Recenzie „Darul. 12 lecții care îți vor salva viața”, de dr. Edith Eva Eger

de | oct. 12, 2021 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Memorii, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DARUL. 12 LECȚII CARE ÎȚI VOR SALVA VIAȚA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Dr. Edith Eva Eger vine să ne aducă un dar, și aume „Darul. 12 lecții care îți vor salva viața”, o carte în care își găsește ecoul o altă operă de-a autoarei,„Alegerea”, o carte superbă de memorii despre supraviețuire în lagărele naziste și despre puterea de confruntare cu propriile frici și neliniști.

Pentru mulți cititori această carte ar putea pica la țanc pentru stări de deznădejde și pierdere de sine. Dr. Eger ne oferă situații exacte, ne punctează problemele existente și ne dăruiește soluții și exerciții pentru fiecare dintre cazuri în parte. Da, e plină de durere și groază, dar nu se putea altfel. Dacă vrei să găsești dezlegarea unui conflict, trebuie să vezi amploarea cazului, cu bune și rele.

Scrisă profesional, onest, înțelept, autoarea ne-a oferit cartea ca pe o profilaxie a violenței, abuzului și a presiunii de orice fel.

Mulți cititori pot vedea abisul propriei vieți văzând scrisă pe hârtie istoria dramei pe care o trăiesc. Citind, poți vedea clar devierea inumană în care te afli, iar sfaturile și încurajările pe care le găsești aici te pot ajuta să-i pui capăt sau să iei măsuri pentru a schimba cursul situației în care te-ai pomenit.

Nu-mi pot imagina coșmarul pe care l-a trăit dna Eger la Auschwitz, în acel iad pe pământ, care i-a răpit familia, sufletul, propria persoană, însă d-ei a ales, prin propriul exemplu, să ne învețe lecțiile pe care le putem lua drept povață, iar cele 12 exemple pe care ni le aduce se multiplică dacă citim bine printre rânduri.

Deși coșmarul din lagăr a luat sfârșit, trauma trecutului e cea care a bântuit-o mult timp după. D-ei, acum liberă, a rămas încă acea prizonieră sleită, înfrigurată, orfană de drepturi. Propria traumă a determinat-o s-o ia pe drumul tămăduirii durerii altora, ea însăși să ne fie, prin terapie și scris, alinarea de care a fost lipsită și care a lăsat-o cu sechele.

„Darul” e o carte terapeutică, e mâna care dă jos vălul de pe ochi și ne pune față în față cu fricile care așteaptă să ne doboare. „Darul” ne face să înțelegem că suferința e inevitabilă și universală, și că libertatea autentică ține de felul cum îi ținem piept.

Nu veți găsi o carte motivațională mediocră ce vă va elibera în doi pași și trei mișcări de toate problemele și durerile printr-o listă de „ce să faci” și „ce să nu faci”. E o carte-exercițiu, un ghid cu exemple și soluții din viața autoarei și din viața altor oameni care ne fac să palpăm bine terenul problemei, care nu ne va concentra pe durere, frică și traumă, ci pe consecințe, pe sine, pe aptitudinile pe care le putem însuși învățând să ținem piept provocărilor.

 „Darul” e cartea care merită atenția fiecăruia. Nimic nou, s-ar părea, dar starea de spirit pe care o poartă e foarte necesară pentru a face față haosului zilnic. Cartea vă face să ridicați capul semeț, să priviți în zare și să confruntați viața cu de toate cu care vine la pachet, și bune și rele, cu plăcute și mai puțin.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DARUL. 12 LECȚII CARE ÎȚI VOR SALVA VIAȚA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Dr. Edith Eva Eger sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DARUL. 12 LECȚII CARE ÎȚI VOR SALVA VIAȚA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Darul. 12 Lecții Care îți Vor Salva Viața
Autor: Dr. Edith Eva Eger
An apariție : 2021
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 12.10.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Încă de când notam impresiile pe care mi le-am format în urma lecturii primului volum, gândul meu era doar la Te doresc. De ce? E simplu. E povestea cuplului meu preferat întâlnit pe parcursul acestei serii și abia așteptam să vă vorbesc despre el. În plus, e una...

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Cyrill a fost adoptat la frageda vârstă de 3 zile de o familie înstărită. A dobândit un nume, dar nu și un tată și o mamă. Cei care l-au adoptat au un comportament și un stil de viață foarte excentric. Mama scrie, dar nu-și dorește celebritatea și urăște ca romanele...

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Mici, nevinovate sau mari și gogonate - minciunile sunt o parte indispensabilă a existenței umane. Conform psihologilor, oamenii sunt învățați să mintă încă din copilărie. Uneori fiind constrânși de circumstanțe să recurgă la acest lucru, alteori din dorința de a fi...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Platon este redactor Booknation.ro de 90 zile și a scris până acum 14 articole. Se află pe poziția 27 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Platon aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments