Recenzie ”Britt-Marie a fost aici” de Fredrik Backman

de | sept. 9, 2021 | Beletristică, Divertisment, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BRITT-MARIE A FOST AICI ARE REDUCERE PE:

Fredrik Backman este, desigur, un scriitor de adevăruri simple și povești nepretențioase. În cărțile sale nu veți găsi intrigi complicate sau răsuciri de complot neașteptate. Dar îți lasă senzație de nod în gât.

În majoritatea cărților, o astfel de joacă ieftină cu emoțiile cititorului ar fi extrem de enervantă, dar Backman este iertat pentru asta. De ce? Pentru capacitatea sa de a scrie. În general, suedezii sunt o categorie separată de scriitori, scriu într-un limbaj ușor de înțeles. Nu este un limbaj poetic, spre deosebire de autorii de origine franceză, de exemplu. Cu toate acestea, o anumită răceală a narațiunii, dacă chiar afectează percepția poveștii, este numai în bine: este mai ușor să crezi astfel de povești, este mai ușor să te implici în ele.

”Britt-Marie a fost aici” este un roman despre modul în care întâlnirile întâmplătoare ne pot schimba. Acesta este un roman despre valori umane simple și ușor de înțeles, temeri, anxietăți. Acesta este un roman despre oameni cu cele mai obișnuite și banale ciudățenii – și de aceea veți pătrunde în ele și vă veți face griji de soarta ulterioară a eroilor.

Dacă îți place recenzia cărții BRITT-MARIE A FOST AICI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Fredrik Backman

Este realist să-ți schimbi viața la 63 de ani?

Și nu doar locul de reședință sau profesie. Să-ți reconsideri prioritățile de viață și să te lași în sfârșit să fii tu însuți. Alege de ce ai nevoie. Fără a privi înapoi la nimeni. Brit-Marie a făcut-o. Dar nu a început cu ea însăși. A dat bucăți de bunătate altora. Timid și aproape orb. Dar asta la 63 de ani. Și înainte de asta, timp de 40 de ani a trăit doar pentru soțul ei. După cum s-a dovedit, acest sacrificiu de sine nu a fost reciproc.

Și acum, în a doua jumătate a vieții, totul trebuie schimbat. Îi este foarte greu să „socializeze”. La urma urmei, problemele externe au fost întotdeauna rezolvate de soț. Acum trebuie să se bazeze pe sine. Sunetul indistinct „ah-ha” îi înlocuiește lui Brit-Marie o cantitate imensă de emoție. O spune atunci când este confuză, surprinsă, supărată, când nu știe ce să spună. Adică, la început, aproape întotdeauna. La urma urmei, lumea în care a trebuit să se trezească brusc este prea departe de ideile ei ideale. Dar, în orice situație, principalul lucru este să rămână om. Apoi, noi începuturi și întâlniri neașteptate o ajută să privească lumea într-un mod diferit și să înțeleagă că este capabilă de mai mult decât se aștepta.

De asemenea, Britt-Marie Was Here a fost ecranizată în 2019, fiind un film de comedie-dramă suedez din 2019 regizat de Tuva Novotny.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BRITT-MARIE A FOST AICI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: BRITT-MARIE A FOST AICI
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2020
Editura: MUSAI
Nr. Pagini: 454
Limba: Română
Gen Literar: Literatura de divertisment
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 672

Alte recenzii de la Fredrik Backman:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Piatră și umbră ne poartă din trecut în prezent prin viața lui Alvo, un meșter de pietre funerare, crescut pe străzile orașului Mardin, aflat la granița cu Siria, un orfan, luat sub aripa sa de un alt meșter de la care învață arta de a sculpta piatra. Urmărindu-l pe...

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Ca de obicei: Trecutul te prinde din urmă! Prima dragoste rămâne neterminată! Deși ai trăit o viață bună, liniștită, fără prea multe tulburări - ești neîmplinit! Dacă simți permanent că îți lipsește ceva, înseamnă că undeva nu ai pus punctul care trebuie, ci ai lăsat...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 2 ani, 3 luni, 12 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 28 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments