Recenzie Creștetul ghețarului de Constanța Buzea

de | dec. 28, 2014 | Biografii, Jurnale, Literatură Contemporană, Literatura Română, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CREȘTETUL GHEȚARULUI ARE REDUCERE PE:

crestetul-ghetarului-jurnal-1969-1971_1_fullsizeSunt sigură că ați auzit de foarte multe ori de cupluri de oameni obișnuiți sau din media, de cupluri de oameni celebri care deși fac parte din aceiași lume profesională și sunt soț și soție, nu au parte de o validare egală și ieșire în lumina reflectoarelor la fel de strălucitoare. Mereu unul dintre ei ia toate aplauzele și laurii succesului publicului. În cazul cărții de astăzi, aplauzele publicului Cenaclului Flacăra pentru că autoarea cărții Creștetul ghețarului este prima soție a lui Adrian Păunescu.

Constanța Buzea  a fost o scriitoare foarte talentată, redactor la România Literară, poetă și autoare a numeroase scrieri și ilustrații pentru copii. O femeie înzestrată, căsătorită timp de aproape 16 ani cu mult mai celebrul Adrian Păunescu. Creștetul ghețarului este o carte de memorii, un jurnal care cuprinde în paginile sale doar perioada dintre anii 1969 și 1971, perioadă în care i se naște cel de al doilea copil, publică numeroase cărți pentru copii și face o foarte interesantă călătorie în America alături de soțul ei.

Scriitoarea a fost catalogată în urma apariției acestui jurnal în fel și chip, de la femeie disperată până la autoare de lamentabile tânguiri lirice ale unei soții veșnic rănite de un soț mult mai puternic decât ea. Cartea aceasta nu poate avea într-adevăr o mare valoare literară dar poate fi privită cu sensibilitate pentru că este scrisă cu sinceritate de o femeie care în primul rând își dorește să fie o mamă bună și în același timp să nu abandoneze indiferent de ce va urma, scrisul, poezia.

O femeie talentată care trece prin încercările unei căsnicii cu un bărbat care își dorește cu disperare să fie lider în orice dar și un poet prolific foarte talentat. Nimic nou sub soare ar spune unii, de sute de ani aceleași probleme matrimoniale, zbateri feministe și alte nimicuri pe aceiași temă. Constanța Buzea nu își dorește neapărat să arate cu degetul spre Adrian Păunescu la aceea perioada pe care au trăit-o împreună ca soț și soție. E un jurnal clasic, intim, al unei soții și mame, cu viață socială și profesională destul de intensă.

Dacă îți place recenzia cărții CREȘTETUL GHEȚARULUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Constanța Buzea

Cartea poate satisface gustul de monden pasionaților de gen prin amintirea unor momente de mare cuceritor ale lui Adrian Păunescu sau prin paginile dedicate călătoriei lor în America unde au stat o perioadă împreună cu Mircea Eliade.

Lectură plăcută !

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CREȘTETUL GHEȚARULUI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: CREȘTETUL GHEȚARULUI
Autor: Constanța Buzea
An apariție : 2009
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1456

Alte recenzii de la Constanța Buzea:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2966 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments