Recenzie ”Am fost sclavă Daesh” de Jinan și Thierry Oberle

de | iun. 29, 2017 | Biografii, Conspirații și Scandaluri, Recenzii cărți

🔥 CARTEA AM FOST SCLAVĂ DAESH ARE REDUCERE PE:

Statul Islamic este, cu siguranță, cel mai controversat fenomen ideologic, politic și militar în această decadență a secolului XXI. Fiecare știre despre ei înfioară mentalitatea europenilor, dându-le o alură și mai înfricoșătoare, de barbari rupți parcă de pe paginile istoriei antice. Pe lângă această popularitate macabră, Statul Islamic devine tot mai des și subiectul analizelor memorialistice, literare, documentare.

Ajunsă la Bookfest în acest an, am optat pentru achiziția mai multor cărți cu această tematică, apărute la îndrăgita mea editură Polirom. Printre cele câteva volume achiziționate, am înhățat și istoria lui Janin. Însăși titlul cărții mi se pare cutremurător, mai ales că sclavia în gândirea noastră se echivalează cu acei robi vânduți pe piețe de carne vie și se pare că nu am fost departe de adevăr.

Janin, o fată de doar 18 ani, proaspăt căsătorită, cade ostatică în mâinile soldaților Daesh (această titulatură este denumirea arabă a Statului Islamic), atunci când încearcă disperat să se retragă pe muntele sacru împreună cu familia soțului său.

Câte ceva despre această eroină, căci cred că nu poate fi calificată altfel. Jinan face parte din comunitatea Yazidiților, care reprezintă un grup religios, de etnie kurdă, a căror credință este un sincretism intre islam și vechile religii persane, cu precădere, zoroastrismul. Aceștia au fost supuși unor multiple genociduri pentru apartenența lor religioasă, care nu are absolut nimic din fanatismul radicalist al islamiștilor. Yazidiții sunt monoteiști, adică cred într-un singur Dumnezeu și cei 7 îngeri, care au menirea să protejeze Pământul.

Dacă îți place recenzia cărții AM FOST SCLAVĂ DAESH, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jinan

Deseori, Yazidiții au fost învinuiți de adorațiune a diavolului pentru simplul fapt că îi neagă existența, pe când islamiștii îl întruchipează în imaginea necredincioșilor cărora le-au declarat război. Victimele acestui conflict ideologic rămân a fi populațiile băștinașe, care tot ce și-au dorit mereu este pacea.

Revenind la narațiunea noastră, Jinan traversează toate chinurile iadului, fiind vândută ca sclavă, bătută, umilită și convertită forțat la islam. Are unele momente de disperare în cele 11 săptămâni de sechestru, dar găsește tăria și forța de a merge mai departe, reușind într-un final să fugă din acel iad.

Problemele sale nu se termină însă aici, deoarece proveniența sa dintr-o comunitate închisă ca valori și gândire, o stigmatizează lăuntric, dar oprobiul islamic nu lasă tăgadă acestui fapt și societatea civilă națională și internațională începe să privească aceste ”stafii” evadate ca pe niște victime, care s-au întors distruse, dar cu onoarea nepătată.

Cartea este scrisă într-un ritm alert, așa că nu veți pregeta să o citiți cât mai repede, iar limbajul ușor, popular, încărcat cu substrat emoțional o să vă trezească cele mai diverse stări, începând cu frustrare și terminând cu ură.

Lecturi frumoase!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA AM FOST SCLAVĂ DAESH CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: AM FOST SCLAVĂ DAESH
Autor: Jinan
,
Thierry Oberle
An apariție : 2016
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1679

Alte recenzii de la Jinan :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 2288 zile și a scris până acum 110 articole. Se află pe poziția 9 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments