Recenzie „Familia Cartier” de Francesca Cartier Brickell

de | dec. 14, 2021 | Biografii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FAMILIA CARTIER ARE REDUCERE PE:

Familia Cartier de Francesca Cartier Brickell„Familia Cartier” de Francesca Cartier Brickell este în sine o bijuterie de carte, cu o copertă de sezon și cu o poveste fabuloasă ce merita dezvăluită lumii întregi.

E fascinant să afli mai multe despre unul dintre cele mai mari branduri de bijuterii din toate timpurile. E fascinant să afli despre istoria unei afaceri de familie. A mai multor generații ambițioase și creative, care au creat un brand memorabil, despre care toată lumea vorbește și care a devenit etalonul eleganței, luxului și bunului gust. Cronologia imperiului bijuteriilor Cartier este dezvăluită în acest volum imens, dar atotcuprinzător.

„Familia Cartier” este într-adevăr un monstru de carte, de dimensiuni mari și cu un număr vast de pagini – 696

Editura Rao a făcut o minune lansând această carte și în România.

În ciuda faptului că m-a atras și am găsit coperta și ilustrațiile ca fiind superbe, nu am finalizat-o într-un timp record. Nici nu prea ai cum. Un așa volum uriaș în care este redată istoria complexă a mai multe generații, pe ani, nu se citește într-o zi-două. Multitudinea de informații și de detalii, numele proprii, realizările și etapele istorice diferite prin care au trecut protagoniștii de-a lungul timpului sunt mai greu de procesat, mai ales dacă vrei să și rămâi cu ceva în cap după lectură.

Autoarea, nepoata ultimului din familie care a deținut și a condus una dintre filialele Cartier, reușește să creeze prin această carte o adevărată epopee despre evoluția unei idei și istoria unei familii care a dorit mai mult pentru sine. Totodată, volumul „Familia Cartier” reprezintă o comoară, o moștenire lăsată în urmă de stră-strănepoata celui care a fondat compania de bijuterii de renume mondial poate cea mai cunoscută în întreaga lume. Stră-străbunicul ei a fost Louis-Francois Cartier iar bunicul ei – ultimul din cele patru generații care au ținut afacerea în familie a fost Jean-Jacques Cartier. 

De la început mi-am dat seama că a memora atât de mulți membri ai familiei extinse îmi va da bătăi de cap. Însă îți vei da seama tot dând pagină cu pagină că vei începe să ții minte cine este cine și ce a reprezentat fiecare în cronologia imperiului de bijuterii Cartier.

Povestea familiei din spatele dinastiei Cartier este captivantă

Iar felul în care simplul magazin de bijuterii a devenit un imperiu datorită celor trei frați devotați inspiră foarte multă lume. În plus, șansa autoarei de a fi găsit o valiză veche cu scrisori valoroase, demult uitate, a fost una la o mie.

Dar perfectă pentru a duce la apariția acestui volum superb, documentat și bine scris, presărat cu realități și amintiri, volum de excepție care redă atât de cuprinzător periplul, zbuciumul și toate evenimentele bune sau mai puțin bune care caracterizează ceea ce a devenit simbol în lumea întreagă – casa de bijuterii de lux Cartier. 

„Familia Cartier” de Francesca Cartier Brickell este senzaționala poveste a dinastiei de bijuterii ce a luat naștere în Franța, la Paris. Patru generații atât de diferite, dar atât de unite și fidele unei idei de succes și măreție sunt eroinele istorisirii.

Volumul biografic ce face parte din Colecția Opere XX de la Editura Rao este divizat în patru părți

Partea I este caracterizată de începuturile mărcii Cartier, când un tată(Louis-Francois) și un fiu(Alfred) au deținut un umil magazin de bijuterii, dar pentru care au avut planuri mari încă din start.

Partea a II-a cumulează experiențele și zbuciumul celor trei frați – Louis, Pierre și Jacques, care au preluat de la tatăl lor – Alfred – aceeași ambiție pentru succes. Cei trei au făcut un pact încă din tinerețe pentru a menține afacerera în familie și a o duce cât mai departe, pe culmile succesului, chiar și cu prețul despărțirii lor pentru a acoperi cât mai multe arii întru dezvoltarea brandului.

Partea a III-a este caracterizată de motto-ul „Nu copiați niciodată, doar creați„, prin care fiecare dintre cele trei filiale principale, de la Paris, Londra și New York au fost crescute mai mult sau mai puțin asemănător, pentru a ajunge pe culmi de glorie.

Partea a IV-a și ultima este cea care semnifică despărțirea și sfârșitul unei epoci fructuoase, în care Cartier s-a transformat într-o afacere de familie de succes, dar care într-un final a fost lăsată ușor ușor pe mâinile altora, din cauza dezinteresului sau neputinței urmașilor Cartier ce erau încă în viață.

Minunata operă de artă scrisă – „Familia Cartier” – este totodată și o minunată oportunitate de a privi în culisele a ceea ce înseamnă administrarea și funcționarea unui imperiu precum este Cartier

Citind biografia vei afla despre cele mai cunoscute bijuterii create și vândute de firma franceză de-a lungul timpului.
Vei afla despre creațiile simbol care au intrat în istorie. Dar și despre nesfârșita listă de celebrități și persoane bogate din modă, film, afaceri, regalitate, care au cumpărat vreodată de la Cartier. Sau care au fost asociate ori în strânsă legătură cu membrii familiei.

Sfârșesc prin a face recomandarea de a citi cartea „Familia Cartier” de Francesca Cartier Brickell pentru că merită să îți folosești timpul atât de prețios pentru a afla o istorie atât de complexă. Mai ales fiindcă este vorba despre o poveste reală, o biografie minunată, care te va captiva și îți va îmbogăți cunoștințele.

Ți-a plăcut recenzia cărții FAMILIA CARTIER?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Francesca Cartier Brickell

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FAMILIA CARTIER CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Familia Cartier
Autor: Francesca Cartier Brickell
An apariție : 2021
Editura: RAO
Nr. Pagini: 696
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 182

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Sărutul Femeii-Păianjen” de Manuel Puig

Recenzie ”Sărutul Femeii-Păianjen” de Manuel Puig

Nu, nu, nu...nu plecați la drum cu speranțe "mitologice", nu visați să întâlniți fatala femeie păianjen...e inutil. Pentru că nu-i nicio femeie în această carte, cel puțin nu una care să conteze... Prietenie, obsesie, fixație, nevoie...abandon, predare necondiționată,...

Recenzie ”Trilogia Farseer” de Robin Hobb

Recenzie ”Trilogia Farseer” de Robin Hobb

Am citit Trilogia Fraseer dintr-o suflare. L-am cunoscut pe Fitz acum câțiva ani, dar atunci m-am oprit la primul volum din lipsă de timp și alte priorități în lista de must-read, probabil. Dar de data asta nu m-am mai oprit. Adevărul e că mi-era și dor de un fantasy...

Recenzie ”O familie aproape normală” de Mattias Edvardsson

Recenzie ”O familie aproape normală” de Mattias Edvardsson

Scenariul pe care îl propune cartea ar trebui să fie incomod pentru orice părinte. Suntem conștienți că a fi părinte nu este un job ușor sau part-time. Este un job permanent care îți modelează psihicul și îți pune la încercare în fiecare zi valorile, siguranța de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1403 zile și a scris până acum 343 articole. Se află pe poziția 4 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments