Recenzie ”Cartea Alinării” de Matt Haig

de | sept. 7, 2021 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CARTEA ALINĂRII ARE REDUCERE PE:

Cartea Alinării” de Matt Haig este un mic manual de speranță în mijlocul unor vremuri extrem de tulburi. Este o mică colecție de remindere și ”reguli” pentru a trăi cât mai liniștiți și împăcați cu noi înșine.

Ca orice carte de Matt Haig și ”Cartea Alinării” este ca o îmbrățișare cuprinsă între paginile unei cărți. Un reminder de 248 de pagini că totul va fi bine. Altminteri nu am ajuns la finalul drumului.

Dar, ca oricare carte ”pentru adulți” de Matt Haig și aceasta urmărește același tipar al ideilor aranjate în același fel (și în aceeași ordine). Ca fan ”înrăit” al autorului, cărțile sale pentru copii nu ar trebui să lipsească din nicio casă, mă simt un pic…trădată că reciclează anumite idei în fiecare dintre cărțile lui despre bolile psihice.

”Când nu putem vorbi, putem scrie. Când nu putem scrie, putem citi. Când nu putem citi, putem asculta. Cuvintele sunt semințe. Limbajul e calea înapoi, spre viață. Și uneori e cea mai importantă alinare pe care o avem.”

Dacă îți place recenzia cărții CARTEA ALINĂRII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Matt Haig

Sentimentul general al unei cărți de Matt Haig este prezent și aici, dar, mai mult ca de obicei, lectura acestei cărți se simte un pic ca cea a unui jurnal personal. Un jurnal în care adaugi povești personale, liste de lucruri preferate, citate și multe alte lucruri extrem de personale care își găsesc de regulă locul în jurnalele noastre.

Mai important, pentru mine, decât tot ceea ce am spus mai sus, este că Matt Haig ne reamintește încă o dată că nu este nimic în neregulă cu a nu fi bine. Nu este nicio problemă dacă astăzi nu este o zi bună și nu suntem cea mai bună versiunea a noastră. Este doar o zi iar mâine este șansa unei zile noi și mai bune.

Pentru mine, prezența unei cărți care normalizează imperfecțiunea într-o lume grăbită și obsedată de perfecțiune este extrem de importantă, mai ales pentru cei mai mici dintre noi aflați la început de drum literar sau drum al vieții.

”Cartea Alinării” este o carte perfectă pentru oricine are nevoie de un mic reminder pentru vremurile grele despre vremurile bune ce inevitabil urmează să vină.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CARTEA ALINĂRII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CARTEA ALINĂRII
Autor: Matt Haig
An apariție : 2021
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 442

Alte recenzii de la Matt Haig:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Ioana-Alexandra este redactor Booknation.ro de 595 zile și a scris până acum 9 articole. Se află pe poziția 36 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana-Alexandra aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments