🔥 CARTEA EU SUNT MALALA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

  Eu sunt Malala este povestea unei fete care a reușit să schimbe lumea și nu a lăsat lumea să o schimbe pe ea. A revoluționat ideologia unui întreg stat, în încercarea disperată de a crea un spațiu pacifist și sigur.

A doua biografie pe care o citesc de la editura Art, după Castelul de sticlă al lui Walls a reușit să mă impresioneze până la lacrimi și dincolo de ele. Mi-am plâns ochii din orbite lecturând cartea asta, pe care o consider manuscrisul unei generații și mărturia existenței unui caracter feminin care a salvat lumea.

Și totuși, cine este Malala? Malala este o fată simplă căreia îi place să-și trosnească degetele, să învețe limba engleză și să citească. Malala este vocea unui întreg popor care, de frică, a tăcut vreme de ani întregi. Malala este fata care, deși a fost împușcată de talibani, a încercat din răsputeri să supravieșuiască, pentru a-și duce la bun sfârșit misiunea pe această lume. Și a reușit. A reușit să lupte cu oameni răi și periculoși, având o singură armă: inteligența.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Malala Yousafzai.

Pace în fiecare casă, pe fiecare stradă, în fiecare sat și în fiecare țară – acesta este visul meu. Edcație pentru fiecare băiat și fată din lume. E drepul meu să stau în bancă la școală și să citesc împreună cu prietenele mele. Dorința mea este să văd un zâmbet de fericire pe fața fiecărui om.
Eu sunt Malala. Lumea mea s-a schimbat, dar eu nu.

Ceea ce m-a impresionat profund la această carte este curajul de care dă dovadă Malala. Deși regulile impuse în statul islamist erau clare, Malala nu a încetat să mai învețe nici atunci când societatea i-a impus să renunțe la școală. Învăța și de acasă, alături de mama ei, care nu știa nici să scrie, nici să citească.

Lucrurile par să se agraveze însă atunci când tatăl Malalei primește un telefon de la conducerea statului islamist, prin care fiica sa este amenințată cu moartea. Și nici în aceste circumstanțe Malala nu renunță la idelogia ei, la planul ei de a face lumea un loc mai bun. Malala dovedește, prin fiecare acțiune a sa, că este mai puternică decât frica.

Lasă-i să mă omoare. O să mor pentru lucrurile în care cred.
Eu sunt Malala este cartea care mi-a deschis ochii și m-a emoționat dincolo de puterea cuvintelor. Nu știu dacă dincolo de coperțile colorate se ascunde cea mai bună literatură; posibil să nu fie așa. Dar ceea ce este dincolo de literatură, în spatele figurilor de stil, este viața unei tinere care a schimbat lumea și merită din plin să fie deținătoarea premiului Nobel pentru Pace. Eu sunt Malala este o poveste tumultoasă, despre curajul unei fete mici într-o lume așa de mare. Istoria unui popor chinuit, relatată prin prisma fetei care reușește să-l salveze.

🔥 CARTEA EU SUNT MALALA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Eu Sunt Malala
Autor: Malala Yousafzai
An apariție : 2015
Editura: Editura Art
Nr. Pagini: 216
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 9.02.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O scriitură care emoționează fiecare atom, profundă, unică și adevărată

Aspecte Negative:

-

Arianna Suduc
Autor: Arianna Suduc
❝ îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos. ❞
Arianna e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1713 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Arianna Suduc
Arianna Suduc mai scrie și pe http://www.raftulariciului.wordpress.com