Recenzie ”Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău” de Fredrik Backman

by | Jul 31, 2020 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BUNICA MI-A ZIS SĂ-ȚI SPUN CĂ-I PARE RĂU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

”Bunica mi-a zis să-ți spun că îi pare rău” este o carte frumoasă, emoționantă, care m-a făcut să plâng. Această carte ne demonstrează că visele pot dărâma orice barieră pentru a fi îndeplinite.

Elsa, personajul principal al cărții, este o fetiță adorabilă de 7 ani, inteligentă și frumoasă. Persoana în care Elsa are cea mai mare încredere este bunica ei, de 78 de ani care îi crează Elsei o lume fantastică, cu un limbaj secret.

”Orice copil de șapte ani are dreptul la supereroi. Și cu asta, basta! Și cine nu-I de acord e bătut în cap de-a binelea!”

Bunica îi creează Elsei un tărâm imaginar, Tărâmul-Aproape-Treaz, unde nu existp decât o regulă: ACEEA CĂ NU EXISTĂ REGULI.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Fredrik Backman

Aici exista șapte împărății: Miamas, Mirevas. Mimovas, Miaudacas și Mibatalos. Toate aveau semnificații aparte pe care doar Elsa și bunica ei le știau.


„Miamas e împărăția secretă a Elsei și a bunicii. E una dintre cele șase împărății din Tărâmul-Apropae-Treaz. Bunica a plăsmuit tărâmul ăsta când Elsa era mică, iar mama și tata tocmai divorțaseră. Elsei îi era frică să doarmă, pentru că citise pe internet despre copii care au murit în somn. Bunica se pricepe la născocit chestii. Așa că, atunci când tata s-a mutat de-acasă și toată lumea era tristă și obosită tot timpul, Elsa se furișa pe ușă în fiecare seară, îmbrăcată în pijama, și traversa fuguța coridorul până la apartamentul bunicii. Apoi se băgau împreună în dulapul bunicii care creștea neîncetat, închideau ochii pe jumătate și porneau.”


Această carte este minunată, ilustrând relația dintre bunică și nepoată. Am citit această carte cu zâmbet pe buze, dar în același timp cu lacrimi în ochi. Vă recomand cu drag și căldură ”Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”.

🔥 CARTEA BUNICA MI-A ZIS SĂ-ȚI SPUN CĂ-I PARE RĂU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Bunica Mi-a Zis Să-ți Spun Că-i Pare Rău
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2017
Editura: ART
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 113 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments