Recenzie „Coco Chanel” de Edmonde Charles-Roux

Autor: Edmonde Charles-Roux
An apariție : 2011
Editura: Rao
Nr. Pagini: 634
Acordă o notă cărții:
 
Aspecte Pozitive:

Cartea este un inventar amănunțit de oameni, locuri, evenimente semnificative din domenii multiple.

Aspecte Negative:

Poate deveni obositoare datorită numărului mare de informații.

   Coco Chanel Edmonde Charles Roux  Îmi place ca moda să coboare în stradă, dar nu admit ca ea sa vină de acolo. (C.C)

Edmonde Charles-Roux , fiică a lui Francois Charles – Roux (ambasador al Frantei) a fost infirmieră – voluntar ( al 2-lea război mondial), jurnalistă, scriitoare (Să uiți Palermo, 1966). Cu Coco Chanel ea face „filmul” unei epoci, nu doar a unei femei renumite. O epocă în care, dincolo de orice au văzut sau suferit femeile, ele nu și-au pierdut interesul pentru modă, sau dorința de a arăta bine.

Coco (Gabrielle) Chanel, unul dintre răsunătoarele nume ale vremurilor, a schimbat cu siguranță lumea de după ea; aproape că nu există fată, femeie care să nu fi auzit de ea, idei și concepte s-au născut în atelierele sau în preajma ei.

Provenind dintr-o familie numeroasă, cu o existență aventuroasă, a înfruntat obstacole de tot felul până să ajungă cea pe care o ținem minte astăzi. Mereu roasă de originile sale umile, a făcut tot posibilul pentru a șterge urmele acestora.

A avut o existență tumultuoasă, a supraviețuit și rezistat în condiții dintre cele mai grele. S-a iubit cu bărbați celebri, bogați, puternici; ironiile sorții, necruțătorul destin sau propriile alegeri au făcut să fie mereu amantă, niciodată soție. Paradoxal, cu cât devenea mai bogată, mai celebră, mai puternică, se simțea tot mai singură.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Edmonde Charles-Roux.

Ce este oare cel mai mult de trăit și cel mai scurt de povestit? Să fii singură… (E.Ch – Roux)

Coco Chanel, o carte stufoasă, un fel de biblie a celor care vor să afle cât mai multe  din  viața creatoarei de modă. Un volum care abundă în detalii de tot felul, atât despre ea, cât și despre cei care au cunoscut-o / au avut legătură cu ea. O lectură care poate deveni obositoare pe alocuri, tocmai datorită cantității mari de informații.

Un cadou potrivit, oportunitate de evadare sau cunoaștere a unor episoade ale istoriei sec. XX, una dintre carțile care își merită atât banii, cât și timpul investite.

Nota: 9 / 10

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)