Recenzie “Băiatul cu pijamale în dungi” de John Boyne

by | Sep 25, 2017 | Ficțiune, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BĂIATUL CU PIJAMALE ÎN DUNGI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Istoria a reprezentat mereu pentru mine un punct de interes, așa că am vrut să încerc neapărat și ficțiunile istorice. Băiatul cu pijamale în dungi și-a făcut repede loc printre dorințele mele literare, așa că am citit-o imediat ce am pus mâna pe ea.

John Boyne plasează acțiunea în Germania, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În prim plan îl avem pe Bruno, un băiețel dintr-o familie importantă care trăiește în condiții foarte bune. Universul îi este dat peste cap în ziua în care află că trebuie să plece de acasă, însă destinația va rămâne, pentru o perioadă, un mister.

Până la urmă, băiețelul află că va locui în Cracovia. Viața pare lipsită de haz, de culoare, așa că își dovedește spiritul de explorator și decide să cerceteze ce se află de cealaltă parte a gardului de sârmă ghimpată.

Într-o zi, în acel loc monoton descoperă un băiețel îmbrăcat cu pijamale în dungi, Shmuel,  cu care se va împrieteni și va purta zilnic confesiuni. Astfel, lectorul marchează schimbarea atitudinii lui Bruno în fiecare zi: la început, va fi nepăsător în privința problemelor lui Shmuel, însă pe parcurs va empatiza cu acesta și îi va înțelege suferința.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de John Boyne

Ce se va întâmpla cu ei de acum înainte? Ce aventuri vor organiza? Ce experiențe vor înfrunta? Totul va prinde contur dacă veți citi cartea, o lectură foarte lejeră, cu o acțiune bine proiectată în contextul istoric, de care vă veți îndrăgosti. Iar finalul… vai, acel final m-a sfâșiat pe de-a-ntregul! Deși finalul ecranizării după această carte nu lasă loc de mister, finalul conceput de autor poate fi interpretat după bunul plac al lectorului.

Această carte poate fi citită la orice vârstă – mereu îl va fermeca pe cel care o va citi și îl va purta într-o călătorie plină de istorie și suferință. O carte de 5 steluțe, pe care v-o recomand din tot sufletul meu, așa că sper să vă bucurați și voi la fel precum am făcut-o și eu!

 

Titlu: Băiatul Cu Pijamale în Dungi
Autor: John Boyne
An apariție : 2008
Editura: RAO
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 25.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut mult modul în care autorul îl determină pe lector să înțeleagă suferințele evreilor, finalul fiind de-a dreptul sfâșietor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Iubiți cititori, sunteți grozavi! Astăzi vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți de atâta timp în această armonie a pasionaților de lectură, cu devotament și încredere. La rândul meu, să știți că mă gândesc la voi des, de fiecare dată când citesc ceva interesant și...

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Am fost curioasă să citesc cartea „Orbi” încă de când am auzit de ea. Dintr-un motiv sau altul, acum am considerat că este cel mai bun moment. Și ceea ce am descoperit în carte m-a determinat să iau anumite decizii în propria viață. Cred că poate să fie considerată o...

Mihai Lungu este redactor Booknation.ro de 1162 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 82 din 151 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihai Lungu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments