Recenzie ”Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău” de Fredrik Backman

by | Jul 31, 2020 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BUNICA MI-A ZIS SĂ-ȚI SPUN CĂ-I PARE RĂU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

”Bunica mi-a zis să-ți spun că îi pare rău” este o carte frumoasă, emoționantă, care m-a făcut să plâng. Această carte ne demonstrează că visele pot dărâma orice barieră pentru a fi îndeplinite.

Elsa, personajul principal al cărții, este o fetiță adorabilă de 7 ani, inteligentă și frumoasă. Persoana în care Elsa are cea mai mare încredere este bunica ei, de 78 de ani care îi crează Elsei o lume fantastică, cu un limbaj secret.

”Orice copil de șapte ani are dreptul la supereroi. Și cu asta, basta! Și cine nu-I de acord e bătut în cap de-a binelea!”

Bunica îi creează Elsei un tărâm imaginar, Tărâmul-Aproape-Treaz, unde nu existp decât o regulă: ACEEA CĂ NU EXISTĂ REGULI.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Fredrik Backman

Aici exista șapte împărății: Miamas, Mirevas. Mimovas, Miaudacas și Mibatalos. Toate aveau semnificații aparte pe care doar Elsa și bunica ei le știau.


„Miamas e împărăția secretă a Elsei și a bunicii. E una dintre cele șase împărății din Tărâmul-Apropae-Treaz. Bunica a plăsmuit tărâmul ăsta când Elsa era mică, iar mama și tata tocmai divorțaseră. Elsei îi era frică să doarmă, pentru că citise pe internet despre copii care au murit în somn. Bunica se pricepe la născocit chestii. Așa că, atunci când tata s-a mutat de-acasă și toată lumea era tristă și obosită tot timpul, Elsa se furișa pe ușă în fiecare seară, îmbrăcată în pijama, și traversa fuguța coridorul până la apartamentul bunicii. Apoi se băgau împreună în dulapul bunicii care creștea neîncetat, închideau ochii pe jumătate și porneau.”


Această carte este minunată, ilustrând relația dintre bunică și nepoată. Am citit această carte cu zâmbet pe buze, dar în același timp cu lacrimi în ochi. Vă recomand cu drag și căldură ”Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”.

Titlu: Bunica Mi-a Zis Să-ți Spun Că-i Pare Rău
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2017
Editura: ART
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Miles Archer ar fi trebuit să fie doar vecinul lui Tate Collins, însă atunci când îl întâlnește în apartamentul fratelui ei, Corbin, ea nu știe cum să reacționeze pentru că nu s-ar fi așteptat să îl găsească nici beat și nici plângând. Aflăm în curând că atunci când...

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Jim Hawkins locuiește cu părinții săi la hanul Amiral Benbow, acolo unde tocmai a poposit Căpitanul, unul dintre cei mai controversați clienți ce le-au au călcat vreodată pragul! Bill Bones era cel care deținea prețioasa hartă către Insula Scheletelor, unde se afla...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 170 zile și a scris până acum 63 articole. Se află pe poziția 21 din 150 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments