Recenzie „Băiatul cu pijamale în dungi” de John Boyne

de | sept. 25, 2017 | Ficțiune, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BĂIATUL CU PIJAMALE ÎN DUNGI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Istoria a reprezentat mereu pentru mine un punct de interes, așa că am vrut să încerc neapărat și ficțiunile istorice. Băiatul cu pijamale în dungi și-a făcut repede loc printre dorințele mele literare, așa că am citit-o imediat ce am pus mâna pe ea.

John Boyne plasează acțiunea în Germania, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În prim plan îl avem pe Bruno, un băiețel dintr-o familie importantă care trăiește în condiții foarte bune. Universul îi este dat peste cap în ziua în care află că trebuie să plece de acasă, însă destinația va rămâne, pentru o perioadă, un mister.

Până la urmă, băiețelul află că va locui în Cracovia. Viața pare lipsită de haz, de culoare, așa că își dovedește spiritul de explorator și decide să cerceteze ce se află de cealaltă parte a gardului de sârmă ghimpată.

Într-o zi, în acel loc monoton descoperă un băiețel îmbrăcat cu pijamale în dungi, Shmuel,  cu care se va împrieteni și va purta zilnic confesiuni. Astfel, lectorul marchează schimbarea atitudinii lui Bruno în fiecare zi: la început, va fi nepăsător în privința problemelor lui Shmuel, însă pe parcurs va empatiza cu acesta și îi va înțelege suferința.

Ce se va întâmpla cu ei de acum înainte? Ce aventuri vor organiza? Ce experiențe vor înfrunta? Totul va prinde contur dacă veți citi cartea, o lectură foarte lejeră, cu o acțiune bine proiectată în contextul istoric, de care vă veți îndrăgosti. Iar finalul… vai, acel final m-a sfâșiat pe de-a-ntregul! Deși finalul ecranizării după această carte nu lasă loc de mister, finalul conceput de autor poate fi interpretat după bunul plac al lectorului.

Această carte poate fi citită la orice vârstă – mereu îl va fermeca pe cel care o va citi și îl va purta într-o călătorie plină de istorie și suferință. O carte de 5 steluțe, pe care v-o recomand din tot sufletul meu, așa că sper să vă bucurați și voi la fel precum am făcut-o și eu!

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții BĂIATUL CU PIJAMALE ÎN DUNGI?

Vezi toată lista de cărți scrise de John Boyne sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BĂIATUL CU PIJAMALE ÎN DUNGI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Băiatul Cu Pijamale în Dungi
Autor: John Boyne
An apariție : 2008
Editura: RAO
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 25.09.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Prezentarea acțiunii: Povestea acestei cărți începe cu Winnie Foster, o fetiță de 10 ani care locuiește cu familia ei dintotdeauna în Treegap. Familia ei deține pădurea de acolo și, în același timp izvorul. Într-o zi, după o discuție cu broscoiul ei, Winnie decide să...

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Prezentarea acțiunii din Soarele a murit în zori: Totul începe când scriitorul Corneliu Cara primește o vizită neașteptată de la un străin, în miezul nopții. Deși nu îl mai văzuse în viața lui pe omul care se arată la ușa lui, Cara decide să îl asculte. Mulți ar spune...

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

O scurtă prezentare a acțiunii: Ar putea Stephen King să scrie o poveste care să-l sperie chiar și pe el însuși? Să-l sperie într-un asemenea hal încât să-i fie frică să o scrie până la sfârșit? Cimitirul animalelor pare să fie chiar această poveste. Tu, cititorule,...

0 0 votes
Article Rating
Mihai Lungu este redactor Booknation.ro de 1529 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihai Lungu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments