Recenzie „Eu sunt Malala” de Malala Yousafzai

by | Feb 9, 2016 | Istorie, Jurnale, Literatură Contemporană, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA EU SUNT MALALA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

   Eu sunt Malala este povestea unei fete care a reușit să schimbe lumea și nu a lăsat lumea să o schimbe pe ea. A revoluționat ideologia unui întreg stat, în încercarea disperată de a crea un spațiu pacifist și sigur.

A doua biografie pe care o citesc de la editura Art, după Castelul de sticlă al lui Walls a reușit să mă impresioneze până la lacrimi și dincolo de ele. Mi-am plâns ochii din orbite lecturând cartea asta, pe care o consider manuscrisul unei generații și mărturia existenței unui caracter feminin care a salvat lumea.

Și totuși, cine este Malala? Malala este o fată simplă căreia îi place să-și trosnească degetele, să învețe limba engleză și să citească. Malala este vocea unui întreg popor care, de frică, a tăcut vreme de ani întregi. Malala este fata care, deși a fost împușcată de talibani, a încercat din răsputeri să supravieșuiască, pentru a-și duce la bun sfârșit misiunea pe această lume. Și a reușit. A reușit să lupte cu oameni răi și periculoși, având o singură armă: inteligența.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Malala Yousafzai
Pace în fiecare casă, pe fiecare stradă, în fiecare sat și în fiecare țară – acesta este visul meu. Edcație pentru fiecare băiat și fată din lume. E drepul meu să stau în bancă la școală și să citesc împreună cu prietenele mele. Dorința mea este să văd un zâmbet de fericire pe fața fiecărui om.
Eu sunt Malala. Lumea mea s-a schimbat, dar eu nu.

Ceea ce m-a impresionat profund la această carte este curajul de care dă dovadă Malala. Deși regulile impuse în statul islamist erau clare, Malala nu a încetat să mai învețe nici atunci când societatea i-a impus să renunțe la școală. Învăța și de acasă, alături de mama ei, care nu știa nici să scrie, nici să citească.

Lucrurile par să se agraveze însă atunci când tatăl Malalei primește un telefon de la conducerea statului islamist, prin care fiica sa este amenințată cu moartea. Și nici în aceste circumstanțe Malala nu renunță la idelogia ei, la planul ei de a face lumea un loc mai bun. Malala dovedește, prin fiecare acțiune a sa, că este mai puternică decât frica.

Lasă-i să mă omoare. O să mor pentru lucrurile în care cred.
Eu sunt Malala este cartea care mi-a deschis ochii și m-a emoționat dincolo de puterea cuvintelor. Nu știu dacă dincolo de coperțile colorate se ascunde cea mai bună literatură; posibil să nu fie așa. Dar ceea ce este dincolo de literatură, în spatele figurilor de stil, este viața unei tinere care a schimbat lumea și merită din plin să fie deținătoarea premiului Nobel pentru Pace. Eu sunt Malala este o poveste tumultoasă, despre curajul unei fete mici într-o lume așa de mare. Istoria unui popor chinuit, relatată prin prisma fetei care reușește să-l salveze.

🔥 CARTEA EU SUNT MALALA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Eu Sunt Malala
Autor: Malala Yousafzai
An apariție : 2015
Editura: ART
Nr. Pagini: 216
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 9.02.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O scriitură care emoționează fiecare atom, profundă, unică și adevărată

Aspecte Negative:

-

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Recenzie „Întâlnindu-l pe domnul Parker” de Ana Iănescu

Recenzie „Întâlnindu-l pe domnul Parker” de Ana Iănescu

O lectură lejeră și amuzantă este remediul perfect pentru o zi ploioasă sau pentru o zi de vară călduroasă. Întâlnindu-l pe domnul Parker de Ana Iănescu este un ChickLit plin de umor, în care o fată obișnuită intră în lumea celor bogați fie că vrea sau nu. Deși...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1917 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments