Recenzie ”Darul stelelor” de Jojo Moyes

by | Jul 31, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DARUL STELELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Titlu: Darul stelelor

Titlu-original: The Giver of Stars

Autor: Jojo Moyes

Editura: Litera

An apariție: 2019

Număr pagini: 408

Jojo Moyes, autoarea celebrei trilogii ”Înainte să te cunoasc” aduce în centrul atenției, în această carte, cinci femei puternice, reunite pentru proiectul din estul Kentucky-ului, bibliotecile mobile. Acest proiect s-a desfășurat între anii 1935 și 1943, când locuitorii din zonele rurale au avut acces la cărți.

Inspirându-se din acest proiect, autoarea surprinde tradițiile și obiceiurile vieții de la munte, aducând în centrul atenției relațiile interumane, diferențe între cei săraci și cei bogați.

Alicia Wright este o fată venită din Anglia, o fată de oraș. Ea a plecat de acasă, însă a sfârșit condamnată de doi bărbați la o viață care nu ar fi putut să facă fericită nici o femeie. Calitățile fetei sunt văzute ca pe o rușine de către părinții săi, așa că ei sunt foarte bucuroși când Bennet o cere în căsătorie și pleacă cu ea în America.

Bennet este distant cu soția sa care nu se poate adapta deloc vieții de la munte. Nu și-a putut face prieteni și mereu aștepta din ce în ce mai mult de la el.

Margery este o femeie puternică, care pune bazele unei biblioteci mobile și are nevoie de o fată care să o ajute. Alicia nu pierde această oportunitate și o ajută pe Margery.

Celor două femei li se alăturp și Beth, Izzy și Sophia. Beth este o tănâră foarte frumoasă și curajoasă, Izzy este în acest ”proiect” fără a-și dori, dar până la urmă începe să-i placă, iar Sophie este o tânără de culoare, absentă, în mare parte.

”Darul stelelor” este o carte foarte frumoasă care ilustează încercările prin care treci de-a lungul vieți. Este o carte ce se poate citi ușor, într-un weekend sau într-o zi ploioasă de vară.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DARUL STELELOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Jojo Moyes sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DARUL STELELOR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Darul Stelelor
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Sunt foarte interesante ideea și spațiul pe care George Arion ni le propune ca ambient pentru desfășurarea cărții sale. Barintown nu este un oraș pe care îl poți localiza pe harta, dar asta nu înseamnă că nu poate fi real. Și din moment ce autorul își scrie toate...

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Chiar dacă suntem generația Google, cea care în câteva secunde poate afla orice despre oricine, puțini dintre noi suntem cunoscători adevărați sau curioși să aflăm detaliile despre istoria unei societăți oarecum închise în fața lumii, protejați de stat în rezervații....

0 0 votes
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 393 zile și a scris până acum 72 articole. Se află pe poziția 9 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments