Recenzie „Eleanor & Park” de Rainbow Rowell

Autor: Rainbow Rowell
An apariție : 2015
Editura: Editura ART
Nr. Pagini: 368
Acordă o notă cărții:
 
Aspecte Pozitive:

Povestea de dragostea dintre Eleanor și Park este minunată.

 „Eleanor & Park” de Rainbow RowellCeea ce m-a determinat sa cumpăr instant această carte, a fost mesajul transmis de copertă – doi tineri aflați la distanță unul față de celălalt, dar uniți prin firele căștilor purtate de fiecare.

Autoarea Rainbow Rowell este născută in 1973, fiind de origine din Omaha, Nebraska – Statele Unite ale Americii, unde locuiește alături de soțul ei și cei doi copii.

Lansează primul roman, Attachments în anul 2011, însă cunoaște succesul cu următoarele două romane publicate în 2013 Fangirl și Eleanor & Park, autoarea bucurându-se, astfel, de unul dintre cele mai remarcabile debuturi ale anului, în opinia celor de la New York Times.

Personajele principale ale romanului, așa cum ne putem da seama din titlul romanului, sunt Eleanor și Park.

Eleanor este fata nouă în oraș, pe care nimeni nu o privește cu ochi buni, fapt des întâlnit printre adolescenți. Se remarcă, încă de la început, prin stilul vestimentar abordat și prin părul roșcat, mereu dezordonat.

Provine dintr-o familie modestă și dezorganizată, unde tatăl vitreg nu o simpatizează, tatăl biologic apare în peisaj doar pentru a apela la serviciile ei ca bonă, iar mama este prea ocupată și neputincioasă pentru a lua în seamă nevoile tinerei.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rainbow Rowell.

Eleanor avea doisprezece ani și nu credea că era posibil ca un bărbat să-i facă mai mult rău mamei ei decât îi făcuse taică-su.

Nu știa că există și lucruri mai rele decât egoismul.

Park este tipul asiatic, ușor retras, ce provine dintr-o familie unde domină înțelegerea și armonia, aflată la polul opus în comparație cu familia lui Eleanor.

Cartea este expusă din două perspective, în paralel – cea a lui Eleanor și cea a lui Park.

Povestea dintre cei doi începe platonic, o relație adolescentină, minunată, conturată într-un mod magistral de autoarea Rainbow Rowell. Acțiunea decurge în ritmul perfect, încât te transformă într-un participant activ alături de eroii romanului.

Conform kirkusreviews.com, romanul „Eleanor & Park” este clasat ca fiind:

Amuzant, plin de speranță, slobod la gură, sexy și sentimental.

Această carte este un must read, m-a impresionat și m-a purtat pe meleagurile adolescenței mele. Recomand Eleanor & Park tuturor categoriilor de cititori.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)