🔥 CARTEA ATLASUL CIUDATENIILOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Atlasul ciudateniilor este o carte din categoria enciclopedii apărută în 2019 la Editura Niculescu Kids pentru că este destinată cu precădere copiilor. Deși este o carte în principal destinată celor mici, este în același timp o carte care te ajută să descoperi o mulțime de curiozități din întreaga lume fapt care o face foarte plăcută și interesantă pentru toate categoriile de vârstă. Cartea este scrisă de autorul Clive Gifford și ilustrată de Tracy Worall.

Atlasul ciudateniilor – despre autor și ilustratrator

Despre Clive Gifford pot să va spun că este un jurnalist cu o vastă experiență. De asemeni, acesta are peste 180 de cărți publicate și 800 de povestiri care se adresează copiilor dar și adulților.

Clive Gifford este un autor neobișnuit pentru că nu are un stil definitoriu. El scrie atât cărți de ficțiune cât și cărți de non-ficțiune. Probabil și pentru că se poate laudaă și cu o viață la fel de neobișnuită. Acesta a vizitat peste 70 de țări, a fost luat ostatic în Columbia, desfășoară activități de antrenor în diverse activități sportive, deține o companie de jocuri pentru calculator și face parașutism în timpul liber.

Tracy Worall este un ilustrator cunoscut în domeniu. Acesta a colaborat cu muzee, pentru diverse animații dar și pentru realizarea ilustrațiilor din diverse cărți cum este și cea de față.

Atlasul ciudateniilor – impresii personale

Copiii sunt foarte curioși. Asta știm cu toții. Că părinte ești pus în situația de a-i stimula această curiozitate într-un mod pozitiv cu atât mai mult cu cât sunt o mulțime de atracții astăzi, oferite de tehnologie și accesul la internet.

Această mini enciclopedie de 94 de pagini pline de imagini colorate și informații interesante despre o mulțime de situații și lucruri ciudate de pe integ mapamondul. Cartea ne oferă o lista de fapte ciudate consemnate din Europa, Asia, Africa, America Centrală și de Nord, America de Sud, Oceania, Artica și Groenlanda, Antartica.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Clive Gifford.

De exemplu, voi știați că în anul 2012 în Irlanda mai exact în orașul Dublin, artistul Frank Buckley a construit o casă din 1.4 miliarde de euro la propriu. Cărămizile folosite la construcție erau formate din bucăți de bacnote de euro rupte.

Zona Costești din România este recunoscută pentru trovanti. Aceștia sunt roci care cresc în dimensiuni. Au un nucleu și un înveliș exterior de piatră, dar când plouă puternic, substanțele minerale din ploaie se combină cu substanțele chimice din roci și formează mici formațiuni pe suprafață lor.

În regiunea Garissa cămilele sunt folosite pe post de biblioteca mobilă. Acestea duc cărți și reviste comunităților izolate și tribuilor nomade din nord – estul Kenyei. Aceste biblioteci mobile împrumută oamenilor aproximativ 7000 de cărți anual.

Acestea sunt doar o parte din curiozitățile lumii pe care o să le descoperiți în această superbă enciclopedie alături de copiii voștri și o ocazie de a petrece timp de calitate împreună cu aceștia. O astfel de carte își găsește oricând locul în biblioteca unei familii fiind o sursă de zâmbete și voie bună.

🔥 CARTEA ATLASUL CIUDATENIILOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Atlasul Ciudateniilor
Autor: Clive Gifford
,
Tracy Worall
An apariție : 2019
Editura: NICULESCU KIDS
Nr. Pagini: 94
Limba: Română
Gen Literar: Dictionare si Enciclopedii
Publicată la 6.03.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Este colorata, are un limbaj atragator, simplu, pe intelesul copiilor si o multime de notiuni de cultura generala interesante care iti trezesc curiozitatea fie ca esti copil sau adult, cu atat mai mult cu cat este recomandata persoanelor cu varste de la 9 la 99 de ani.

Aspecte Negative:

Nu am

Avatar
Autor: Simona Mihalache
Simona e Redactor Foarte Activ
Redactor de 545 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Simona Mihalache