Recenzie ”Britt-Marie a fost aici” de Fredrik Backman

de | sept. 9, 2021 | Beletristică, Divertisment, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BRITT-MARIE A FOST AICI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Fredrik Backman este, desigur, un scriitor de adevăruri simple și povești nepretențioase. În cărțile sale nu veți găsi intrigi complicate sau răsuciri de complot neașteptate. Dar îți lasă senzație de nod în gât.

În majoritatea cărților, o astfel de joacă ieftină cu emoțiile cititorului ar fi extrem de enervantă, dar Backman este iertat pentru asta. De ce? Pentru capacitatea sa de a scrie. În general, suedezii sunt o categorie separată de scriitori, scriu într-un limbaj ușor de înțeles. Nu este un limbaj poetic, spre deosebire de autorii de origine franceză, de exemplu. Cu toate acestea, o anumită răceală a narațiunii, dacă chiar afectează percepția poveștii, este numai în bine: este mai ușor să crezi astfel de povești, este mai ușor să te implici în ele.

”Britt-Marie a fost aici” este un roman despre modul în care întâlnirile întâmplătoare ne pot schimba. Acesta este un roman despre valori umane simple și ușor de înțeles, temeri, anxietăți. Acesta este un roman despre oameni cu cele mai obișnuite și banale ciudățenii – și de aceea veți pătrunde în ele și vă veți face griji de soarta ulterioară a eroilor.

Este realist să-ți schimbi viața la 63 de ani?

Și nu doar locul de reședință sau profesie. Să-ți reconsideri prioritățile de viață și să te lași în sfârșit să fii tu însuți. Alege de ce ai nevoie. Fără a privi înapoi la nimeni. Brit-Marie a făcut-o. Dar nu a început cu ea însăși. A dat bucăți de bunătate altora. Timid și aproape orb. Dar asta la 63 de ani. Și înainte de asta, timp de 40 de ani a trăit doar pentru soțul ei. După cum s-a dovedit, acest sacrificiu de sine nu a fost reciproc.

Și acum, în a doua jumătate a vieții, totul trebuie schimbat. Îi este foarte greu să „socializeze”. La urma urmei, problemele externe au fost întotdeauna rezolvate de soț. Acum trebuie să se bazeze pe sine. Sunetul indistinct „ah-ha” îi înlocuiește lui Brit-Marie o cantitate imensă de emoție. O spune atunci când este confuză, surprinsă, supărată, când nu știe ce să spună. Adică, la început, aproape întotdeauna. La urma urmei, lumea în care a trebuit să se trezească brusc este prea departe de ideile ei ideale. Dar, în orice situație, principalul lucru este să rămână om. Apoi, noi începuturi și întâlniri neașteptate o ajută să privească lumea într-un mod diferit și să înțeleagă că este capabilă de mai mult decât se aștepta.

De asemenea, Britt-Marie Was Here a fost ecranizată în 2019, fiind un film de comedie-dramă suedez din 2019 regizat de Tuva Novotny.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții BRITT-MARIE A FOST AICI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Fredrik Backman sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BRITT-MARIE A FOST AICI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Britt-marie A Fost Aici
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2020
Editura: MUSAI
Nr. Pagini: 454
Limba: Română
Gen Literar: Literatura de divertisment
Publicată la 9.09.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Lemnuci” de AG Saga

Recenzie „Lemnuci” de AG Saga

Lemnucii sunt acele noduri ce se găsesc în scânduri sau în orice lucru fabricat din lemn. Cu siguranță fiecare dintre noi a văzut cel puțin o dată în viața sa un Lemnuc... un Lemnuc tăcut și ascuns în obiecte banale ce ne înconjoară dar cărora nu le dăm importanță....

Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

Lună nouă - New Moon în engleză - este volumul doi din seria Twilight. La fel ca și primul volum, și acesta are destul de multe diferențe față de ceea ce cunoaștem deja din renumitul film. Cel mai tare mi-au atras atenția divergențele din scenele în care Bella află...

Recenzie ”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms

Recenzie ”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms

”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms a fost aleasă ca o carte de divertisment și mă bucur mult că a fost o lectură chiar bună. Cartea atinge subiecte relevante, lovește cu profunzimea și sinceritatea ei. Aceasta este o poveste modernă, interesantă, despre...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 55 zile și a scris până acum 9 articole. Se află pe poziția 29 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments