🔥 CARTEA CAVALERII FLORII DE CIREȘ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Auzim tot mai des că școlarii trebuie împinși din spate să mai citească vreo carte de beletristică. De aceea le propun  să trateze această indiferentă față de cărți tot cu o carte. De exemplu, cu un roman de aventuri din ciclul Ciresarii; Serie de cinci romane semnată de scriitorul român Constantin Chiriță. Pentru că?

Pentru că este o carte potrivită pentru tinerii cititori dar, mai ales, este o carte citită, recitită, iubită de generații de adolescenți. Personajele principale sunt adolescenți, cinstiti, inteligenti, romantici… Se vor maturiza sub ochii noștri și vor deveni oameni frumoși.

Oricât ar fi viața de grea, de nedreaptă, de vicleană, un om frumos e foarte greu de învins, spune Constantin Chiriţă. 

Cavalerii florii de cireș este primul roman din ciclul Cireșarii. A fost publicat în 1956. Ionel, Victor, Ursu, Dan, Maria și Lucia, elevi în clasa a VIII-a, sunt prieteni buni. Au fost numiți Cireșarii după cartierul în care locuiesc, cartierul Cireșului. Sunt ultimile zile de școală și Cireșarii și-au făcut planuri mari pentru vacanța de vară: să plece într-o expediție științifică la Peștera Negră, cu scopul de a reface harta veche a peșterii.

Ca expediția să aibă loc trebuie obținut mai întâi acordul  părinților. Apoi au nevoie de o barcă, dar și de două aparate prin care să comunice. Piedicile sunt eliminate una câte una și Cireșarii o pornesc la drum. Fratele Mariei, năzdrăvanul Tic, o ia pe urmele Cireșarilor, și de voie de nevoie va fi cooptat în echipă.

Pe drumuri de munte, prin pădure, tinerii aventurieri ajung la peșteră. Strategic, se împart în două grupuri. Unul va explora peștera, altul va rămâne afară și va ține legătura cu celălalt grup. Mari pericole îi așteaptă pe Cireșari. Cei rămași afară sunt atacați de un urs, bagajele li se rostogolesc într-o prăpastie, aparatul de comunicat în codul Morse se strică. Pe de altă parte, membrii din celălalt grup realizează că nu sunt singuri în peșteră.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Constantin Chiriță

Vor reuși tinerii exploratori să descopere misterul din Peștera Neagră?

 

.

 

🔥 CARTEA CAVALERII FLORII DE CIREȘ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Cavalerii Florii De Cireș
Autor: Constantin Chiriță
An apariție : 2010
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Publicată la 18.04.2020
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Alexandra Mircea
Alexandra e Redactor Foarte Activ
Redactor de 167 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Alexandra Mircea