Recenzie ”Britt-Marie a fost aici” de Fredrik Backman

de | sept. 9, 2021 | Beletristică, Divertisment, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BRITT-MARIE A FOST AICI ARE REDUCERE PE:

Fredrik Backman este, desigur, un scriitor de adevăruri simple și povești nepretențioase. În cărțile sale nu veți găsi intrigi complicate sau răsuciri de complot neașteptate. Dar îți lasă senzație de nod în gât.

În majoritatea cărților, o astfel de joacă ieftină cu emoțiile cititorului ar fi extrem de enervantă, dar Backman este iertat pentru asta. De ce? Pentru capacitatea sa de a scrie. În general, suedezii sunt o categorie separată de scriitori, scriu într-un limbaj ușor de înțeles. Nu este un limbaj poetic, spre deosebire de autorii de origine franceză, de exemplu. Cu toate acestea, o anumită răceală a narațiunii, dacă chiar afectează percepția poveștii, este numai în bine: este mai ușor să crezi astfel de povești, este mai ușor să te implici în ele.

”Britt-Marie a fost aici” este un roman despre modul în care întâlnirile întâmplătoare ne pot schimba. Acesta este un roman despre valori umane simple și ușor de înțeles, temeri, anxietăți. Acesta este un roman despre oameni cu cele mai obișnuite și banale ciudățenii – și de aceea veți pătrunde în ele și vă veți face griji de soarta ulterioară a eroilor.

Este realist să-ți schimbi viața la 63 de ani?

Și nu doar locul de reședință sau profesie. Să-ți reconsideri prioritățile de viață și să te lași în sfârșit să fii tu însuți. Alege de ce ai nevoie. Fără a privi înapoi la nimeni. Brit-Marie a făcut-o. Dar nu a început cu ea însăși. A dat bucăți de bunătate altora. Timid și aproape orb. Dar asta la 63 de ani. Și înainte de asta, timp de 40 de ani a trăit doar pentru soțul ei. După cum s-a dovedit, acest sacrificiu de sine nu a fost reciproc.

Și acum, în a doua jumătate a vieții, totul trebuie schimbat. Îi este foarte greu să „socializeze”. La urma urmei, problemele externe au fost întotdeauna rezolvate de soț. Acum trebuie să se bazeze pe sine. Sunetul indistinct „ah-ha” îi înlocuiește lui Brit-Marie o cantitate imensă de emoție. O spune atunci când este confuză, surprinsă, supărată, când nu știe ce să spună. Adică, la început, aproape întotdeauna. La urma urmei, lumea în care a trebuit să se trezească brusc este prea departe de ideile ei ideale. Dar, în orice situație, principalul lucru este să rămână om. Apoi, noi începuturi și întâlniri neașteptate o ajută să privească lumea într-un mod diferit și să înțeleagă că este capabilă de mai mult decât se aștepta.

De asemenea, Britt-Marie Was Here a fost ecranizată în 2019, fiind un film de comedie-dramă suedez din 2019 regizat de Tuva Novotny.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții BRITT-MARIE A FOST AICI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Fredrik Backman sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BRITT-MARIE A FOST AICI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Britt-marie A Fost Aici
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2020
Editura: MUSAI
Nr. Pagini: 454
Limba: Română
Gen Literar: Literatura de divertisment
Publicată la 9.09.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”De la zero la infinit” de Mihail Sebastian Sgrumala

Recenzie ”De la zero la infinit” de Mihail Sebastian Sgrumala

De la zero la infinit se încadrează în categoria de cărți destinate psihologiei omului, categorie care simt că mă atrage din ce în ce mai mult. Însă, spre deosebire de cărțile care conțin termeni și fraze din domeniul de specialitate, aici autorul folosește un limbaj...

Recenzie „Scopul” de Elle Kennedy

Recenzie „Scopul” de Elle Kennedy

În ultima vreme am citit doar cărți serioase, cărți de "oameni mari" așa cum le numesc eu și era cazul să mă întorc la ceva mai relaxant și mai ușor de asimilat. Aveam nevoie de o carte ușoară, pe care să o parcurg repede și fără prea mari bătăi de cap, așa că am ales...

Recenzie ”Civilizații” de Laurent Binet

Recenzie ”Civilizații” de Laurent Binet

Ce-ați zice dacă v-aș propune o carte care să prezinte istoria altfel decât s-a întâmplat? Cum credeți că ar fi stat lucrurile dacă în loc ca America să fie descoperită de Columb, Europa ar fi fost descoperită de incași și invadată de aceștia? Binet ne propune un joc...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 156 zile și a scris până acum 18 articole. Se află pe poziția 27 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments