Recenzie „Frații Sisters” de Patrick de Witt

by | Apr 7, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Istorie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA FRAȚII SISTERS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Descoperirea începutului de an a fost cartea lui Patrick de Witt, „Frații Sisters”, scrisă oarecum monoton, însă cu pedala pe accelerație când este nevoie. Ficțiunea lui de Witt are de toate: suspans, acțiune, dramă. Este captivantă și memorabilă.

Despre ce este ea? Pentru început descoperim soarta strânsă a celor doi frați, care mai mult sau mai puțin, calea pe care merg ambii, și caracterele lor atât de diferite, însă, cum știm bine cu toții, sângele apă nu se face. Eli este naratorul, fratele cel mic, salvatorul și rațiunea acestui mic colectiv de bandiți, cei doi nu se împacă cu legea și săvârșesc unele lucruri nu tocmai ortodoxe. Charlie este masculul și liderul, creatorul de probleme și sângele pur pe care nimeni nu îl poate domoli.

Fiind departe de casă, călătorind prin cele mai neobișnuite locuri și orașe, mâncând ce și pe unde apucă, ei, mai mult sau mai puțin, sunt mereu cu gândul acasă, acasă la mama. Momentele duioase de regret sau logică scăpate printre duelurile sângeroase, goana după aur, ne aruncă într-o perioadă total străină nouă, cu un fler aparte, istoria lui de Witt ne ajută să cunoaștem dedesubturile unei națiuni în dezvoltare, America de azi este construită pe râvna și dezmățul dragostei pentru îmbogățire și succes! Lucru bine înțeles de altfel, cine vrea glorie și avuție este nevoit să lupte. Astăzi, această îmbinare de cuvinte are altă mașinărie pusă pe roate. Cuvintele au înlocuit armele, iar aurul a fost înlocuit de hârtie. Puterea a trecut în domeniul cunoștințelor acumulate în timp, și greșelile trecutului.

Aș vrea să percepeți istoria celor doi ca pe o lecție trecută prin foc și pară, nu ca pe un western obișnuit, pentru că nu este așa. Durerea fortifică, dar ea poate și distruge tot ce ai construit în timp, iar palparea valorilor rămase este colacul de salvare.

O să îmi permit luxul de a cita o idee dintr-un film celebru, pe care cu siguranță îl veți recunoaște. „And why do we fallBruce? So we can learn to pick ourselves up? ”. Acest mesaj are cea mai directă legătură cu subiectul cărții, și nemijlocit cu faptul cum au fost construite personajele, realitatea din acțiunile și deciziile lor asumate.

De ce am primit-o aproape de suflet? Îmi doresc eu asta sau nu, ne identificăm câteodată cu unele personaje, judecăm cartea după propriile viziuni și percepții, situații, iar similitudinea în care m-am oglindit m-a făcut să înțeleg unele nuanțe mai sumbre ale relației cu cei din familie. Toți avem scenarii copiate, intrigi tâmpite, și deznodăminte cu care vrei să dai de toți pereții. Aici intervine realitatea care pare desprinsă din cărți, lucrurile se limpezesc pentru cei care caută soluții.

Pentru un final care ține doar de acceptare, rogu-v-aș să închideți cartea de parcă nimic altceva nu se așteaptă de la acea zi. Ședința de consolare s-a încheiat cu o liniște pentru meditare.

Lectură bogată vă doresc!

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții FRAȚII SISTERS?

Vezi toată lista de cărți scrise de Patrick de Witt sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FRAȚII SISTERS CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Frații Sisters
Autor: Patrick de Witt
An apariție : 2012
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 344
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Publicată la 7.04.2021
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Vă salut cu bucurie, dragilor! Sunt fericită că natura începe să ne îmbrățișeze iar călduros și, în curând, vom citi în aer proaspăt. Până atunci, mai vin spre voi cu recomandări de volume care merită citite. Săptămâna aceasta am descoperit o carte revelatoare....

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Ca orice adolescentă,Lilly About se confruntă cu drama de liceu. Atunci când pășește în curtea liceului ,singura sa dorința este să se teleporteze cât mai departe de Cade Jennings. Cade este cel mai popular băiat din liceu,chipeș dar arogant,joacă în echipa de...

0 0 vote
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 32 zile și a scris până acum 16 articole. Se află pe poziția 19 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments