Recenzie “Băiatul cu pijamale în dungi” de John Boyne

Titlu: Băiatul Cu Pijamale în Dungi
Autor: John Boyne
An apariție : 2008
Editura: RAO
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Mihai Lungu
Publicată la 25.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA BĂIATUL CU PIJAMALE ÎN DUNGI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Istoria a reprezentat mereu pentru mine un punct de interes, așa că am vrut să încerc neapărat și ficțiunile istorice. Băiatul cu pijamale în dungi și-a făcut repede loc printre dorințele mele literare, așa că am citit-o imediat ce am pus mâna pe ea.

John Boyne plasează acțiunea în Germania, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În prim plan îl avem pe Bruno, un băiețel dintr-o familie importantă care trăiește în condiții foarte bune. Universul îi este dat peste cap în ziua în care află că trebuie să plece de acasă, însă destinația va rămâne, pentru o perioadă, un mister.

Până la urmă, băiețelul află că va locui în Cracovia. Viața pare lipsită de haz, de culoare, așa că își dovedește spiritul de explorator și decide să cerceteze ce se află de cealaltă parte a gardului de sârmă ghimpată.

Într-o zi, în acel loc monoton descoperă un băiețel îmbrăcat cu pijamale în dungi, Shmuel,  cu care se va împrieteni și va purta zilnic confesiuni. Astfel, lectorul marchează schimbarea atitudinii lui Bruno în fiecare zi: la început, va fi nepăsător în privința problemelor lui Shmuel, însă pe parcurs va empatiza cu acesta și îi va înțelege suferința.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de John Boyne .

Ce se va întâmpla cu ei de acum înainte? Ce aventuri vor organiza? Ce experiențe vor înfrunta? Totul va prinde contur dacă veți citi cartea, o lectură foarte lejeră, cu o acțiune bine proiectată în contextul istoric, de care vă veți îndrăgosti. Iar finalul… vai, acel final m-a sfâșiat pe de-a-ntregul! Deși finalul ecranizării după această carte nu lasă loc de mister, finalul conceput de autor poate fi interpretat după bunul plac al lectorului.

Această carte poate fi citită la orice vârstă – mereu îl va fermeca pe cel care o va citi și îl va purta într-o călătorie plină de istorie și suferință. O carte de 5 steluțe, pe care v-o recomand din tot sufletul meu, așa că sper să vă bucurați și voi la fel precum am făcut-o și eu!

 

🔥 CARTEA BĂIATUL CU PIJAMALE ÎN DUNGI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut mult modul în care autorul îl determină pe lector să înțeleagă suferințele evreilor, finalul fiind de-a dreptul sfâșietor.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.