Recenzie “Alegerea” de Edith Eger

de | mai 6, 2022 | Lecturi Motivaționale, Literatură Contemporană, Memorii, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ALEGEREA ARE REDUCERE PE:

Viața noastră este suma alegerilor noastre… Chiar și atunci când soarta ne dă un șut care ne destabilizează și ne cauzează traume, ulterior alegerea ne aparține, a ceda sau a accepta și înfrunta provocarea.

O altă carte de memorii cu învățăminte prețioase scrise de o adevărată luptătoare. Psihologul Edith Eva Eger ne povestește istoria vieții ei. Este o istorie de viață menită să inspire. Poartă în sine mesajul “dacă Ea a reușit, mie cu siguranță îmi va fi mai ușor să reușesc.”

La doar 16 ani, o balerină talentată, trăiește o mare dramă fiind deportată la Auschwitz. Aici părinții îi sunt gazați iar ea trebuie să danseze pentru călăul lor, Doctorul Mengele. La început luptă pentru viață, iar apoi pentru depășirea traumelor aduse de lagărul de concentrare. Supraviețuind, luptă pentru a deveni un om normal și chiar ajunge să-i ajute și pe alții să-și învingă fricile și să-și găsească pacea interioară, devenind Doctor în Psihologie. Astfel, studiază psihologia la 40 de ani, niciodată nu e prea târziu.

Cele patru părți ale romanului (Închisoarea, Evadarea, Libertatea, Vindecarea) crează fazele de trecere de la trecut spre prezent. Autoarea ține să accentueze ideea că creierul nostru poate fi principalul nostru prieten sau dușman și doar prin acceptarea trecutului putem trăi împăcați în prezent. Amintirile și coșmarurile rămân cu noi, însă mereu putem alege să ne iertăm trecutul și să înviem din propria cenușă precum pasarea Pheonix.

Cartea este o adevărată lecție de viață. Mesajul central al cărții este că suferința este universală și că omul nu este scutit de traume, deziluzii și provocări. Însă, victimizarea este o alegere personală, precum și puterea de a avea speranță și curaj pentru a trece peste aceste obstacole ale vieții. Totul este în mintea omului și în modul în care el se acceptă și-și dă șansa să viseze și să meargă spre propria vindecare.

Mi-a plăcut foarte tare cartea și drept urmare am procurat și cea de a doua carte a autoarei “The gift” / “Darul. 12 lecții care îți vor salva viața”.

Ți-a plăcut recenzia cărții ALEGEREA?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Edith Eger

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ALEGEREA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Alegerea
Autor: Edith Eger
An apariție : 2021
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 6.05.2022
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 9577

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 312 zile și a scris până acum 155 articole. Se află pe poziția 6 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments