterioasa Fatima.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Paulo Coelho.

La plecarea din oază Santiago i se alătură alchimistului, un om foarte înțelept pe care micul păstor îl tratează cu respect și admirație. Aceștia se împrietenesc și băiatul învață o sumedenie de lucruri despre lucrurile care îl înconjoară. Însă, în momentul în care alchimistul ajunge la destinația sa- o mănăstire- Santiago pornește de unul singur la drum. După ce trece printr-o serie de încercări și este supus altor lecții ale vieții, acesta ajunge în Egipt, la piramide.

Aici însă este jefuit din nou, și cu toate că nu își pierde speranța , el nu găsește bogățiile care i-au fost promise de destin. Învins, dezamăgit și confuz, băiatul se întoarce în Andaluzia unde revine la vechea sa ocupație- aceea de a îngriji și a face negoț cu oi.

Probabil vă întrebați ce se află în spatele viselor sale misterioase și că vă confruntați cu aceeași nedumerire și tristețe care a pus stăpânire pe mine însămi după ce am citit acestea- ei bine asta n-a durat prea mult pentru că am trecut la o altă pagină. Ce scrie pe această pagină îi deshide ochii lui Santiago și uimește cititorul, așa că… lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

Această carte este una cu adevărat schimbătoare de orizonturi. Este genul de carte pe care o transmiți mai departe, o carte care mustește de spiritualitate- cu adevărat minunată!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.