Recenzie ”Degustătoarele” de Rosella Postorino

de | aug. 25, 2021 | Istorie, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DEGUSTĂTOARELE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Există personalități din istoria lumii care atrag atenția chiar și după zeci și sute de ani, personalități interesante, extraordinare, remarcabile atât în ​​mod pozitiv, cât și negativ. Adolf Hitler este unul dintre ei, atât de multe au fost filmate și scrise despre Führer, iar interesul publicului încă nu dispare.

Cartea „Degustătoarele” scrisă de Rossella Postorino a promis să povestească despre zece fete angajate în Wolfsschantz (sediul central al lui Fuhrer în pădure – Bârlogul Lupului) pentru a gusta mâncarea pentru Hitler, care se temea să fie otrăvit.

Bazat pe complotul evenimentelor reale, în 2012 una dintre fetele supraviețuitoare, în al 95-lea an de viață, a decis în cele din urmă să vorbească despre „munca” ei pentru Führer. Rosella Postorino a citit interviul cu supraviețuitoarea, dar nu a avut timp să se întâlnească și să discute, dar a fost inspirată de această poveste și a scris un roman.

Deci, ce ne așteaptă sub frumoasa copertă? Tânăra Rosa Sauer, rezidentă la Berlin, se căsătorește și un an mai târziu războiul dă totul peste cap… Tânărul ei soț merge pe front, ea își pierde părinții și merge în sat la socrii ei, unicele rude rămase. Dar nu se poate ascunde de războiul care consumă totul, bărbații SS vin după Rosa și îi fac o ofertă care nu poate fi refuzată – acum este una dintre cele zece degustătoare ai lui Hitler însuși.

Cartea nu se referă atât la război în sine și la personaje istorice, ci la durere, pierderi, trădare, păcate care chinuiesc conștiința. Nu e o capodoperă, nu e deosebit de profundă și de șocantă, în măsura în care s-ar putea „desfășura” într-un astfel de subiect. Cititorului i se prezintă brusc imagini cu vieți germane distruse și cu antipatia maselor pentru Hitler.

Chiar dacă unele dintre aceste întâmplări au fost în realitate, nu este în competența noastră să judecăm oamenii care au trecut prin evenimente precum Al Doilea Război Mondial. Cartea este ușor și rapid de citit, mai degrabă mi-a plăcut, dar în mod clar nu atrage o seriozitate deosebită.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DEGUSTĂTOARELE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Rosella Postorino sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DEGUSTĂTOARELE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Degustătoarele
Autor: Rosella Postorino
An apariție : 2020
Editura: TREI
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 25.08.2021
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

„Zahăr ars” nu a fost deloc... dulce. Din contră, a mai lărgit hăul căscat de cărțile mediocre de care tot dau în ultimul timp. Romanul ne prezintă o relație mamă-fiică, trecut-prezent, un prezent tot mai șters și fad odată cu diagnosticul mamei, demență, care...

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Revenim la Melania Lupu și la peripețiile ei. Și dacă în prima carte din serie, ne apărea drept o bătrânică aparent nevinovată, dar care ar fi devenit complice fără voia ei, aici ea este cheia acțiunii. Melania și Mirciulică (motanul ei) sunt cei care regizează și pun...

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Lansată la începutul secolului trecut, cartea este scrisă cu măiestrie și poate fi citită cu plăcere și în zilele noastre. Giovanni Papini s-a dovedit un vizionar, iar sub masca sarcasmului a adus în atenția publicului subiecte profunde, care au preocupat omenirea din...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 94 zile și a scris până acum 16 articole. Se află pe poziția 26 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments