Recenzie ”Am fost sclavă Daesh” de Jinan și Thierry Oberle

by | Jun 29, 2017 | Biografii, Conspirații și Scandaluri, Recenzii cărți

🔥 CARTEA AM FOST SCLAVĂ DAESH ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Statul Islamic este, cu siguranță, cel mai controversat fenomen ideologic, politic și militar în această decadență a secolului XXI. Fiecare știre despre ei înfioară mentalitatea europenilor, dându-le o alură și mai înfricoșătoare, de barbari rupți parcă de pe paginile istoriei antice. Pe lângă această popularitate macabră, Statul Islamic devine tot mai des și subiectul analizelor memorialistice, literare, documentare.

Ajunsă la Bookfest în acest an, am optat pentru achiziția mai multor cărți cu această tematică, apărute la îndrăgita mea editură Polirom. Printre cele câteva volume achiziționate, am înhățat și istoria lui Janin. Însăși titlul cărții mi se pare cutremurător, mai ales că sclavia în gândirea noastră se echivalează cu acei robi vânduți pe piețe de carne vie și se pare că nu am fost departe de adevăr.

Janin, o fată de doar 18 ani, proaspăt căsătorită, cade ostatică în mâinile soldaților Daesh (această titulatură este denumirea arabă a Statului Islamic), atunci când încearcă disperat să se retragă pe muntele sacru împreună cu familia soțului său.

Câte ceva despre această eroină, căci cred că nu poate fi calificată altfel. Jinan face parte din comunitatea Yazidiților, care reprezintă un grup religios, de etnie kurdă, a căror credință este un sincretism intre islam și vechile religii persane, cu precădere, zoroastrismul. Aceștia au fost supuși unor multiple genociduri pentru apartenența lor religioasă, care nu are absolut nimic din fanatismul radicalist al islamiștilor. Yazidiții sunt monoteiști, adică cred într-un singur Dumnezeu și cei 7 îngeri, care au menirea să protejeze Pământul.

Deseori, Yazidiții au fost învinuiți de adorațiune a diavolului pentru simplul fapt că îi neagă existența, pe când islamiștii îl întruchipează în imaginea necredincioșilor cărora le-au declarat război. Victimele acestui conflict ideologic rămân a fi populațiile băștinașe, care tot ce și-au dorit mereu este pacea.

Revenind la narațiunea noastră, Jinan traversează toate chinurile iadului, fiind vândută ca sclavă, bătută, umilită și convertită forțat la islam. Are unele momente de disperare în cele 11 săptămâni de sechestru, dar găsește tăria și forța de a merge mai departe, reușind într-un final să fugă din acel iad.

Problemele sale nu se termină însă aici, deoarece proveniența sa dintr-o comunitate închisă ca valori și gândire, o stigmatizează lăuntric, dar oprobiul islamic nu lasă tăgadă acestui fapt și societatea civilă națională și internațională începe să privească aceste ”stafii” evadate ca pe niște victime, care s-au întors distruse, dar cu onoarea nepătată.

Cartea este scrisă într-un ritm alert, așa că nu veți pregeta să o citiți cât mai repede, iar limbajul ușor, popular, încărcat cu substrat emoțional o să vă trezească cele mai diverse stări, începând cu frustrare și terminând cu ură.

Lecturi frumoase!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții AM FOST SCLAVĂ DAESH?

Vezi toată lista de cărți scrise de Jinan sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA AM FOST SCLAVĂ DAESH CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Am Fost Sclavă Daesh
Autor: Jinan
,
Thierry Oberle
An apariție : 2016
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 29.06.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Conversație la Catedrală” de Mario Vargas Llosa

Recenzie ”Conversație la Catedrală” de Mario Vargas Llosa

Llosa a urcat în ultimul timp în topul autorilor mei preferați. Conversație la Catedrală nu-i o carte ușor de citit, nici măcar nu compensează acest lucru cu o poveste frumoasă, dar în ciuda acestor lucruri, n-am putut-o lăsa din mână. Tot ceea ce ne este dezvăluit...

Recenzie ”The sun and her Flowers” de Rupi Kaur

Recenzie ”The sun and her Flowers” de Rupi Kaur

Dacă cineva ar întreba cum arată despărțirea, i-aș da această carte pentru a o citi. Dacă cineva ar întreba ce înseamnă durerea, aș deschide la primele două părți ale acestei cărți și i-aș arăta în cuvinte acest lucru. Rupi Kaur este cunoscută pentru celebra carte de...

0 0 vote
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 1645 zile și a scris până acum 74 articole. Se află pe poziția 9 din 26 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments