Recenzie „Drept civil. Succesiuni. Moştenirea testamentară” de Ioana Nicolae

Autor: Ioana Nicolae
An apariție : 2015
Editura: Hamangiu
Nr. Pagini: 200
Acordă o notă cărții:
 
Aspecte Pozitive:

Ghidare după succesiunea prevederilor legale în Codul civil.Limbaj facil.Volum redus.

Aspecte Negative:

Repetiții ale unor paragrafe întregi.Greşeli de fond şi de formă, gramaticale şi logice.Exemple practice prea puține.

Drept-civil.-Succesiuni.-Mostenirea-testamentaraDrept civil. Succesiuni. Moştenirea testamentară este al doilea volum din seria dedicată de Ioana Nicolae materiei complexe a succesiunilor şi vine după cel dedicat moştenirii legale.

Autoarea ne prezintă în maniera-i succintă, dar completă, departe însă de a fi exhaustivă, acea parte a codului civil dedicată moştenirii testamentare- moştenirea instituită de cel decedat prin testament.

Lucrarea este dedicată în special studenților de la facultățile de drept, venind în sprijinul acestora prin volumul relativ redus, chiar dacă foarte condensat, de informație, aceasta cuprinzând numai 200 de pagini.

„Drept civil. Succesiuni. Moştenirea testamentară” de Ioana Nicolae cuprinde şi explică noțiunile de testament, legat, legatar, deschiderea moştenirii precum şi procedurile specifice, legale, fiecărei etape, de la redactarea testamentului, în diferitele sale forme, limitativ acceptate de lege, şi până la transferul moştenirii în posesia şi/ sau proprietatea succesorilor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ioana Nicolae.

Lucrarea poate veni şi în sprijinul celor aflați, fie în situația de a redacta un testament, fie în cea de succesor testamentar, ca o alternativă, mai puțin costisitoare, la consultațiile avocațiale sau notariale.

Drept civil. Succesiuni. Moştenirea testamentară de Ioana Nicolae este o lucrare de actualitate, utilă şi necesară în contextul adoptării noului cod civil şi de procedură civilă.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)