Recenzie „Băiatul cu pijamale în dungi” de John Boyne

de | sept. 25, 2017 | Ficțiune, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BĂIATUL CU PIJAMALE ÎN DUNGI ARE REDUCERE PE:

Istoria a reprezentat mereu pentru mine un punct de interes, așa că am vrut să încerc neapărat și ficțiunile istorice. Băiatul cu pijamale în dungi și-a făcut repede loc printre dorințele mele literare, așa că am citit-o imediat ce am pus mâna pe ea.

John Boyne plasează acțiunea în Germania, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În prim plan îl avem pe Bruno, un băiețel dintr-o familie importantă care trăiește în condiții foarte bune. Universul îi este dat peste cap în ziua în care află că trebuie să plece de acasă, însă destinația va rămâne, pentru o perioadă, un mister.

Până la urmă, băiețelul află că va locui în Cracovia. Viața pare lipsită de haz, de culoare, așa că își dovedește spiritul de explorator și decide să cerceteze ce se află de cealaltă parte a gardului de sârmă ghimpată.

Într-o zi, în acel loc monoton descoperă un băiețel îmbrăcat cu pijamale în dungi, Shmuel,  cu care se va împrieteni și va purta zilnic confesiuni. Astfel, lectorul marchează schimbarea atitudinii lui Bruno în fiecare zi: la început, va fi nepăsător în privința problemelor lui Shmuel, însă pe parcurs va empatiza cu acesta și îi va înțelege suferința.

Dacă îți place recenzia cărții BĂIATUL CU PIJAMALE ÎN DUNGI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de John Boyne

Ce se va întâmpla cu ei de acum înainte? Ce aventuri vor organiza? Ce experiențe vor înfrunta? Totul va prinde contur dacă veți citi cartea, o lectură foarte lejeră, cu o acțiune bine proiectată în contextul istoric, de care vă veți îndrăgosti. Iar finalul… vai, acel final m-a sfâșiat pe de-a-ntregul! Deși finalul ecranizării după această carte nu lasă loc de mister, finalul conceput de autor poate fi interpretat după bunul plac al lectorului.

Această carte poate fi citită la orice vârstă – mereu îl va fermeca pe cel care o va citi și îl va purta într-o călătorie plină de istorie și suferință. O carte de 5 steluțe, pe care v-o recomand din tot sufletul meu, așa că sper să vă bucurați și voi la fel precum am făcut-o și eu!

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BĂIATUL CU PIJAMALE ÎN DUNGI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: BĂIATUL CU PIJAMALE ÎN DUNGI
Autor: John Boyne
An apariție : 2008
Editura: RAO
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1376

Alte recenzii de la John Boyne :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Mihai Lungu este redactor Booknation.ro de 1990 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihai Lungu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments