Recenzie ”Darul stelelor” de Jojo Moyes

by | Jul 31, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DARUL STELELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Titlu: Darul stelelor

Titlu-original: The Giver of Stars

Autor: Jojo Moyes

Editura: Litera

An apariție: 2019

Număr pagini: 408

Jojo Moyes, autoarea celebrei trilogii ”Înainte să te cunoasc” aduce în centrul atenției, în această carte, cinci femei puternice, reunite pentru proiectul din estul Kentucky-ului, bibliotecile mobile. Acest proiect s-a desfășurat între anii 1935 și 1943, când locuitorii din zonele rurale au avut acces la cărți.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jojo Moyes

Inspirându-se din acest proiect, autoarea surprinde tradițiile și obiceiurile vieții de la munte, aducând în centrul atenției relațiile interumane, diferențe între cei săraci și cei bogați.

Alicia Wright este o fată venită din Anglia, o fată de oraș. Ea a plecat de acasă, însă a sfârșit condamnată de doi bărbați la o viață care nu ar fi putut să facă fericită nici o femeie. Calitățile fetei sunt văzute ca pe o rușine de către părinții săi, așa că ei sunt foarte bucuroși când Bennet o cere în căsătorie și pleacă cu ea în America.

Bennet este distant cu soția sa care nu se poate adapta deloc vieții de la munte. Nu și-a putut face prieteni și mereu aștepta din ce în ce mai mult de la el.

Margery este o femeie puternică, care pune bazele unei biblioteci mobile și are nevoie de o fată care să o ajute. Alicia nu pierde această oportunitate și o ajută pe Margery.

Celor două femei li se alăturp și Beth, Izzy și Sophia. Beth este o tănâră foarte frumoasă și curajoasă, Izzy este în acest ”proiect” fără a-și dori, dar până la urmă începe să-i placă, iar Sophie este o tânără de culoare, absentă, în mare parte.

”Darul stelelor” este o carte foarte frumoasă care ilustează încercările prin care treci de-a lungul vieți. Este o carte ce se poate citi ușor, într-un weekend sau într-o zi ploioasă de vară.

🔥 CARTEA DARUL STELELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Darul Stelelor
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 122 zile și a scris până acum 56 articole. Se află pe poziția 21 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments