Recenzie „Christian Dior: Povestea unei vieți” de Marie-France Pochna

de | ian. 9, 2023 | Biografii, Recenzii cărți

"Christian Dior: Povestea unei vieți" de Marie-France Pochna„Christian Dior: Povestea unei vieți” de Marie-France Pochna este biografia autorizată a creatorului de modă francez Christian Dior și a casei sale de modă atât de cunoscută în întreaga lume.

Mi-a făcut plăcere să citesc acest volum și să descopăr cum a început un adevărat brand de fashion, cine a fost fondatorul său și ce parcurs a urmat acesta pentru a oferi lumii un etalon în frumusețe, stil și rafinament.

Cartea „Christian Dior: Povestea unei vieți” e de la Editura Rao, are 464 de pagini și te cuprinde în paginile ei de îndată ce începi lectura

Coperta e elegantă, la fel ca și conținutul, real și fără ascunzișuri, adevărata poveste din culise a unuia dintre cei mai măreți creatori de modă ai tuturor timpurilor.

Citind volumul, am descoperit că francezul Christian Dior nu a fost nici ca apariție, nici ca personalitate tipul designerului de modă răvășitor, șarmant și capricios. El a fost un bărbat talentat, atras de modă, arhitectură, peisagistică, de frumos în general, cu o înfățișare simplistă, chiar banală, care nu atrăgea atenția, dar care se făcea îndrăgit prin felul de a fi și omenia lui.

„Christian Dior: Povestea unei vieți” dezvăluie adevărata față a bărbatului secretos și surprinzător care a revoluționat moda

Prin intermediul paginilor bine scrise și documentate de autoare afli noi dezvăluiri despre relațiile pe care le-a avut Dior, despre sentimentele sale, dar și despre credințele și fricile pe care le-a întâmpinat de-a lungul vieții.

În 1947 Christian Dior și-a lansat prima sa colecție de modă, un adevărat succes și o adevărată revelație la acea vreme, Era vorba de colecția New Look, ultrafeminină și elegantă, sofisticată și răvășitoare. Cu această lansare, designerul abia apărut pe piață a devenit instant o celebritate și de-a lungul timpului un etalon în domeniu, puțini fiind cei care l-au egalat.

Colecția New Look, cu adevărat pariziană, reprezenta o combinație perfectă a șicului și eleganței care evidenția și etala forma feminină, care a sedus nu numai clientela franceză, ci și pe cea internațională.

Din volumul de față mai aflăm despre familia Dior, despre statutul ei, relațiile avute, membrii săi și interesele lor, dar mai ales despre copilăria fermecătoare și tinerețea rebelă a celui care a devenit destul de târziu în viață un designer de succes. La fel de bine ni se relatează și despre pasiunile lui Dior, despre iubirile sale aparte, despre fascinația pentru plante și flori, aranjamente și grădină, despre iubirea pentru femeia care l-a inspirat și fascinat întreaga sa viață.

Este extraordinar că am putut citi despre o față mai puțin cunoscută a lui Christian Dior, despre sămânța din care a încolțit totul și care a înflorit târziu dar în cel mai fascinant mod și a lăsat lumii cel mai fermecător parfum și cele mai extraordinare și ravisante creații, de la care și în ziua de azi pornesc stilurile momentului în modă, în ceea ce privește Casa Dior.

În prezent, moștenirea acestui bărbat nu foarte atrăgător, dar extrem de talentat și muncitor, creativ până la cer, continuă să inspire designerii Casei Dior în reinterpretarea și înveșmântarea femeii șic a viitorului.

Un singur minus am văzut la biografia aceasta

Totul este minunat la ea, dar mi-aș fi dorit să conțină și câteva fotografii din istoricul creatorului de modă și a brandului său etalon de eleganță. Nu văd biografie sau autobiografie fără cel puțin câteva reprezentări vizuale ale celui sau ale celei despre care se vorbește și a parcursului său în viață.

Titlu: CHRISTIAN DIOR: POVESTEA UNEI VIEȚI
Autor: Marie-France Pochna
An apariție : 2022
Editura: RAO
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 2856

Alte recenzii de la Marie-France Pochna:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 6 luni, 10 zile și a scris până acum 434 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments