Recenzie ”Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău” de Fredrik Backman

de | iul. 31, 2020 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BUNICA MI-A ZIS SĂ-ȚI SPUN CĂ-I PARE RĂU ARE REDUCERE PE:

”Bunica mi-a zis să-ți spun că îi pare rău” este o carte frumoasă, emoționantă, care m-a făcut să plâng. Această carte ne demonstrează că visele pot dărâma orice barieră pentru a fi îndeplinite.

Elsa, personajul principal al cărții, este o fetiță adorabilă de 7 ani, inteligentă și frumoasă. Persoana în care Elsa are cea mai mare încredere este bunica ei, de 78 de ani care îi crează Elsei o lume fantastică, cu un limbaj secret.

”Orice copil de șapte ani are dreptul la supereroi. Și cu asta, basta! Și cine nu-I de acord e bătut în cap de-a binelea!”

Bunica îi creează Elsei un tărâm imaginar, Tărâmul-Aproape-Treaz, unde nu existp decât o regulă: ACEEA CĂ NU EXISTĂ REGULI.

Dacă îți place recenzia cărții BUNICA MI-A ZIS SĂ-ȚI SPUN CĂ-I PARE RĂU, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Fredrik Backman

Aici exista șapte împărății: Miamas, Mirevas. Mimovas, Miaudacas și Mibatalos. Toate aveau semnificații aparte pe care doar Elsa și bunica ei le știau.


„Miamas e împărăția secretă a Elsei și a bunicii. E una dintre cele șase împărății din Tărâmul-Apropae-Treaz. Bunica a plăsmuit tărâmul ăsta când Elsa era mică, iar mama și tata tocmai divorțaseră. Elsei îi era frică să doarmă, pentru că citise pe internet despre copii care au murit în somn. Bunica se pricepe la născocit chestii. Așa că, atunci când tata s-a mutat de-acasă și toată lumea era tristă și obosită tot timpul, Elsa se furișa pe ușă în fiecare seară, îmbrăcată în pijama, și traversa fuguța coridorul până la apartamentul bunicii. Apoi se băgau împreună în dulapul bunicii care creștea neîncetat, închideau ochii pe jumătate și porneau.”


Această carte este minunată, ilustrând relația dintre bunică și nepoată. Am citit această carte cu zâmbet pe buze, dar în același timp cu lacrimi în ochi. Vă recomand cu drag și căldură ”Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BUNICA MI-A ZIS SĂ-ȚI SPUN CĂ-I PARE RĂU CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: BUNICA MI-A ZIS SĂ-ȚI SPUN CĂ-I PARE RĂU
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2017
Editura: ART
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 273

Alte recenzii de la Fredrik Backman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 1025 zile și a scris până acum 75 articole. Se află pe poziția 12 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments