Recenzie ”O fată din bucăți” de Kathleen Glasgow

by | Jul 31, 2020 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA O FATĂ DIN BUCĂȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Titlu: O fată din bucăți

Titlu-original: Girl in pieces

Autor: Kathleen Glasgow

Editura: Storia

An apariție: 2017

Număr de pagini: 436

V-ați simțit vreodată singuri? Ați simțit că locul vostru nu este acolo unde sunteți și trebuie să evadați din acel loc?

“O fată din bucăți” este o carte emoționantă, care îți macină fiecare părticică din suflet și care încearcă să-ți arate că mereu există o cale pe care poți merge mai departe. O carte pentru cei care sunt sau au fost distruși, nu s-au mai simțit întregi și au simțit că nu mai pot merge mai departe.  “O fată din bucăți” este pentru cei care s-au simțit învinși de viață, de destin, dar cu toate astea au mers mai departe.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kathleen Glasgow

Cartea este scrisă sub formă de jurnal, astfel acțiunile sunt structurate pe capitole mari și mici, dar și frânturi de amintiri. Acțiunea este scrisă foarte bine, astfel cititorii pot analiza din exterior întâmplările și sunt introduși indirect în lumea lui Charlotte. Cred ca toți ne regăsim mai mult sau mai puțin în povestea lui Charlotte. Toți am fost cuprinși de deznădejde câteodată și visele noastre s-au prăbușit împreună cu speranțele.

Charlie trece și printr-un proces de recuperare. Singură, neavând sprijin financiar sau moral, amintirile o otrăvesc. Știe că au fost momente și de fericire în viața ei, dar acum are mare nevoie de iubire, sprijin și înțelegere.

Mi-a plăcut foarte mult această carte. Este o carte tristă, care te scoate din zona de confort și care încearcă să-ți deschidă ochii. Mi-a plăcut că până la urmă Charlie a găsit pe cineva care să o înțeleagă, însă este foarte vag conturat acest lucru.

           ”O să fac orice pe lumea asta mare

               Dacă mă lași să te urmez în cădere”

“O fată din bucăți” o să vă rupă sufletul dacă ați trecut prin întâmplări similare, dar fiecare părticică din ea merită citită. O recomand tuturor cu vârsta peste 16 ani.

 

🔥 CARTEA O FATĂ DIN BUCĂȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: O Fată Din Bucăți
Autor: Kathleen Glasgow
An apariție : 2017
Editura: STORIA BOOKS
Nr. Pagini: 436
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 113 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments